Kategoriat
Uncategorized

Yllätyksellisempi arki

”Tahtoisin että mulla ois aina mahdollisuus mennä keskipäivän kahvikävelylle ulos ja että jos joku ystävä haluaa nähdä ex tempore, pystyisin järkkään sille aikaa seuraavan 48 tunnin aikana. Mua ainakin itseäni ahdistaa aikuisuudessa just se, et spontaanit jutut ja stressitön hengaus jää liian usein kiireen jalkoihin.”

Näin sanoi ihana Lily-kolleegani Saara (Visual Diary) postauksessani Voiko kiireinen ihminen olla onnellinen? Pohdin tekstissä, onko kiire onnen tiellä, ja postauksen herättämästä keskustelusta erityisesti Saaran kommentti jäi mieleeni.

DSC_0202.JPG

DSC_0174.JPG

DSC_0210.JPG

Mä olen aika rutinoitunut ihminen. Siinä missä tämä piirre on tuonut aikaisemmin turvaa ja iloa, on se viime aikoina vähän ärsyttänytkin. Siinä vaiheessa kun uusi suunnitelma tuottaa mielipahaa vaikka se olisikin edellistään parempi, jonkin on muututtava. Sopiva määrä järjestelmällisyyttä säästää energiaa, liiallinen vain vie sitä.

Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, joskus parhaat jutut ovat ne suunnittelemattomat, spontaanit asiat. Monet totutut kaavat tuovat aitoa iloa elämääni, mutta osa ovat läsnä vain siksi, etten raaski jättää mukavuusaluetta. Niin, juurikin sitä aluetta, jossa harvemmin mitään kehitystä koskaan tapahtuu.

Omalla kohdallani esimerkiksi joustavat työajat ja lapsettomuus mahdollistavat elää paljon yllätyksellisempää arkea. Sellaista, missä kaveria voi nähdä alle kahden vuorokauden varoitusajalla. Ja tähän aion pyrkiäkin pienin askelin; viime viikolla menimme poikaystäväni kanssa ihan tavalliselle arkiaamiaiselle Rootsiin ennen töiden alkua ja eilen illalla pelasimme pikkuveljeni kanssa Fifaa vielä siihen aikaan, kun olisin tavallisesti ollut unten mailla.

DSC_0163.JPG

DSC_0175.JPG

DSC_0212.JPG

DSC_0235.JPG

DSC_0249.JPG

DSC_0273.JPG

Onko siellä kellään samoja fiiliksiä? Vai onko useimpien uuden vuoden lupaukset koskettaneet juurikin järjestelmällisyyden ja rutiinien lisäämistä?

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

 

4 vastausta aiheeseen “Yllätyksellisempi arki”

Mä olen kanssa rutinoitunut (taitaa olla suurin osa ihmisistä kuitenkin niin..). Nyt tosin ihan extempore tilasin matkan Madeiralle ja pyysin 23-v tyttäreni mukaan sinne (mamma betalar)…Välillä teen tälläisiä tempauksia ihan noin vain, yhtäkkiä….osin matka on vasta 7.4. Rutiinin keskelle välillä säpinää 🙂

Eiii ihana äiti ja ihana spontaani juttu! <3 Ai vitsi miten upealta kuulostaa ja huhtikuu tulee kuule ihan silmänräpäyksessä. 🙂 Tollanen spontaniuus niin kunniaan!

Hyvä teksti! Mäkin olen aika rutinoitunut, mutta mun unelma on juurikin se että voin keskellä päivää lähteä kävelylle ja tehdä juttuja vähän epätavanomaisesti. Nyt hoitovapaalla ollessa se onnistuukin, mutta haaveilen siitä että sellainen olisi mahdollista aina. 😀 Vapaa-aika<3

Toihan kuulostaa tosi hyvälle. 🙂 Jos ”harjottelet” sitä asiaa nyt, voi olla että se jää ominaisuudeks myös sitten hoitovapaan jälkeen ja kaikkina muinakin elämänvaiheina. 🙂

Kommentoi

%d bloggaajaa tykkää tästä: