Kategoriat
Työ & Opiskelu

Voiko luovuutta harjoitella? Ovatko kaikki ihmiset luovia?

DSC_5718.JPG

Jos multa kysytään, kaikki ihmiset ovat luovia. Ei tarvitse osata maalaa, piirtää, kirjoittaa tai soittaa jotakin instrumenttia voidaakseen sanoa olevansa luova. Luovuutta on ratkaista isoja kriisejä elämässä, järjestää mapit fiksummin työpaikalla tai saada joku nauramaan.

Jo se, että tiedostat olevasi luova, auttaa ajattelemaan luovemmin ja tunnistamaan ne luovat piirteet itsessäsi.

Luovuus tarvitsee aikaa. Voit haahuilla kaupungissa kahdeksan tuntia vain saadaksesi sekunnissa nerokkaa idean. Neljän päivän kylpyläloma voi laukaista ajatushyrrän vasta seuraavana viikonloppuna. Luovuus tarvitsee nimenomaan ”hukattua” aikaa kukkiakseen.

Luovan idean ei tarvitse olla järkevä, tajunnanräjäyttävä ja vielä vähemmän kaikkia miellyttävä. Mieheni muistuttaa mua usein J.K. Rowlingista ja hänen vuosien kokemuksista torjutuksi tulemisesta aina kun epäilen omia ideoitani.

Vaikka luovuus lähtee sisältä, se tarvitsee kannustusta. Mulla on kokemusta kun kannustaminen on toiminut massiivisena eteenpäin ajavana voimana mutta myös siitä kun kannustuksen puute tai suora arvostelu on tukahduttanut luovuuteni täysin.

Luovaa uutta viikkoa, tyypit.

(Postaus syntyi siitä kun ”En taaskaan keksi mitään luovaa kirjoitettavaa blogiin”.)

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

9 vastausta aiheeseen “Voiko luovuutta harjoitella? Ovatko kaikki ihmiset luovia?”

J.K. Rowlingin äiti kuoli ja potterit kertoo enemmän menetyksestä. Oikeasti muuhun, korkeampaan, fantasiaan verrattuna se on huonosti rakennettu maailma, jossa on liikaa huonoa dialogia eikä edes juonta tms ja muutenkin saa aina olla puolustelemassa jos tykkää pottereista..ihan todella lyhyt kirjoitus muuten ja ei ollut näkemieni mainosten arvoinen kun klikkasin tänne blogiin facebookista ”siinäkö se oli” ihmetys jäi

Kiitos palautteesta. 🙂 Ja mä en edes pidä Pottereista itekään mutta makuasioista ei voi kiistellä (ja pidän itseäni outona kun en tykkää, onhan se hullun menestynyt) . Mutta J.K. Rowlingin taustatarina on mielenkiintoinen.

Vastaa

Ps. En kyl tiiä mistä mainoksista puhut kun en laittanut tähän(kään) postaukseen mitään mainosrahaa. 😀

Vastaa

Hieno kirjoitus ja hyvää asiaa. Sanomasi on niin totta. Luovuus asuu meissä kaikissa, hieman erilailla jokaisessa, mutta se löytyy. Tykkään ajatella, että taito maalata/soittaa/tanssia on vain pieni osa luovuuttamme. Jo sanana, luova- sehän viittaa jonkun tekemiseen, uuden luomiseen. Uutta on NIIN monelaista. Onkohan vanhemmat luovia saadessaan lapsen? Siinähän ainakin syntyy uutta!

Luovaa viikkoa!

Kiitos paljon kommenttista. Tosi hyvin sanottu. 🙂 En oo ajatellutkaan mistä sana luova tulee alunperin, tääkin avasi mun ajatusmaailmaa paljon. Mukavaa maanantaita sinne. <3

Vastaa

Kommentoi