Kategoriat
Vastuullisuus Yhteistyö

Vastuullisen vaatekaapin voi aloittaa vastuullisista asusteista

Kaupallinen yhteistyö: Sidoste

DSC_2714.JPG

Vastuullinen vaatekaappi voi olla iso ja aikaavievä projekti. Onneksi sen voi aloittaa pienistä palasista ja asusteista – kuten vaikkapa sukista.

Koska teitä on aidosti kiinnostanut vastuullisempaa muotia koskevat postaukset, tartuin Sidosteen yhteistyöehdotukseen. Sidoste on suomalainen, vuonna 1945 perustettu perheyritys, jota johtaa nyt jo 4. sukupolvi. Ensimmäiset sukat neulottiin kotona Nekalassa ja myöhemmin siirryttiin tehtaaseen Koivistonkylään. Sitemmin yritys on saavuttanut pisteen, jossa valmistetaan sukkapareja noin miljoona vuodessa – mutta edelleen täällä Suomessa.

Sidosten tuotanto ja työvoima ovat siis täysin suomalaista. Laadukkaat langat, josta jokainen tarkistetaan käsin läpi, toimitetaan Euroopan sisältä tutuilta tuottajilta. Tykkään Sidosteen periaatteesta, jolla ei yritetä kilpailla halpatuotantomaiden kanssa, vaan luotetaan, että kuluttaja arvostaa kauniin ulkonäön lisäksi myös lähellä tuotettua ja aitoa laatua.

Myös ympäristö on Sidosteelle tärkeä – materiaalien valinnassa huomioidaan eri tuotantoprosessien vaikutukset luontoon minimoimalla ne mahdollisuuksien mukaan. Ekologisuuden nimissä Sidoste perustikin vaatemalliston Pure Wasten kanssa. Pure Waste valmistaa tekstiilinsä täysin kierrätetystä materiaalista. Alla näkyvä hupparini on Sidoste Apparel -mallistoa, ja on valmistettu yhteistyössä Pure Wasten kanssa. Huppari on ihanan lämmin, tehty 70% kierrätyspuuvillasta ja loput kierrätyspolyesteristä.

DSC_2633.JPG

DSC_2600_2.jpg

Sidosteen valikoimassa on myös muita, lyhytvartisia sukkia jotka tulevat verkkokauppaan myöhemmin, mutta mun henkilökohtaisiksi lemppareiksi kruunautuivat nämä pitkävartiset Signature Sidoste -sukat, valkoisessa ja vaaleanpunaisessa sävyssä. Ne tuntuvat todella mukavilta hengittävyytensä ansiosta, eivätkä purista mistään kohtaa. Sukat tuovat heti jotain mielenkiintoa muuten tavalliseen asuun. Vähän harmittaa, että kesä meni jo enkä ehtinyt yhdistää sukkia sortsien ja paljaiden säärien kanssa, mutta onneksi ne toimivat ja tietysti lämmittävät myös näin muinakin vuodenaikoina. Näitä pitkävartisia Signature Sidoste -sukkia saa siis tosiaan jo verkkokaupasta!

DSC_2672.JPG

DSC_2714 – kopio.JPG

DSC_2614.JPG

dsc_2685_2.jpg

Kannattaa pitää silmiä auki Sidosten verkkokaupassa syksyn myötä ilmestyvien tuotteiden varalta. Sukkien lisäksi sieltä on tilattavissa mainitsemastani Sidoste Apparel -mallistosta myös kierrätetystä materiaalista valmistettu t-paita ja puseroPlussaa söpöstä koirakuosista. <3

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

4 vastausta aiheeseen “Vastuullisen vaatekaapin voi aloittaa vastuullisista asusteista”

Poikkesin joskus ihan uteliaisuuttani Sidosteen myymälään. Tarkoitus oli lähinnä katsella lämpöisiä sukkia saappaissa käytettäväksi. Myymälä yllätti monipuolisuudellaan, ja löysin kyllä etsimiäni sukkia. Sitten silmiin osui myös 2-laadun villaisia sukkahousuja. Katselin, että nuohan olisi aivan erinomainen vaate ulkotöihin. Lämmin villahousu ja villasukka yhdessä saumattomasti ilman mitään päällekkäisyyttä nilkassa. Eikä ainakaan sukka valuisi saappaissakaan. Ongelma vaan on se, että olen mies, eikä miehet yleensä käytä sukkahousuja, kuin alle kouluikäisenä. Nuo oli kuitenkin melko edullisia, joten päätin ostaa kokeeksi parit sukkahousut. Nyt olen jo parina talvena noita käyttänyt ja hyviksi havainnut. Eihän tuollaiset paksut sukkahousut edes ole mitenkään naiselliset, eli sopii ihan yhtä hyvin miehelle tai naiselle. Myös saunan jälkeen kylpytakin parina mukava ja lämmin pari. Noita kannattaisi kaupitella myös miehille.

Hei hyvä kun suosittelit näitä koska mäkin kaipaisin kipeästi hyvin lämmittäviä sukkahousuja. Kiitos tästä siis tosi paljon! Ja mä en ollut koskaan ajatellutkaan että totta, sukkahousuja ei juuri myydä miehille ja minkä ihmeen syyn takia?? En todellakaan keksi. Mä laitan viestiä eteenpäin Sidosteelle tästä sun ehdotuksesta. 🙂 Kiitos vielä ja ihanaa syksyn jatkoa!

Hei ihanaa, kun tulee taas vastuullisesta kuluttamisesta juttua! 🙂

Tuo Pure Waste on muuten aivan mahtava konsepti! Ne siis tekee vaatteensa tekstiiliylijäämistä, lajitellen tilkut väreittäin ja tehden niistä suoraan lankaa -> näin vältytään kokonaan värjäyksen aiheuttamalta veden tuhlaukselta ja pienennetään vaatetehtaiden hävikkiä. Ja valikoimassa kestäviä perusvaatteita, tosin harmillisesti enemmän miehille kuin naisille. Mulla on kolme näiden T-paitaa (musta, harmaaa ja valkoinen) aktiivikäytössä arjessa ja aina pieni vaatekriisi, jos ne on kaikki samaan aikaan pesussa. 😀 Ne on tosi hyvää laatua ja ihanan pehmeitä päällä – täydellisiä perusvaatteita. <3

<3

Tosi hyvä tarkennus siitä mikä Pure Waste on. 🙂 Ja miten ihanaa että nimenomaan tollaiset paidat on sun luottopaitoja!

Kommentoi