Kategoriat
Uncategorized

Vuoden kirja – ja sen arvonta

dsc_0508.jpg

… oli Fausto Brizzin 100 onnen päivää. Miksi?

  • Se kertoo miehestä, joka pettää vaimoaan ja tulee jätetyksi hetki ennen kuin kuulee sairastavansa kuolemaan johtavaa syöpää. Syy numero yksi: traaginen aihe, mutta kirja on silti oikeasti hauska
  • … ja kliseisesti sanottuna se on koskettava ja tempaisee mukanaan jännittäviin paikkoihin ja ajatuksiin
  • Rakastan Italiaa – kirja huutaa italialaista temperamenttia, ja sen tapahtumat sijoittuvat mihinkäs muuhunkaan kuin lempikaupunkiini Roomaan
  • Se kertoo anteeksiantamisesta, valinnoista ja siitä, mikä on elämässä tärkeää. Ja siitä ettei koskaan ole liian myöhäistä kääntää suuntaa
  • En ole koskaan lukenut yhtäaikaa näin onnellista ja surullista loppua

Vaikka mietin kirjaa yhä lähes päivittäin, se kuuluu viime vuoteeni eikä siitä fyysisesti ole minulle enää juurikaan hyötyä. Siksi toivon, että joku teistä saisi siitä hyvän kokemuksen, ja arvon kirjan eteenpäin. Se on käytetty mutta sille on tuhannesti tunnearvoa. Ja joskus jos tahdon lukea sen uudestaan, ostan mielelläni uuden kopion. Kirjailija Brizzi kyllä ansaitsee sen.

dsc_0510.jpg

Jätä kommentti sähköpostilla ja kerro, mistä kirjasta sinä pidit viime vuonna. Arvon kirjan kaikkien kommentojien kesken sunnuntaina 8.1. Otan voittajaan yhteyttä meilitse.

Hyviä lukuhetkiä ja onnea arvontaan. <3

 

EN: The book that changed my year – Fausto Brizzi 100 Days of Happiness. One of you may win it – comment below which book you liked last year (remember to write you e-mail as well) and you may have it to yourself.

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

21 vastausta aiheeseen “Vuoden kirja – ja sen arvonta”

Lempparini viime vuonna olivat Lindstedtin Oneiron ja Liane Moriartyn Mustat valkeat valheet. 🙂

Viime vuoden antoisin lukukokemus oli Donna Tarttin Tikli. Kävi sääliksi sitä nuorta poikaa, joka istui vieressäni lentokoneessa kun kyseistä kirjaa lukiessani ja itkiessäni.

Viime vuonna säväyttivät Laura Lindstedtin Oneiron, Sofi Oksasen Norma ja Jonathan Gloverin Ihmisyys – 1900-luvun moraalihistoria. 🙂

Laura Lehtolan Pelkääjän paikalla oli ehdoton lemppari! Siinä on samoja viboja kuin tässä, käsittelee syöpää ja kuolemaa, mutta hyvän ja hallitun  huumorin kautta. Suosittelen! 

Hei! Viime vuonna pidin erityisesti Romain Puertolasin kirjasta Tyttö joka nielaisi Eiffel-tornin kokoisen pilven. Kirja oli ihana. Suosittelen. Kirjan nimi on erikoinen ja se jo houkutteli lukemaan kirjan!

Kiva arvonta! 🙂 Viime vuoden tykätyimmät kirjat taisi mulla olla Emmi Itärannan ”Teemestarin kirja” ja John Greenin ”The Fault in Our Stars”.

Jo aikaisemmin mainittu Pajtim Statovcin Kissani Jugoslavia. Tähän postaukseen oli muuten hyvä eksyä, sain paljon uusia kirjavinkkejä. Jes!

Viime vuonna eniten kosketti Dave Pelzerin Pimeän poika. Oli tosi rankka, mutta hyvä lukukokemus. Suosittelen, ellei järkyty kovin helposti!
Tämä kirja kuulostaa tosi mielenkiintoiselta 🙂

Ihana idea!! Tällaisia arvontoja blogi maailma kaipais lisää. Luin ekaa kertaa -kaikki- Potterit. En uskonut pitäväni niistä niin paljon mutta jäin koukkuun..
Tästä kirjasta en oo kuullutkaan mut kuulostaa mielenkiintoiselta. :))

anniiina.peltola@gmail.com

Luen paljon ja hetken joutui muistelemaan, mikä oli paras, mutta kyllä mieleenpainuvin oli Oneiron!

Kuulostaa todella mielenkiintoiselta kirjalta! Mukana arvonnassa siis.

Monta hyvää kirjaa ehdin lukea, mutta ensimmäisenä mieleeni tuli Tuula-Liina Variksen Vaimoni-kirja. Se jäi mieleen.

Tykästyin Kerro minulle jotain hyvää -kirjasta. Tämä sinun arpomasi kirja sopisi myös hyvin äitini luettavaksi luulisin :))

Itse tykkäsin todella paljon Pajtim Statovcin Kissani Jugoslaviasta – kirja joka mun oli pitänyt lukea jo kaaaaauan sitten, joten olin  tyytyväinen kun viimeinkin sain luettua sen viime kesänä! Toinen tosi hyvä viime vuonna löydetty kirja oli Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin. Sellainen ahmittava.

essiellen@gmail.com

Yhden lapsen kansa oli kiinnostava kirja. Myös kirja nimeltään Ihmeiden laakso kosketti minua.

Luin viime vuonna ensimmäisen Waltarini, Valtakunnan salaisuuden. Tarkoitus on jatkossakin sekoittaa klassikoita sekä uusia mielenkiinnon herättäviä teoksia 🙂

Mä tykkäsin Kerro minulle jotain hyvää -kirjasta, kirjailija Jojo Moyes (olet varmaan ehkä kuullutkin). Kuvailemasi perusteella aika samankaltanen kun tääkin kirja. Ehkä siksi olisi mukava voittaa&lukea. 🙂

Kommentoi