Kategoriat
Vastuullisuus

Vuoden suurin ruokatrendi: ruokaa ei ole

Yhteisvastuu_Pizza_text.jpg

Ruoka esiintyy noin joka kolmannessa postauksessani tai Instagram-kuvassani. Jaan jatkuvasti reseptejä, ravintolavinkkejä ja kuvia ruoista, joita iltaisin kokkaan kotona. Samaan aikaan maailmassa miljoonat näkevät nälkää, ja Suomessakin moni joutuu päivittäin miettimään, mitä olisi varaa syödä tänään.

Siksi vinkkaan teille Yhteisvastuu-keräyksestä, joka käynnistyi sunnuntaina 4.2. presidentti Sauli Niinistön puheella. Keräyksen tarkoitus on taistella nälänhätää vastaan, ja lahjoituksilla autetaan nälkää näkeviä ihmisiä Suomessa ja muualla maailmalla. Keräykseen voit osallistua tämän linkin takaa.

Havahdun monta kertaa viikossa siihen, millaisessa älyttömässä kuplassa elän. Mullakin on kokemusta rahallisesti tiukilla elämisestä, mutta mä en ole koskaan ollut tilanteesa jossa mulla olisi nälkä koska ruokaan ei yksinkertaisesti ole rahaa. Ja oikeasti mä en ole koskaan myöskään ollut sellaisessa elämäntilanteessa, etten voisi kuukaudessa pari arkimenoa perumalla lahjoittaa pienen summan siihen, että joku muu saisi ruokaa. Yhden ulkonasyödyn lounaan sijaan voinkin jeesata muita.

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

2 vastausta aiheeseen “Vuoden suurin ruokatrendi: ruokaa ei ole”

Mä arvostan kanssa sitä ihan älyttömästi, että saan ostaa haluamaani ruokaa, ja sitä, etten ole koskaan joutunut näkemään nälkää. Siksi en heitä koskaa ruokaa pois, ja syön ensimmäiseksi kaapista ne ruoat jotka ovat menossa pilalle – vaikka tekisi mieli syödä ihan jotain muuta.

Tiedostan, että jonain päivänä saattaa olla niin, että ei ole varaa ostaa mitä haluaa, varsinkin nyt kun opiskelija olen. Välillä on tiukempi budjetti, välillä annan itselleni luvan ostaa kalliimman tuotteen, jos sen olen todennut hyväksi. Onneksi oon valmistautunut tiukalla budjetilla elämiseen, ja pakastin on suomalaisia superfoodeja eli marjoja täynnä – jos jonain päivänä ei ole rahaa ostaa kuin kaurahiutaleita – saa ainakin tehtyä vitamiinipitoisia marjapuuroja sitten. 🙂

Ostan tosi paljon punaisella hintalapulla olevia tuotteita, ja tutkin myös kilohinnat, ja oon vähän tarjoushaukka.
Harvoin tulee syötyä ulkona just sen takia että siinä säästää aika paljon – mutta kun joskus antaa itselle luvan kuluttaa ravintolaan/kahvilaan, niin kyllä siitä nauttii ja se on juhla vaikka arki olisikin. Arjenjuhlaa!

Ihanaa tiistaipäivää, Saranda! <3

Miten hieno kommentti. <3 Ja musta on tosi tärkeetä että vaikka oliskin rahaa, ostaa ja käyttää silti niitä pian pilaantuvia tuotteita ettei mitään mene hukkaan.

Ihana sinä ja ihanaa tiistaita myös sulle muru! <3

Kommentoi