Kategoriat
Uncategorized

Vinkkejä kiireisiin aikoihin

DSC_0263.JPG

Eletään loppurutistuksen aikaa: pari seuraavaa viikkoa tulevat olemaan opiskelun osalta täynnä toimintaa, eikä kauhean monelle muulle kivalle asialle ole almanakassa (tai pääkopassa) tilaa. Tilanne on onneksi vain väliaikainen ja kyllä, itse aiheutettu – olen lykännyt monia velvollisuuksia tappiin, vaikkei se tavallisesti kuulukaan tapoihini. 

Siksi listasin asioita, joista aion tietoisesti hakea voimaa ja tukea näiden päivien aikana. Ihannetilannehan olisi se, että näistä olisi apua myös teille jos ja kun joskus kamppailette omien kiireisimpien aikojen kanssa.

DSC_0161.JPG

DSC_0254.JPG

DSC_0165.JPG

1. Selkeät kalenterimerkinnät. Kirjoita kaikki menot ja tehtävät asiat ylös päivämäärineen ja kellonaikoineen. Oloa helpottaa paljon, kun asioita ei tarvitse muistaa ulkoa.

2. Liiku. Se vie parhaimmillaan vain puoli tuntia päivästä mutta antaa energiaa monikertaisesti takaisin.

3. Pyri pitämään ruokarytmi ja ateriasisällöt kurissa. Puhdas ruoka on yhtä kuin jaksavampi olo.

4. Etsi tietoisesti hetkiä kun voit irtaantua velvollisuuksista. Oli se sitten työmatkoilla radion kuunteleminen tai lyhyet kahvitauot työpäivän aikana. Parasta on se, jos osaa sulkea puhelimen ja muut velvollisuudet puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa, jotta päivään jäisi aina edes yksi säännöllinen aika kun voi vain olla.

5. Ja siitä nukkumisesta – tingi siitä mahdollisimman vähän, jos ollenkaan.

6. Ilmoita perheenjäsenille ja ystäville, ettet ole välttämättä niin hyvin tavoiteltavissa tai nähtävissä vähän aikaa. He ymmärtävät kyllä eivätkä joudu erikseen ihmettelemään, miksi toisesta ei kuulu.

7. Palkitse itsesi lopussa. Palkinnon voit määrittää jo urakan alussa, jolloin siitä tulee eräänlainen motivaattori. Se voi olla leffa-ilta, kylpyläloma, kokonainen päivä kun ei tee yhtään mitään…

DSC_0264.JPG

Näillä ohjeilla pyrin selviämään leuka pystyssä. Paras neuvo on tosin se, että yrittää nauttia kiireisistäkin ajoista – joskus hektisyys painaa mutta oikealla asenteella se voi olla oikein jees! Ainakin väliaikaisesti.

Kuulen mielelläni lisää vinkkejä teiltä. 🙂

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

 

6 vastausta aiheeseen “Vinkkejä kiireisiin aikoihin”

Allekirjoitan varsinkin kolme ensimmäistä kohtaa! Ja sen, että unista ei saa tinkiä, se kostautuu moninkertaisesti menetettynä työtehona. Jos liikunnalle vaan suinkin on aikaa ilman, että joutuu tinkimään nukkumisesta tai syömisestä, sitä todellakin kannattaa harrastaa. Mulla ainakin treeni (jokseenkin lajista riippumatta) toimii todella tehokkaana aivojen nollauksena, eli sillä on suora vaikutus stressin helpottumiseen.

Mä lisäisin vielä sen, että keskity yhteen asiaan kerralla. Jos kalenterissa/ to do -listassa lukee esseen kirjoittaminen, niin älä yritäkään samalla miettiä seuraavan päivän esitelmää tai selata siinä sivussa sähköposteja.

Joo, superstressaavaan aikaan ehdottomasti tällainen järjestys: 1. Lepo 2. Ruoka 3. Liikunta. 🙂 Ja hei toi asia kerrallaan oli tosi tärkee pointti joka unohtui ja jota en oo funtsinut vähän aikaan vaikka pitäis kyllä! Kiitos muistutuksesta 🙂

Super hyvä postaus! Tärkeitä juttuja, jotka saattaa tässä rumbassa unohtua 🙂

Kommentoi