Kategoriat
Pukeutuminen & Kauneus Vastuullisuus

Viikon tai koko vuoden morkkis: miksen lahjoittanut omia hiuksiani?

DSC_2529.JPG

Kävin viimeisenä päivänä Kosovossa leikkamassa hiukseni. Halusin eroon värjätystä latvasta ja päähän lyhyemmän tukan, jota ei tarvitse aamuisin juurikaan ajatella. En tällä hetkellä oikein ”välitä” hiuksistani tai miltä ne näyttävät, kunhan ne ovat terveet ja pois tieltä.

Kampaajamaksu oli Kosovossa 5e, maksoin käteisellä ja poistuin tyyliin peiliinkään katsomatta ulos liikkeestä.

Vasta seuraavana päivänä hoksasin: mähän leikkasin yli 20cm hiuksistani pois. Mä olisin voinut lahjoittaa oman tukan jollekin jolla ei ole sitä ja jolle hiukset ovat syystä tai toisesta tärkeitä! Tunsin ja tunnen edelleen ihan jäätävän huonoa omatuntoa ettei asia käynyt mun mielessä, enkä voi sille enää mitään.

DSC_2516.JPG

Mitään muuta kuin kertoa edes blogini kautta että HIUKSIAKIN voi lahjoittaa. Yleensä järjestöt ottavat siististi leikattuja hiuksia vastaan ja tekevät niistä peruukkeja lapsille tai aikuisille, jotka ovat esimerkiksi jonkun sairauden myötä menettäneet omat hiuksensa. Todella kaunis tapa auttaa kierrättämällä muuten roskiin menevän tukan. Aidoista hiuksista peruukin tekeminen on myös ekologisempaa sillä ne kestävät pidempään kuin keinokuituiset peruukit ja niiden valmistamisessa käytetään vähemmän muita ylimääräisiä materiaaleja.

Lisätietoa esimerkiksi seuraavilta sivuilta:

Tukkaoperaatio 2018

Little Princess Trust

Pantenen hiuskeräys

Kannattaa lukea myös hyvän ystäväni Anin kokemus tukan menettämisestä syöpähoitojen aikana.

DSC_2497.JPG

Ehkä joku innostuu vartavasten lahjoittamisen hyväksi leikkaamaan oman pitkän tukansa. Itse tein sen tällä kertaa täysin itsekkäistä syistä mutta koska omatuntoni kalvaa nyt jälkeenpäin virheeni tajuttuani, en malta odottaa että hiukseni kasvavat taas ja pääsen leikkaamaan ja antamaan ne eteenpäin.

Tekstiin linkitetyt postaukset:

Miksi lopetin hiusten värjäämisen?

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

13 vastausta aiheeseen “Viikon tai koko vuoden morkkis: miksen lahjoittanut omia hiuksiani?”

I may need your help. I’ve been doing research on gate io recently, and I’ve tried a lot of different things. Later, I read your article, and I think your way of writing has given me some innovative ideas, thank you very much.

Oi, kaunis lopputulos ja sopii sinulle todella hyvin! <3

Ihan sama ajatus kuin Riikalla aikaisemmassa kommentissa, eli turha tuntea huonoa omaatuntoa, koska tämä postauksesi toimii hyvänä muistutuksena ja innoittajana lahjoittamiseen ja vaikutus on jo paljon suurempi. Harva varmaan tulee edes ajatelleeksi tällaista mahdollisuutta, joten tällainen muistutus on itsessään tärkeää vaikuttamista.

Mun mielestä itseasiassa kampaajatkin vois hyvin muistuttaa tällaisen mahdollisuuden olemassa olosta!

Totta! Ehkä kampaajien olisi hyvä myös tehdä suoraan yhteistyötä näiden järjestöjen kanssa jotka hyötykäyttää hiuksia peruukkeina? Jos hiukset voisi lähettää heidän kautta eteenpäin? 🙂 Ideaa voisi jalostaa…

Kiitos paljon. <3 🙂 Mieletöntä miten ystävällisiä kaikki on mulle suhteessa siihen miten paljon itse ruoskii itseään tästä. 😀 Mutta kai se on totta, että välillä tärkeitäkään asioita ei aina tule mieleen ja siitä on vaan päästettävä irti. 🙂

Ihana idea! Jos vielä joskus kasvatan pitkät hiukset, ja leikkaan ne, haluan ehdottomasti lahjottaa ne <3

Mahtavaa kun lahjoitit! <3 Ja ihanasti sanottu. 🙂 Yritän lohduttautua sillä ajatuksella että ainakin tää mun morkkis antoi kimmokkeen kirjoittaa aiheesta. Ja etten varmasti enää koskaan tee samaa virhettä!!

Parasta keskiviikkoa sinne. 🙂 Ja vielä kerran mielettömän siistiä kun lahjoitit!

Mä lahjoitin omani kun multa leikattiin se noin 25cm pois kesällä. 🙂 Värjätty hius käy, muttei tosiaan shokkivärit.

Nyt meiän esikoinen haluaa leikata polkkatukan ja tarkoitus olisi hänenkin hiuksensa lahjoittaa. 🙂

Eikä, mulle tuli niin hyvä fiilis tästä! Että opetat lapsillekin noin ihania asioita. 🙂 VAU!

Onko siis vain 20 cm riittävä määrä ja varsinkin jos se on ollut värjättyä latvaa?

Moikka! Hyvä kun kysyit. 🙂 Noita sivuja selatessa sain käsityksen että 17cm ja siitä pidemmät on ok, myös värjätyt jos ovat ”luonnonsävyjä”. 🙂

Kommentoi