Kategoriat
Hyvinvointi

Viisi asiaa elämässäni, joista olen ylpeä

Mä oon ollut viime aikoina aivan valtavan huono bloggaaja. Viikon radiohiljaisuuksia siellä täällä. Kesä, vauva ja muut työkuviot ovat vieneet mennessään.

Olen tuntenut siitä huonoa omaatuntoa ja olinkin tulossa kirjoittamaan tänne jonkun itsesäälissä rypevän postauksen siitä, kuinka nykyään en osaa olla tehokas enkä luova (vaikka yleensä olen edes jompaa kumpaa). Mutta sitten painoin jarrua ja jäin miettimään. Ei. Tänään on maanantai. En aloita viikkoa ja syksyä sillä, että kitisen ja valitan.

Aloitan viikon ja syksyn miettimällä asioita, josta saan olla ylpeä. Itsevarmuus on niin paljon parempi pohja sille tehokkuudelle ja luovuudelle, ja vaikka en nostaisi pikkurilliäkään tänään tai keksisi ainuttakaan uutta postausideaa, ainakin tunnen itseinhon sijaan ylpeyttä.

Kuten…

Tuosta omasta lapsesta. Onko mitään suurempaa ylpeyden aihetta kuin oma lapsi? Olen tuntenut ylpeyden aihetta Elasta päivittäin hänen syntymästään saakka; syntymäpainon saavuttamisesta, ensihymystä, ensimmäisestä kääntymisestä… Olen myös ylpeä siitä miten kivaa meillä on yhdessä. Ja että olen mielestäni hyvä äiti.

Tämän hetkisestä työtilanteesta. Olen etuoikeutettu että saan ja ehdin vanhempainvapaalla ansaitsemaan lisätuloja rakastamani työn kautta. Olen ylpeä, että tein vuosia päätöksiä ja uhrauksia, jotta olisin tässä, missä olen nyt.

Omasta kirjastani Tee maailmasta parempi paikkaJota myös kirjoitin raskaana ja korjasin vain päiviä Elan syntymän jälkeen. Olen ylpeä, että aihe on ajankohtainen ja että kirja on ollut yksi tapani osallistua ilmastotalkoisiin.

Muista ihmissuhteista elämässäni. En ole voinut vaikuttaa siihen perheeseen johon olen syntynyt mutta tunnen silti ylpeyttä siitä miten läheisiä olemme sisarusten kanssa ja kuinka autamme aina toisiamme kaikissa tilanteissa. Sen lisäksi minussa on pakko olla pari mukiinmenevää piirrettä koska ympärilleni on kerääntynyt maailman parhaat ystävät. Sellaiset, joihin voin aina nojautua.

Terveys. En voi ottaa kunniaa geeneistäni mutta voin siitä, että olen tehnyt tietoisia päätöksiä parantaakseni ja ylläpitääkseni hyvinvointiani. Syönyt kasvisruokaa, liikkunut ja vaatinut omaa aikaa. Nauranut silloin, kun ei ole aina naurattanut.

Kääntänyt ahdistavat aamut ylpeiksi aamuiksi.

Mistä sä olet ylpeä tänään?

Kuvat: Anna Korhonen // Äitipiiri

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

2 vastausta aiheeseen “Viisi asiaa elämässäni, joista olen ylpeä”

Vitsit tästä tekstistä tuli hyvä mieli <3 Varsinkin lapsi (ja kirja) on varmasti ylpeydenaihe, joka tuo ylpeyden tunteita koko elämän ajan!

Ja arvaa mitä? Totta kai olen ylpeä myös omista asioista (esimerkiksi siitä, että olen työllistynyt hyvin vaikealla alalla ja olen työssä, josta oikeasti tykkään), mutta ennen kaikkea olen ylpeä mun lähipiirissä olevista äideistä ja naisista, jotka uskaltavat yrittää ja tavoitella unelmiaan! <3

Kommentoi