Kategoriat
Hyvinvointi Perhe & Ihmissuhteet Yhteistyö

Yksi huoli vähemmän

Kaupallinen yhteistyö: OP Vakuutus

En ole eläessäni ollut yhtä rakastunut kuin viimeiset kaksi kuukautta. Yhtä rakastunut ja yhtä peloissani.

Pelot alkoivat toki jo raskauden alkumetreillä. 11. raskausviikolla käytiin hätäultrassa ja viimeisellä kolmanneksella oli huoli vauvan pienestä koosta. Muistan matkalla äitiyspolille ajatelleeni, että olisinpa hankkinut syntyvän vauvan terveysvakuutuksen. Lopputuloksesta kun ei koskaan tiedä.

Raskausaikana äidin terveystietojen mukaan haettava OP:n syntyvän vauvan terveysvakuutus tuo turvaa. Se on voimassa jo raskausaikana ja vakuuttaa lapsen juuri sellaisena kun hän syntyy. Vakuutusta voi halutessaan jatkaa ihan vanhuusvuosiin asti.

Ela syntyi onneksi terveenä, mutta riskien ottaminen jäi kummittelemaan ja hankimme synnytyksen jälkeen terveysvakuutuksen lapselle. Sen avulla me voidaan asioida huoletta yksityisellä lääkäriasemalla tai konsultoida terveydenalan ammattihenkilöä Pohjola Terveysmestari -palvelun avulla puhelimitse tai sovelluksella.

Minulle vakuutus tarkoittaa vähemmän huolehtimista. Jos jotakin sattuu, ei tarvitse huolehtia terveysasemalla jonottamisesta, päiväsaikaan hoitajalle ehtimisestä tai Kela-papereiden täyttämisestä. Yleislääkärin sijaan pääsee lastenlääkärille ja kalliista lääkkeistä saa rahat takaisin.

Samoista syistä olisi kannattanut myös OP:n syntyvän vauvan terveysvakuutus. Se olisi korvannut valitsemien turvien pohjalta lääkärikäynnit, tutkimukset ja lääkkeet, sairauden paranemista tukevia terapioita, apuvälineitä, kodin muutostöitä, kotiapukuluja jne. Jos Ela olisi syntynyt etuajassa ja joutunut osastolle jonkin sairauden takia, olisi vakuutus korvannut senkin. Syntyvän vauvan terveysvakuutus kattaa siis myös osan kunnallisista sairaalamaksuistakin, jotka voivat olla maksukatoista huolimatta suuret.

Olen kiitollinen, että Ela on toistaiseksi pysynyt terveenä ja että lapsen terveysvakuutukselle ei ole ollut tarvetta. Onnekas on sellainen henkilö, joka ei joudu vakuutusta käyttämään. Olemme myös onnekkaita, että lapsen terveysvakuutuksessa ei rajattu hyvän terveydentilan takia mitään pois. OP:n syntyvän vauvan terveysvakuutukseen ei aseteta terveydentilaan liittyviä rajoitusehtoja. Jos vakuutusta haetaan vasta syntymän jälkeen, on mahdollista, että jo ilmenneet sairaudet, viat ja vammat rajataan vakuutuksen ulkopuolelle. Vakuutus kannattaa siis hakea ennen kuin ensimmäinenkään sairaus on ilmennyt.

Aiomme jatkaa lapsen terveysvakuutusta pidempäänkin, Elan aikuistumiseen saakka ja toivottavasti hän jatkaa vakuutusta siitä eteenpäin itsekin. Jotkut krooniset, läpi elämän kestävät sairaudet saattavat nimittäin ilmetä myös myöhemmin eikä vain ensimmäisinä elinvuosina. Vakuutus tarkoittaa siis myös yhtä suurta huolta vähemmän Elalle.

Vakuutuksen myöntää OP Vakuutus Oy . 1.6.2019 alkaen OP Vakuutus Oy:n nimi on Pohjola Vakuutus Oy. Pohjola Terveysmestari -palvelun  tuottaa Pohjola Terveys Oy.

Kuvat: Hanna Kärppä

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

23 vastausta aiheeseen “Yksi huoli vähemmän”

Moikka!
Oonkin kuullut todella paljon hyvää tosta OP:n vakuutuksesta. Yhdistän parhaillaan kaikkia meidän vakuutuksia saman katon alle ja toistaiseksi op vaikuttaa ehdotttomasti parhaimmalta. Kattaa eniten parhaimmalla hinnalla. Kiva kun teet yhteistyötä tällaisten firmojen kanssa 🙂

yst. Pinja // http://www.pinaycoco.fi

Kiitos kommenttista. 🙂 Munkin kavereide keskuudessa OP on ylivoimaisesti suosituin, kaikkien vakuutusten kohdalla!

Vastaa

Itse aihetta sen kummemmin kommentoimatta: nyt ensimmäistä kertaa Bloglovinista seuratessa pikkutekstissä ei näkynyt ”kaupallinen yhteistyö” vaikka se oli merkitty ensimmäiseksi tekstiin. Mistähän tämä johtuu? Voisiko aiemman, rehellisesti jo ennen klikkausta nähtävän merkinnän palauttaa?

Hei kiitos palautteesta! Täällä WordPressissä on kohta johon erikseen kirjataan onko yhteistyö ja se on tarkoitus näkyä heti ensimmäisenä, just sen takia että se näkyisi heti. Mutta ehkä siinä on joku tekninen syy/bugi miksei näy Bloglovinissa? Mä laitan tästä viestiä eteenpäin että asia selviäisi. 🙂 Hyvä kun huomasit!

Vastaa

Kaveripiirissäni ei ole ketään jolla ei olisi sairasvakuutusta lapselle. Meillä Ifissä mutta monilla tuttavallani juurikin Op pohjolassa. Olen hoitovapaalla ja mieheni on ensihoitaja, rahaa ei siis tule ovista ja ikkunoista mutta terveyteen satsataan. Ärsyttää että vakuutuksen ostaminen tai yksityisellä asioiminen yhdistetään jotenkin varakkuuteen. Meidän lapset käyttää vuorotellen samoja vaatteita eikä me olla tehty ensimmäistäkään ulkomaan matkaa mutta vakuutukseen meillä on varaa koska järjestämme asian niin.

Jos viittasit tuolla varakkuus-jutulla minun aiempaan kommenttiini (olen siis tuo aiempi vierailija), niin haluan tarkentaa vähän. Tuo edellinen rönsysi jo niin pitkäksi, että en kaikkea sanonut tarpeeksi selvästi.

En siis varakkuudesta puhuessani tarkoittanut välttämättä mitään ns. hyvätuloisuutta tai rikkautta, vaan suhteellista varakkuutta. Esimerkiksi teidän perhe kuulostaa kuvailemasi perusteella varakkaammalta kuin vaikkapa pienituloisen yksinhuoltajan perhe tai perhe, jossa molemmat vanhemmat ovat työttömiä.

Minä itse näen nimenomaan sen ongelmana, että tuloiltaan ns. hyvin tavalliset ihmiset yleisesti kokevat lasten terveysvakuutukset asiana, joka vain ”kuuluu” olla. Mun pessimistisessä mielessä tähän liittyy uhkakuva, että julkinen terveydenhuolto ajan myötä näivettyy, minkä jälkeen ne kaikkein köyhimmät ovat nopeasti pulassa ja itse asiassa ne tavallisetkin perheet siinä kohtaa, jos yksityiset lääkäriasemat nostavatkin hintoja ja lopulta kunnollisten terveydenhuoltopalveluiden saaminen vaatiikin oikeasti hyviä tuloja. Musta terveydenhuollon ei pitäisi olla asia, johon kenenkään tarvisi satsata, vaan ihmisen perusoikeus.

Mutta en tarkoita tosiaan kritisoida kenenkään henkilökohtaisia valintoja tässä asiassa, tai tosiaan itsekään elä niin kuin saarnaan 😅 Kaipailen vain monipuolisempaa ja kyseenalaistavampaa yleistä keskustelua aiheesta, vaikkapa sitten tänne blogimaailmaan 😊

Kiitos Jenna 😀 Hän valloittaa sillä päivittäin mun sydämen!

Vastaa

Ilmainen tai edullinen, laadukas terveydenhuolto on ihan jokaisen oikeus. Toisin sanoen toimiva julkinen terveydenhuolto on tasa-arvoisen yhteiskunnan ihan keskeisiä perusedellytyksiä. Jos ne, joilla on varaa, suosivat yksityistä terveydenhuoltoa, julkisen terveydenhuollon kehittämisen paineet pienenevät, koska sen asiakkaiksi jäävät enää ne, joilla ei ole mahdollisuutta vaihtaa parempaan. Tätä kahden kerroksen väen systeemiä luovat osaltaan niin työterveyshuolto kuin ihmisten lapsilleen tai itselleen ottamat vakuutuksetkin, koska kaikilla ihmisillä ei ole varaa vakuutuksiin tai niitä ei ole mahdollista saada (esim. äidin masennusdiagnoosi saattaa estää syntymättömän lapsen vakuutuksen). Pahin uhkakuva on tietysti Yhdysvaltojen malli, jossa varallisuus on edellytyksenä sille, että ylipäätään saa tarvitsemaansa hoitoa. Sitten tähän päälle vielä yksityisten lääkäriasemien veroparatiisikytkökset ja vakuutusyhtiöiden kapitalistiset pyrkimykset, niin kaikkinensa näkisin monta hyvää syytä suhtautua terveysvakuutuksiin jonkinlaisella kriittisellä otteella siitä huolimatta, vaikka sellaisen lopulta päätyisikin ottamaan itselleen tai lapselleen.

En tarkoita hyökätä Sarandaa kohtaan henkilökohtaisesti, mutta nyt kun näitä vastaavia vakuutusmainoksia on tullut vastaan useammassa blogissa, kriittisen suhtautumisen totaalinen puuttuminen on vain pistänyt silmään. Itsekin käytän yksityisen lääkäriaseman erittäin etuoikeutetun hyvin toimivaa työterveyshuoltoa, koska työnantajani sen sattuu tarjoamaan. Ymmärrän myös hyvin, että kun kyseessä on oma lapsi, yhteiskunnalliset ongelmakysymykset eivät ole päällimmäisinä mielessä, jokainen haluaa tietysti omalle lapselleen parasta mitä pystyy tarjoamaan.

Yksittäistapauksissa lapsen terveysvakuutus voi maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti, ja varmasti on suhteellisen todennäköistä, että ihan kenen tahansa kohdalla joinakin vuosina näin tapahtuu. Kuitenkin kokonaisuutta tarkasteltaessa valtaosa terveysvakuutuksista ei ikinä maksa itseään takaisin, koska vakuutusyhtiön tuote on kyllä todellakin suunniteltu niin, että se tuottaa yhtiölle voittoa.

Suomessa vielä toistaiseksi toimii onneksi julkinen terveydenhuolto sillä lailla, että yksikään lapsi ei varmasti jää ilman hoitoa siksi, että on julkisen hoidon varassa. Ja ainakin Helsingissä toimii kyllä myös julkisen puolen terveysneuvontapuhelin, joka palvelee 24/7. Totta kai worst case scenariossa sairastaminen tulee hirvittävän kalliiksi, mutta jos on sen verran etuoikeutetussa asemassa taloudellisesti, että olisi varaa maksaa vakuutusmaksut, niin varmastikaan ei ole suurimmassa mahdollisessa pulassa myöskään ilman sitä vakuutusta, etenkin jos on vaikkapa vakuutusyhtiölle maksamisen sijaan kerännyt puskurivaraston nimenomaan pahan päivän varalle. Eivätköhän ne ole ihan muut ihmiset kuin vakuutusta edes harkitsevat, jotka ovat todellisessa hädässä siinä kohtaa, jos se vakava pitkäaikaissairaus osuu omaan perheeseen.

Niinpä ajatus, että vakuutuksessa maksaa jonkinlaisesta taloudellisesta tai hoidon laatuun liittyvästä mielenrauhasta, on mielestäni ihan vaan vakuutusyhtiön mainoskielen kyseenalaistamatonta toistamista. Se mitä vakuutuksella todellisuudessa kiistatta saa, on ihan oma henkilökohtainen mukavuus, koska onhan siellä yksityisellä lääkärillä kätevämpi ja nopeampi käydä kuin jonottaa terveyskeskuksessa, ja sillä voi olla arjen pyörityksessä iso merkitys. Toivoisin, että kun perustellaan päätöstä ottaa omalle lapselle terveysvakuutus, käytettäisiin näitä todellisia – ja sinänsä ihan valideja – syitä arjen sujuvuudesta ja pyrittäisiin välttämään sen mielikuvan antamista, että vain helppo pääsy yksityiselle takaa kaikenlaisen mielenrauhan. Sellaisella diskurssilla kahtiajako yksityisen ja julkisen puolen välillä syvenee entisestään ja yhä useampi alkaa ajatella, että terveydenhuolto on jotain, mihin kuuluu satsata taloudellisesti saadakseen laatua – minkä kääntöpuolena ihan vaan väistämättä on ajatus, että vähävaraisemmat eivät sitten yhtä hyvää ansaitsekaan.

Saranda ei postauksessaan väittänyt vakuutusta taloudellisesta järkeväksi ratkaisuksi tai missään nimessä suoraan sanonut mitään sellaista, että julkinen terveydenhuolto olisi heikkolaatuisempaa kuin yksityisen. Saranda myös toi esiin näkökulman nimenomaan omaan vakuutuksen mahdollistamasta huolettomuudesta, kun ei tarvitse jonotella terveyskeskuksissa jne. Kuitenkin olisin toivonut hieman analyyttisempaa ja kriittisempää aiheen tarkastelua, nyt postaus jäi vahvasti maksetun mainoksen tuntuiseksi.

Moikka, kiitos pitkästä ja asiallisesta kommenttista. 🙂 En ole ajatellut asiaa näin syvällisesti koska tosiaan tätä vakuutusta meillä ei ole ollut kuin pari kuukautta, ja kuten postauksessa kerroin, se on meillä sujuvamman arjen takia. Ehkä muutaman vuoden päästä osaisin kirjoittaa analyyttisemmin aiheesta, en tiedä. 🙂

Mä kans ajattelen, että vaikka vakuutus ei maksaisi rahallisesti itsensä joka vuosi pennilleen takaisin, myös aika on rahaa. Kun ei tarvitse jonottaa fyysisesti terveysasemalla useamman tunnin tai jollekin erikoistuneelle lääkärille useamman viikon. 🙂

Monissa asioissa lapsen suhteen menen periaate edellä (esim. käytetyt vaatteet ja pieni asunto) mutta tässä valitsen sen mielenrauhan (se on oma kokemus, kukaan ulkopuolinen ei voi väittää mistä saan mielenrauhaa ja mistä ei 🙂 ) ja mukavuuden!

Vastaa

Niinhän se on, että jokainen määrittelee itselleen ne kaikkein tärkeimmät periaatteet ja sen, missä asioissa taas muut asiat, kuten just helppous ja stressittömyys on tärkeämpiä. Olen lukenut innolla sun postauksia ekologisista periaatteista kiinni pitämisestä lapsen tulon jälkeenkin, toivottavasti kirjoittelet aiheesta vielä lisääkin! 😊

Musta on ylipäätään ihanaa, miten paljon ilmastoasiat tai vaikka feministiset kysymykset on nykyään blogeissa jo esillä. Itse toivoisin blogeihin vielä enemmän myös muunlaista yhteiskunnallista ja ns. ”maailmaa parantavaa” keskustelua, just yhteiskunnallisesta tasa-arvosta ja vaikka talouspoliittisista kysymyksistä. Ne tietty varmasti jakaa mielipiteitä paljon enemmän, mutta ei musta asiallisessa ja hyvähenkisessä keskustelussa eriävät näkemykset ole ongelma, päinvastoin. Onneksi täällä Lilyssä monet keskustelut pysyy tosi hyvähenkisinä!

Hyvin sanottu. 🙂 Mä myös toivon että ”seuraava aalto” täällä blogiskenessä olisi sitten yhteiskunnallisiin aiheisiin tarttuminen. Enkä mäkään näe mitään huonoa asiallisessa vuoropuhelussa vaikka osanottajat olisivatkin eri mieltä. Tuo sun kommentti osoitti tosi hyvin että erilaisen mielipiteen voi esittää asiallisesti ja perustellusti. 🙂

Vastaa

Eikö hahah:-D Äitinä toki vaikea olla eri mieltä. 😀

Vastaa

Mekään ei ymmärretty hankkia esikoiselle vauvavakuutusta mutta ostettiin sitten lapselle terveysvakuutus vähän syntymän jälkeen ja se maksoi itsensä kolmessa kuukaudessa takaisin. Toisen kohdalla ostettiin vauvavakuutus ja kuopukselle taas unohdettiin. 😀 Mutta terveysvakuutukset on jokaisen lapsen kohdalla ollut järkevä juttu ainakin meidän huushollissa.

Hei ihana kuulla että ootte kokenut terveysvakuutuksen hyödylliseksi. 🙂 Meillä se on ollut pari kuukautta eikä olla vieläkään käytetty mut ihme kyllä tuntuu että se on jo mielenrauhan puolesta ollut hintansa arvoinen.

Vastaa

Vaikka suomalaiset taitaa olla parempia tavaran ja materiaalin vakuuttajia kuin itseään, on mielestäni tapaturma/sairaskulu/kuolemanvaraturva tms. vakuutus erittäin hyödyllinen. Itselläni on ollut ennen syntymää otettu vakuutus, joka kesti 20 ikävuoteen saakka. 20 vuodessa kerkeää tapahtua paljon ja olen erittäin kiitollinen vanhemmilleni vakuutuksen hankkimisesta, jonka todellinen arvo mitattiin vasta 15 maksetun vuoden jälkeen. Kuolemanvaraturvan nostin esille siksi, että mikäli pahin tapahtuu ei läheisteni tarvitse miettiä millä varoilla hoitaa kaiken pakollisen.

Pidetään siis säästöjä hyvien päivien varalle, vakuutusta huonojen päivien varalle 😉

Kiitos kommenttistasi! Oon tosi pahoillani jos oot sairastunut mutta onneksi vanhempasi tosiaan olivat maksaneet vakuutuksesta. Toi on hyvä huomio, että vakuutuksen todellinen hyöty voi näkyä vuosienkin päästä. Ja tykkäsin tosi paljon tosta sun viimeisestä lauseesta! Tosi hyvin sanottu. 🙂

Vastaa

Et olisi edes saanut vauvalle vakuutusta ennen vauvan syntymää, koska sinulla on ollut masennus. Näin ne vakuutusyhtiöt rankaisevat äidin masennusdiagnooista! Tämänkin olisi voinut tuoda esille. Sama koskee henkivakuutusta.

En tiennyt tätä. Ei käynyt mielessäkään itse asiassa. Pitää soittaa ja kysyy onko tosiaan näin että osaan varautua mahdollosesti toisen lapsen kohdalla. 🙂

Vastaa

Nähtävästi OP on lähtenyt todella aggressiiviseen blogimarkkinointiin. Mainospostauksessa olisi enemmän järkeä, jos tässä sitten kertoisit edes suurin piirtein hintaa, jonka joudutte vakuutuksesta maksamaan. Vai saitteko ilmaisen vakuutuksen tätä postausta vastaan tms. eikä hintaa siksi ole kerrottu?

Tietty bloggaajankin on tienattava, mutta tämä vain sattui olemaan jo aika mones OP-mainos joita olen tyhmyyksissäni mennyt klikkaamaan. Harmittaa oikein oma hölmöys, ja että en tajunnut taas olla lukematta siinä vaiheessa, kun huomasin että kyseessä onkin pelkkä mainos.

Tämä oli kaksiosainen postaus, kerroin edellisessä postauksessa että maksettiin vakuutus itse. 🙂 En tajunnut mainita hintaa postauksessa, mutta meidän vakuutus maksaa n. 360e vuodessa.

Mun mielestä ”agressiivisessa” (omin sanoin paljon näkyvillä?) olevassa mainonnassa ei ole mitään vikaa ja tosiaan kun bloggaaja mainitsee jo alussa, että kyseessä on kaupallinen postaus, on lukijan vastuulla se mitä tapahtuu seuraavaksi. 🙂

Vastaa

Kommentoi