Kategoriat
Työ & Opiskelu

Verotus on ihanaa (ja se opetti, että minusta on mihin vain)

Osakeyhtiön pyörittämisen ehdottomasti hankalimmat asiat ovat liittyneet verotukseen. Saan tehdä rakastamaani työtä yhden parhaimman ystäväni kanssa, koska vain ja itseäni työllistäen (no nyt tuli raksi ruutuun about jokaisen ”voi kunpa nämä asiat toteutuisivat työpaikallani” -listan kohtiin). Siitä huolimatta olen juurikin paperibyrokratian takia kironnut monta kertaa ääneen sitä päivää, kun päätin ryhtyä yrittäjäksi.

(katso lisää: BETTER – vastuullisten brändien mediatoimisto)

Nimenomaan mukavuusalueen ulkopuolella kirotaan omia päätöksiä. Kun laskeudun CrossFit-salimme portaita alas ja näen ennen omien treenien alkamista kuinka edellisen tunnin treenajat eivät pääse lattialta ylös, kiroan sitä, että saavuin paikalle. Kun otan ystäväni kanssa kahvipöydässä puheeksi asian, joka on hiertänyt suhdettamme kauan ja hiljaisuus laskeutuu yllemme, kiroan sitä, etten osannut pitää suutani kiinni.

Kun verottaja soittaa ja ilmoittaa, että olemme saaneet ensimmäiset mätkyt ennen kuin olemme lähettäneet ensimmäistäkään laskua asiakkaalle (kyllä, sekin on mahdollista), kiroan kuin kiroankin sitä päivää, kun ryhdyin yrittäjäksi.

Lopultahan siinä käy poikkeuksetta aina niin että treenien jälkeen olen euforisen iloinen siitä, että kärsimyksestä huolimatta saavuin paikalle. Ja ystäväni kanssa käydyn keskustelun jälkeen ilma on taas puhdas ja – klisee alert – olemme entistä läheisimpiä.

Sama tunne seuraa myös sen jälkeen kun lukee viikkopäivät, koko päivän verotuksesta ja jossain vaiheessa se heprea muuttuu suomen kieleksi ja varsin ymmärrettäväksi sellaiseksi.

Vastoinkäymiset (jos verotus ei ole vastoinkäyminen niin ei sitten ole mikään!) kasvattaa ihmistä ja muistuttaa väistämättä siitä, että ihminen on vahva ja voi kovalla tahdolla saavuttaa ihan mitä vain. Bring it on, bitches ja verohallinto.

Ps. Saan myös oikeasti kiksejä siitä, että saan oma-aloitteisesti maksaa veroja verottajalle (versus palkkatyössä, jossa verot ”viedään” palkasta). Ah näilläkin muutamallakympilläni rakennettin tuo koulu ja tuo terveysasema ja tuo tiesilta…

PPS: Kuvat ovat Woolbergin tapahtumasta, TRE Salonista, jossa saimme BETTERin kanssa olla reilu kuukausi sitten mukana. Mähän tykästyin Woolbergin tuotteisiin jo viime vuonna. Villaiset turbaanit ovat ihana ja kestävä vaihtoehto pipoille. Kuvat on ottanut Jenna Peltonen. Mekko on Kaiko Clothing (saatu).

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

3 vastausta aiheeseen “Verotus on ihanaa (ja se opetti, että minusta on mihin vain)”

Kommentoi