Kategoriat
Hyvinvointi Perhe & Ihmissuhteet

Yhteinen harrastus puolison kanssa – hyvä vai huono asia?

20190123_124343.jpg

Kuinka moni teistä harrastaa jotakin yhdessä pariskuntana? Näin keskitalvella ja viimeisillään raskaana olen alkanut ikävöimään meidän yhteisiä juoksulenkkejä aviomieheni kanssa. Käymme (kävimme?) usein 1-2 kertaa viikossa juoksemassa n. 5km lenkkejä metsässä, ja se on oikeasti tosi mukavaa puuhaa. Lenkille lähtemisen kynnys on paljon pienempi seurassa.

Haikailen myös yhteisten uintireissujemme perään. Siitä asti kun olemme tutustuneet, olemme käyneet kesäisin yhdessä iltauinneilla. Hieman surullisena tajusin, että sellainenhan on täysin mahdotonta vauvan kanssa. Katsotaan päästäänkö tänä kesänä kertaakaan iltauinnille. (No päästään, vauva minun äidille vain. Eikö vain, äiti?)

Mitään sellaista säännöllistä ja aikatauluun sidottua lajia emme olekaan yhdessä harrastaneet, lukuun ottamatta yhtä jaksoa kun kävimme muutaman kerran tenniksen tunneilla. Kummankin mielestä laji oli ihan ok mutta emme ehtineet kunnolla lämmetä sille, ennen kuin valmentajamme sairastui. Uskon, että tennis on sellainen urheilulaji, joka vaatii aikaa.

Mä olen kokenut yhteisen harrastamisen tosi kivaksi. Etenkin jos se on sellaista, jossa voi vaihtaa kuulumisia samalla. Tällä tavalla arkena tulee nähtyä enemmän ja itsekin mahdollisesti urheiltua useammin. Eikä sen harrastuksen tietenkään tarvitse olla mikään urheilulaji.

Haasteena olen kokenut vain sen, että olen itse aamuliikkuja henkeen ja vereen, siinä missä mieheni ei (todellakaan). Toisaalta kuulumisenvaihto on mukavampaa illalla, kun päivää on jo jonkun verran takana. Ja vaikka henkisesti tykkäänkin aloittaa päivän liikunnalla, on myönnettävä, että useimmat ”urheiluennätykseni” ovat syntyneet vasta iltapäivän jälkeen.

Miten siellä: Onko teillä yhteisiä harrastuksia parisuhteessa?

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

6 vastausta aiheeseen “Yhteinen harrastus puolison kanssa – hyvä vai huono asia?”

Jos teidän vauva sattuu olemaan hyvä nukkuja, joka nukahtaa ajoissa yöunille, niin eiköhän ilta-uinnitkin voisi onnistua. Vauva mukaan rannalle nukkumaan rattaissa tai turvakaukalossa (riippuu kuljetteko uimaan autolla vai kävellen :D), toki silloin ei voi kauas rannasta uida, eikä ehkä toimi sellaisella rannalla missä on paljon porukkaa…mut jossain hiljaisella rannalla ilta-aikaan 🙂 Taaperon kanssa sit enää ei niin helposti onnistukaan 😀

Heii itse asiassa miksi ei! Tällainen vaihtoehto ei oo käynytkään mielessä. 🙂 Kiitos! Ihanaa loppuviikkoa sinne. <3

Me käydään yhdessä paljon keikoilla. Tykätään kumpikin hurjan paljon livemusiikista ja meillä on sattumalta hyvin samanlaiset musiikkimaut. 🙂 Ollaan valikoitu useampi ulkomaanreissun kohde musiikkitapahtumien perusteella, jotta päästään välillä yhteisten ja välillä vuoronperään vain toisen lempiyhtyeiden keikoille. Suhattiin vielä mun raskausaikakin aika tehokkaasti pitkin Suomea festarilta ja klubikeikalta toiselle omien lemppareiden perässä.

Nyt vauvan myötä tilanne luonnollisesti vähän muuttuu ja joudutaan varmasti usein sumplimaan, kumman vuoro mennä vai jättääkö etenkin näin alussa kumpikin iltatapahtumat välistä. Onneksi tähän yhteiseen intohimoon liittyy myös runsas musiikin kuuntelu kotosalla ja musiikkimaailman uutisten seuraaminen sekä niistä jutustelu, joten se on jatkunut hyvin ennallaan pienenkin kanssa. 😀

Ollaan lisäksi sovittu, että jos vauva suostuu satunnaiseen pulloruokintaan, lähdetään koko porukka parin kuukauden päästä keikkareissulle ja isä jää vauvan kanssa äipän keikkamenon ajaksi hotellille. Nää ois niin paljon helpompi järjestää, jos ehtisin sinne etelään keikalle ja takas kotiin yhden illan aikana mutta kun ei! 😀 Julkisilla tuon 400 kilometriä matkatessa tulee vähän liian pitkä poissaolo vauvan luota, jos lähtisin reissuun itsekseni. Isän keikkailu alkanee vähän aiemmin, kun se ei edellytä tätä pullo- ja pumppausshowta tai koko perheen pakkaamista mukaan. Meidän yhteisiä livemusiikkihetkiä jään kyllä kaipaamaan, kunnes raaskin jättää pienen koko illan kestävään hoitoon ja päästään johonkin kotikaupungin keikalle kahdestaan. :’)

Yhteiset harrastukset on ihana asia! Toivottavasti saatte yhteiset uintihetkenne. < 3

Ihana harrastus! Vähän erikoisempi ja tosiaan kuulostaa siltä että vaatii ”vähän” enemmän vaivaa mut vitsi miten siistiä että ootte kuitenkin valmiita suunnittelemaan ne jotenkin hoitumaan. Ihailen suuresti! <3 Meidän uintireissut alkoi kuulostamaan yllättävän nössöiltä ja oma valitus ihan turhalta haha. 😀

Haleja ja pusuja sinne teidän söpöliinille. <3<3

Ehdottomasti hyvä asia! Me aloitettiin vuoden alussa Janin kanssa paritanssikurssi ja sen lisäksi alettiin käydä yhdessä kuntosalilla viikottain. Sitä ennen jo ollaan käyty satunnaisesti uimassa yhdessä, sekä lenkeillä. Mä uskon että on ihan tervettä harrastaa jotain sen sijaan että yhteinen aika olisi vain sohvalla löhöilyä. Toisinaan kyllä tunnen oloni syylliseksi siitä että voisihan sitä jotain harrastaa vaikka ystävän kanssa, ettei koko ajan olisi vain miehen kanssa. Me uskomme molemmat siihen että yhteiset harrastukset tukee meidän parisuhdetta.

Paritanssikurssi, vitsi miten hauskaa varmaan! 🙂 Teidän ”systeemi” kuulostaa aivan ihanalle. Oma kumppanihan on yleensä myös se paras ystävä joten ihan turhaa potea huonoa omatuntoa tuollaisesta. 🙂

Kommentoi