Kategoriat
Raskaus & Synnytys

Voiko raskausarpia ehkäistä?

DSC_9507.JPG

Ilmeisesti suurin osa, tämän artikkelin mukaan peräti 90% odottajista saa raskauden aikana raskausarpia. Hormonaalisten muutosten ja ihon venymisen takia niitä esiintyy eniten kehon rasvaisimmissa kohdissa eli vatsassa, rinnoissa, pakaroissa ja reisissä.

Vaikka raskausarvet tuntuvat itselleni ajatuksen tasolla vielä harmittomalta oireelta, olen googletellut, voiko niiden ilmestymistä ehkäistä. Lähes kaikki lähteet kertovat, että niitä on vaikea välttää, mutta että ihon rasvaamisella, tasapainoisella ruokavaliolla ja veden juomisella voi vähän vaikuttaa asiaan. Muuten raskausarvista päättää painon nousu ja ihotyyppi eli ihon luonnollinen venyvyys.

DSC_9472.JPG

Hehkutin jo viime lauantaina Weledan Skin foodia, mutta tänään haluan omistaa pienen hetken lempikosmetiikkamerkkini Weledan raskausajan tuotteille. Toistaiseksi olen kokeillut E-vitamiinirikasta Stretch Mark Massage Oilia, jonka ensisijainen tarkoitus on ehkäistä raskausarpia, mutta myös pehmentää ihoa. Hieron öljyä päivittäin vatsan lisäksi myös rintoihin ja pakaroihin. Öljyllä on ihana rauhoittava vaikutus suihkun jälkeen, ja ehkä sillä on oikeasti myös tekemistä raskasuarpien ehkäimisen kanssa; toistaiseksi mulla on arpia nimittäin vielä tasan 0. Ei rasvaamisesta siis ainakaan haittaa ole ollut.

DSC_9461.JPG

DSC_9464.JPG

Stretch Mark Massage Oilia on tarkoitus käyttää myös synnytyksen jälkeen, ja silloin aion laajentaa tuotevalikoimaa myös rinnoille ja siten imetyksen edistämiseen tarkoitettuun Nursing Oiliin. Muita suosikkituoteita Weledalta on tällä hetkellä kuvissa näkyvät ihana mantelintuoksuinen suihkuvoide ja saman sarjan kasvorasva. Kaikki Weledan tuotteet ovat luonnonmukaisesti valmistettu.

Tuotteet saatu Sugar Helsingiltä / Weledalta

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

14 vastausta aiheeseen “Voiko raskausarpia ehkäistä?”

Mä otin teininä jonkin verran painoa nopealla aikavälillä (koko ajan olin ns. hoikka) ja sain raskausarvet rintoihin ja pakaroihin. Olin siis IHAN varma, että raskaana ollessa iho ei kestä. Käytin säännöllisen epäsäännöllisesti BioOilia, vauva syntyi täysisikaisena enkä saanut yhtään arpea mihinkään. Että on se kyllä vaikea ennustaa. 😀

Omasta kokemuksesta sanoisin että kyllä ja ei. Mulla on siis arpiherkkä kudos ja paljon raskausarpia ihan jo teini-iän kasvupyrähdyksestä.

Ekassa raskaudessa rasvasin Ceridalilla kaveripiirin hyvien kokemusten perusteella ja en saanut juurikaan arpia vaikka maha oli aika iso. Noh, tokalla kerralla kaikesta rasvaamisesta huolimatta tuli aika paljon, vatsa oli joten kovin eteenpäin suuntautunut ja navan ympäristöön tuli arpia.

Joten kokonaisuudessaan vähän fifty-sixty siis 😀 Riippuu ilmeisesti monesta asiasta, enemmän kuin pelkkä kosteutus tai geenit.

Tosi mielenkiintoista että samalle henkilöllekin voi tulla tai olla tulematta arpia eri raskaudessa. 🙂 Fifty-sixty todellakin. 😀 Tää oli hyvin sanottu!

Se ettei vielä ole saanut arpia ei tarkoita etteikö niitä tulisi. Kroppa voi revetä täysin arville viime metreillä ja eikös se yksi Lily bloggaaja juuri kertonut että hänellä vatsan arvet repesivät tyyliin noin tunti ennen synnytystä kun lapsi laskeutui alas.

Itsekin rasvaan vartaloani, mutta rasvaan aina muutenkin kuin raskaana ollessa. En usko että rasvaaminen vaikuttaa arpiin sillä eikös rasva kosteuta vain ihon pintakerrosta ja arvet ovat syvemmissä ihokerroksissa?

No enköhän mä tiedä tuon, kirjoitinhan mä tekstiinkin että toistaiseksi mulla on arpia nimittäin vielä 0. 😀 Ja tossa just kommenteissa vastasin että taitaa olla yleistä että suurimmalla osalla tulee vastaa loppusuoralla. 🙂

Varsinaiset raskausarvet taitavat olla alemmassa ihokerroksessa mutta jotkut väittävät että kun ihoa rasvaa, sitä ei tule raapineeksi (kun ihon venyvyys kutittaa) ja siten päällimmäisiäkään arpia ei synny. Mutta näitähän on oikeasti joka junaan, yksi ei rasvaa koskaan eikä ikinä saa yhden yhtäkään arpia. 🙂

Oho, kuulostipa toi mun eka lause kärkkäältä. 😀 Tajusin juuri, ei ollut tarkoitus!

Minä sain vasta raskauden loppumetreillä ahkerasta rasvaamisesta huolimatta raskausarpia. Mutta odotin tosiaan kaksosia, joten se varmasti oli väistämätöntä. Mutta noi Weledan tuotteet on ihania ja tuosta raskausarpiöljystä palaa heti kaikki raskausmuistot mieleen.

Varmaan tosi yleistä että arvet tulevat vasta loppua kohden, oli monikkoraskaus tai ei. 🙂 Ja ihanaa että tuoksu vie takaisin siihen aikaan! Mä en ajatellutkaan että rasvaamisessa voi olla tällainenkin positiivinen puoli: että kannattaa olla joku tuollainen voide jota käyttää ahkerasti raskaana, jotta olisi joku siihen aikaan ”palauttava” tuoksu. 🙂

Raskausarvet kuuluvat raskauteen ja niitä joko tulee tai sitten ei. En käyttäisi asian murehtimiseen liikaa energiaa.

Näinhän se on. 🙂 Ihminen (minä, haha) on kuitenkin sen verran pinnallinen että välillä tulee mietittyä myös raskauden kosmeettisia vaikutuksia.

Vatsaan en saanut ainoatakaan arpea, vaikka etenkin kuopuksesta vatsani oli tosi iso. Olen kummastakin kuullut epäilyjä, että olenko varma ettei laskettu aika ole 2kk aikaisemmin tai jospa odotankin kaksosia. 😀

Sen sijaan takapuoleni ei selvinnyt raskauskiloista ilman arpia. Rinnatkin saivat osansa. Mutta niiden arvet eivät enää oikeastaan näy kuin kirkkaassa valossa. Ja ne ovat alunperinkin olleet vaaleita ja ohuita. Eivätkä täten haitanneet mitään. Vatsan arvet kun esim. kaverillani olivat violettiin meneviä ja valtavia. :/

Oi vitsi voin kuvitella miten söpö vauvamasu sulla on ollut! 😀 Ihanaa kun pääsit noin ”vähällä”, tää on kyllä niin yksilöllistä jokaiselle odottajalle. 🙂

Kommentoi