Kategoriat
Uncategorized

Vitamiineja kaamokseen: kaksi mehureseptiä

DSC_6270.JPG

Tuorepuristettujen vihannesmehujen nauttimisesta on lukuisia hyötyä – niistä saa energiaa, virkeyttä ja suuria määriä ravinteita kerralla kehoon. Flunssa-aallon ja talvisairastelun aikaan on myös hyvä huomioida, että tuorepuristetut mehut kasvattavat vastuskykyä ja ehkäisevät sairauksia.

Mun lempimehut ovat ehdottomasti vihermehut. Tuntuu kuitenkin että jokaisessa vihermehureseptissä käytetään selleriä, jota mä en siedä yhtään. Siksi ajattelin jakaa sellerittömän vihermehureseptini, joka on kuulunut jos ei päivittäisen niin ainakin viikottaiseen elämääni jo jonkun aikaa. Mehu sisältää lehtikaalia (joka taas sisältää mm. proteiinia, vitamiineja ja antioksidanttia), pinaattia (mm. rautaa ja fytokemikaaleja), vihreää omenaa (mm. C-vitamiinia ja poistaa nesteturvotusta), ananasta (mm. kaliumia ja magnesiumia) ja limeä. Sen lisäksi alla on vielä toisen makeamman mehun resepti, jossa on granaattiomenaa, ananasta, appelsiinia ja limeä.

Kotona käytössämme on Philips HR1836 -mehulinko, jota voin lämpimästi suositella. Jos ei omista mehulinkoa eikä siihen voi tällä hetkellä sijoittaa, myös tavallisella blenderillä voi soveltaa tai tehdä mehujen sijaan suoraan smoothieita.

DSC_6262.JPG

DSC_6265.JPG

DSC_6245.JPG

1 iso lasillinen vihermehua:

lehtikaalia (150g)

pinaattia (kourallinen)

vihreää omenaa (1 kpl)

ananasta (200g)

limeä (puolikas)

DSC_6276.JPG

1 iso lasillinen granaattiomenamehua:

granaattiomenaa (1 kpl)

ananasta (200g)

appelsiinia (1 kpl)

limeä (kokonainen)

 

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

2 vastausta aiheeseen “Vitamiineja kaamokseen: kaksi mehureseptiä”

Rakastan mehuja! Meillä on mehustettu nyt kohta nelisen vuotta (välillä päivittäin ja sitten välillä vähän pidempi tauko, kunnes käyttö on taas päivittäistä). Mehulingon sijaan käytössä on Wilfan puristamalla toimiva mehustin. Minä pidän erityisesti vihreistä mehuista ja miehen sekä lasten suosikki on porkkanamehu. Vihermehuun laitan vähän sitä mitä kaapista löytyy esim. lehtikaalia, pinaattia, kurkkua, palsternakkaa (sain vinkin kampaajaltani ja ihastuin, kannattaa kokeilla!) ja lisään makeutta hedelmistä esim. omena, päärynä tai meloni tai maustan esim. mintulla tai inkiväärillä, myös sitruuna ja basilika toimii hyvin. Porkkanamehuun laitamme porkkanoiden kaveriksi yleensä appelsiinia tai omenaa ja inkivääriä. Granaattiomenan kaveriksi sopii kivasti myös punajuuri. Mehustamisesta yli jäävää kuivaa ”mujua” olemme käyttäneet esimerkiksi kasvispihvien teossa, silloin ei tarvitse erikseen puristella raasteista liikoja nesteitä pois.

Te ootte ollut jo ”muodin edellä” kun ootte mehustanut noin pitkään, vau! 🙂 Ja teidän viher- ja porkkanamehut kuulostaa tosi hyvälle. Pakko kokeilla tota porkkanaversiota (ilman inkivääriä, se ei ole ihan mun juttu:) ) ja palsternakkaa, ei ole käynyt mielessäkään lisätä sitä.

Kiitos tosi paljon näistä hyvistä vinkeistä! Kasvispihvit on kyllä hyvä tapa hyödyntää mehustamisen ”jätettä. Enkä ole muuten kokeillut Wilfan mehustinta mut Wilfan tehosekoitin on maaaailman paras!

Kommentoi