Kategoriat
Uncategorized

Viisi aforismia viikon aloittamiseen

DSC_0247.JPG

Kuvat Pamukkalesta, Turkista. Ihanan Mirkan jalat!

DSC_0368.JPG

Olen ihan hulluna aforismeihin. Luen niitä päivät pitkät – lohtuun, inspiksen hakuun, tylsyyteen ja motivointiin. Kirjoittelen niitä tekstiviesteihin, onnittelukortteihin ja blogipostauksien otsikoihin. Ajattelin listata viikon ensimmäisen päivän kunniaksi viisi lempparilausettani, jotka jaksaa innostaa mua joka kerta eri elämän tilanteissa. Kuvat eivät sinällään liity aiheeseen muuten kuin että Turkissa sijaitseva Pamukkale on ehkä kaunein paikka, jossa olen koskaan ollut, ja siellä oleminen antoi mulle samanlaisen tunteen kuin mitä hyvä aforismi voi parhaillaan antaa. Autuaan, kiitollisen ja onnellisen.

Osa on englanniksi ja osa suomeksi. Englannin kieliset olen yrittänyt kääntää suomeksi osaamani, silti melko köyhällä tavalla. Siksi halusinkin säästää välttämättä alkuperäisellä kielellä olevat aforismit.

”A smooth sea never made a skillful sailor.” – Tuntematon
Merenkulkijasta ei tule taitavaa kulkijaa tyynessä meressä.

”Be who you are and say what you feel. Because those who mind don’t matter, and those who matter don’t mind.” – Bernard M. Baruch
Ole oma itsesi ja sano mitä tunnet. Koska heillä, jotka tuomitsevat, ei ole väliä, ja he joilla on väliä, eivät tuomitse.

”Kadu mieluummin jotain mitä teet, kun jotain mitä jätät tekemättä.” – Tuntematon

”In three words I can sum up everything I’ve learned about life: it goes on.” – Roberts Frost
Kolmella sanalla voin tiivistää kaiken mitä olen elämästä oppinut: se jatkuu kyllä.

Seuraava ja viimeinen ei ole aforismi, vaan pätkä runosta, jonka luin aikoinani lukiossa. Runoilija on ihailtu ja edesmennyt suomalainen Tommy Tabermann ja runon nimi on Ohjeita matkalle epätoivon tuolle puolen. Sen voi kokonaisuudessaan lukea esimerkiksi täällä (www.timo.rinne.ws./misc/ohjeita.hmtl) mutta kauniista runosta lempi kohtani on viimeinen lause: Älä, älä koskaan suutele otsalle jos voit suudella suoraan suuhun. Minusta tuo pätkä ja koko runo ylipäätään saa mut aina ajattelemaan kuinka ei saa tyytyä vähempään kuin mitä tarvitsee ja kuinka tärkeää on heittäytyä elämään täysillä.

Inspiroivaa viikkoa kaikille.

FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Saranda

Kommentoi