Kategoriat
Uncategorized

Vastaukset kysymyksiinne (osa kolme)

5.jpg

Kiitos kysymyksistä ja kärsivällisyydestä – tässä viimeisten kysymysten vastaukset! 🙂

1. Mikä on sun lempi vuodenaika?
Kevät 🙂 Edellisessä vastauspostauksessa mainitsin, että kevät on ihanaa aikaa siksi, koska se tuntuu palkinnolta talven ”sietämisen” jälkeen. Jokainen kevään vaihe menee ikään kuin parempaan (eli kesään!) päin: kuiva asfaltti, kevyemmän rotsin pukeminen, ekat terassikahvit…

2. Onko sulla opiskeluun tai kirjoittamiseen liittyviä vinkkejä?
Aikataulutus – vastaus jokaiseen kysymykseen haha… Tehokkaassa opiskelussa on tärkeää löytää tapa, joka sopii itselleen. Joku pystyy keskittymään ihan hyvin kotona ja hälinän keskellä pänttäämiseen siinä missä toinen tarvitsee ehdotonta rauhaa tai ei saa mitään aikaseksi kirjaston seinien ulkopuolella. Kannattaa aina muistaa, että esimerkiksi esseen kirjoittamisessa tai kirjan lukemisessa ensimmäist 20 minuuttia ovat vaikeimmat, sen jälkeen pitäisi sujua helpommin. Toinen hyvä neuvo on muistaa pitää taukoja ja ajastaa ne. Tosin taukojenkin määrät ja pituudet riippuu ihan ihmisestä – jotkut tykkää opiskella 25min ja pitää sen jälkeen 5min tauon ja toiset opiskelee mieluummin 3 tuntia putkeen ja lepää sitten 30minuuttia. What ever works!

Kirjoittamiseen suhteen: älä ole liian itsekriittinen tai ankara. Kaikki luovuus kuolee jos lyttää jokaisen idean tai lauseen. Kirjoittaminen siinä missä mikä tahansa muukin toiminta tarvitse aikaa, joten muista myös pysähtyä ja rentoutua arjessa, jotta voit ammentaa inspiraatiota. Harjoitus tekee mestarin, ja esimerkiksi artikkeleiden ja kirjojen lukeminen on erinomainen tapa parantaa omia kirjoitustaitoja. 🙂

3. Tiesitkö aina että haluat opiskella tätä alaa?
Noup. Lukion jälkeen hain opiskelemaan maailmanpolitiikkaa, ja vasta sinä kesänä (kun en päässyt sisään) päätin hakea syyshaussa sosionomiksi.

4. Ajotko jatkokouluttautua / opiskella jotain muuta?
En ainakaan heti valmistumisen jälkeen, mutta ehkä myöhemmin YAM:kiin tai who knows maybe jotain iiihan muuta
 

3.jpg

4.jpg

5. Harkitsetko koskaan pitäväsi välivuotta koulusta?
Yksi välivuosi ennen opintoja riitti vallan mainiosti – sosionomin opinnot kun kestää sen 3,5v (tai omassa tapauksessani toivottavasti 3) enkä ole siis kokenut tarvitsevani erillistä hengähdystaukoa.

6. Seurusteletteko poikaystäväsi kanssa vakavissanne? Puhutteko koskaan häistä tai lapsista?
Joo ja joo 😀 Mun lempi puheenaiheeni haha (no eii vitsi vitsi)

7. Jaatteko kaikki laskut puoliksi?
Tää voi tulla jollekin järkytyksenä, mutta ei olla taidettu ensitreffeistä saakka maksaa Ferhatin kanssa mitään ”puoliksi”

8. Mikä on poikaystäväsi ärsyttävin puoli?
Mistä sitä aloittaisi… No eii!<3 Ehkä mä toivoisin siitä snadisti enemmän aamuihmistä 😀

9. Mitkä olisi sun kaks vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle?
Luota omaan juttuusi ja huomioi lukijoitakin!

10. Mistä kahdesta saavutuksesta olet ylpeä itsessäsi?
Olen ylpeä siitä, että olen päässyt näkemään paljon maailmaa omilla pennosillani ja että en ole luovuttanut monien tärkeiden asioiden suhteen (esim. opiskelut ja bloggaaminen)

11. Mikä on sellainen iso juttu jonka haluat tehdä vielä elämässä?
Matkustella lisää, laajentaa blogia, saada mieletön työpaikka, mennä naimisiin, saada lapsia… uida haiden kanssa! 😀 Hypätä laskuvarjohyppy!

Ennen kaikkea auttaa ihmisiä konkreettisemmin ja löytää itselleen paras tapa tehdä se.

7.jpg

6.jpg

12. Aika laaja mut: mistä et pidä?
Näin äkkiseltään jos pitää ainakin kuusi asiaa luetella: julkisesta nöyryyttämisestä, jyrsijöistä, kutittamisesta, hunajasta, rasismista, itsekkyydestä

13. Heei, mää niin aikoin miettiä hyviä kyssäreitä mut kiirehhä tässä on ollu ja piitkästä aikaa sai taas bloglovinin auki ni emmää sit kysykkää muuta ku et lähekkö kahville kanssani joskus? Ehkä myös jonkunlaiset kuvaussessiot pystyyn? (Tähän sit se apina jolla on käet silmillä -emoji :D) vaikutat sen verran hyvältä tyypiltä!
Tottakai! 😀 On ihanaa tavata lukijoita. Laita vaikka sähköpostia tulemaan niin sovitaan aika ja paikka! 🙂

1.jpg

2.jpg

8.jpg

Kuvat: Ferhat Yasa, editointi minä

 

SARANDA

 

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

2 vastausta aiheeseen “Vastaukset kysymyksiinne (osa kolme)”

Tuli niin ikävä kevättä kun puhuit siitä tossa.. <3 Onneksi Joulu piristää ja sit onkin vaivaiset pari kuukautta jäljellä!

Kommentoi