Kategoriat
Uncategorized

Vaihtoehtoja valmistumisen kynnyksellä

DSC_0685.JPG

Kamut nyt ollaan isojen kysymysten äärellä.

Olen kirinyt opiskeluiden suhteen sitä tahtia, että valmistuminen saattaa koittaa joulukuun sijaan jo toukokuussa. Sitä ennen oppari on hyväksyttävä, muutama vapaavalintainen kurssi suorittava sekä viimeisin työharjoittelu käytävä. Kaiken kaikkiaan aikataulu näyttää tiiviiltä mutta hyvin mahdolliselta.

Mutta, sitten on vaihtoehtoja.

DSC_0780.JPG

DSC_0608.JPG

DSC_0546.JPG

Koska mieletöntä työtilaisuutta ei ole tullut vielä vastaan, en enää keksikään tarpeeksi hyvää syytä saada etuajassa tutkinto käteen. Nyt voi olla siis täydellinen ja viimeinen tilaisuus heittäytyä vastuuttomaksi opiskelijaksi ja elää rytmittömän elämän piikkiin.

Kaikkein eniten houkuttelisi antaa blogille kunnon tilaisuus. Panostaa tähän täysiaikaisesti, tyhjentää aikataulu erilaisiin pressitilaisuuksiin ja viettää päivät kamera kädessä ja kannettava mukana. Se ei vain ole taloudellisesti millään tavalla se kannattavin ratkaisu. Toisaalta, hienoimmat asiat elämässäni eivät todellakaan ole alkaneet lauseella ”no ei tuohon ole varaa”

Jos opiskelen sittenkin se kolme ja puoli vuotta, ehdin käymään ne vapaastivalittavat kurssit ihan rauhassa ja valita ne aidosti mielenkiintoisimmat opinnot kiirehtimisen sijaan. Voin käydä työharjoittelun loppukeväästä, kesällä tai syksyllä… eri osissa kenties.

Ja sitten on tietysti kaikki ihanat maat ja kaupungit, jotka eivät ole nähneet minua vielä, ja joihin olisi aikaa lentää.

Tiedostan, että blogata, matkustaa ja opiskella voi valmistumisen jälkeenkin, mutta itse haluan, että olen tutkinnon vastaanottamisen jälkeen ns. valmis työelämään. Kun tittelini on sosionomi, haluan tehdä sosionomin työtä. Ainakin jonkun aikaa.

Syy, miksi alunperin nopeutin opintojani oli se, että lopussa olisi valinnanvaraa päätösten suhteen. En vain tiennyt että niiden tekeminen olisi näin hankalaa…

DSC_0535.JPG

DSC_0671.JPG

DSC_0662.JPG

DSC_0806.JPG

Mitä mä teeeeen!? (Tiedän että kysymys on esitetty lähinnä itselleni mutta ei haittaisi yhtään kuulla teidän mielipiteitä tai kokemuksia. Ketään muuta hukassa?)

(Kuvat Balkanin reissultamme tyttöjen kanssa.)

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

6 vastausta aiheeseen “Vaihtoehtoja valmistumisen kynnyksellä”

Toi on tosi hyvä idea mutta muiden opintojen puolesta mulla on enää muutaa opintopiste vajaa ja harkkapaikkaksi oisin toivonut saavani sellasen paikan johon olisi voinut jäädä heti perään töihin, eli siinä tapauksessa Suomesta 🙁 Mutta jos se ei toteudu niin miksei miksei… 🙂

Kuuntele sydäntä, se tietää.
Jos olisin sinä nyt, sanoisin itelleni; Lähde maailmalle, näe koe ja elä. Hoida loput koulut rauhassa ja mee sitten töihin, älä anna kenenkään arvostella siitä mitä teet ja miten. Ei sulle anneta erityis kunniaa ja onnea lisää vaikka valmistut etuajassa. Elä nyt niin kun parhaalta tuntuu, uskalla hypätä tuntemattomaan. Näin neuvoisin itseeni 🙂 Jos sun sydän sanoo samaa, lähdetään yhdessä näyttäytymään niihin paikkoihin jotka ei vielä ole meitä nähneet!

Ai vitsi mikä kommentti, sain älyttömän motivaatio- ja inspisbuustin tästä!! 🙂 Jokainen sana osui ja upposi… KIITOS!

Luota vaistoosi – sisimpäsi tietää oikeasti mitä tehdä. Mutta oma neuvo on se että työelämä kyllä odottaa aina.. 🙂
Kuvat ovat muuten lumoavia.

Kommentoi