Kategoriat
Perhe & Ihmissuhteet

Teot, ei sanat tai kosketus – meidän rakkauden kielet

Oletteko kuulleet The 5 Love Languages -testistä? Kuten lähes kaikki muutkin testit, tämäkin pohjautuu alunperin saman nimiseen kirjaan. Ja kuten lähes jokainen muukin ihminen, köh köh, minäkään en ole lukenut alkuperäistä kirjaa vaan olen tyytynyt tekemään ilmaistestin verkossa.

Kyse on teoriasta, jossa me ihmiset puhumme viittä eri rakkauden kieltä: lahjat, ajankäyttö, teot, kosketus ja sanat. Oma rakkauskielemme kertoo, mitkä eleet koemme rakkauden eleiksi ja kuinka osoitamme rakkautta itse muille. Yksi tykkää panostaa lahjoihin, toinen yhteiseen ajankäyttöön, kolmas imuroi puolison kodin, neljäs koskettelee herkästi ja viidennellä runosuoni kukkii.

Ilman testituloksiakin tiesin, että minä olisin se imuroija. (En oikeasti koskaan imuroi meidän kotona, mutta näin teoriassa: voisin siivota ja laittaa ruokaa ihastukseni puolesta.) Romanttisinta mitä mulle voi tehdä on tarjota kyydin, ladata koneelle virusohjelman ja – seksikkäin kaikista – imuroida kodin.

Olen testitulosten mukaan 29% teot eli act of services, 26% sanat eli words of affirmation, 23% kosketus eli physical touch, 19% quality time ja reilusti viimeisenä 3% lahjat eli receiving gifts. Tykkään saada lahjoja vain siinä tapauksessa jos ne on oikeasti ajatuksella mietittyjä ja miellän silloinkin sen act of serviceksi: tällöin lahjanantaja on miettinyt mitä tarvitsen ja sitä kautta helpottaa elämääni, tekee niin sanotusti palveluksen. Jos toisen täytyy ostaa lahja, sen on parasta olla käytännöllinen. Olen itse myös mahdottoman surkea lahjojen ostaja.

Mieheni on tehnyt vastaavan testin ja hän on words of affirmation mutta hänessä on kaikkia puolia minua tasapuolisemmin. Mutta hän on meistä se ensimmäinen, joka tunnusti rakkauden ja aina ensimmäinen, joka haluaa sopia riidan päätteeksi. Mä olen se, joka vihanpitoon kyllästyneenä kysyn sen sijaan, onko hänellä valkoisia likapyykkejä heitettäväksi pesukoneeseen.

Ferhat osaa myös puhua erityisen kunnioittavasti ja kiltisti ja vaikka olen aina ajatellut itsestäni samaa, meillä on ollut välillä vähän eripuraa mun ”törkeästä” puhetavasta. Voin aika varmasti sanoa, etä Ferhat on ainoa ihminen tässä maailmassa, joka pitää mua törkeänä ja juuri siksi Ferhat on words of affirmationeiden kingi. Hän kiittää, kannustaa, kehuu ja muistaa kertoa rakastavansa noin sata kertaa päivässä. Minulle riittäisi viisi. Onneksi hän myös imuroi kotona vaikkei aina ymmärräkään miksi se on minulle tärkeää.

Musta tällaiset testit on tosi mielenkiintoisia ja voi kertoa toisesta osapuolesta paljon. Toisen rakkauden kielen tuntemisesta voi olla apua tutustumisvaiheessa, alkuhuuman tasoittuessa ja arjen muuttuessa kiireisemmäksi kun rakkauden merkit eivät ole enää niin suurieleiset ja selkeät. Siitä voi olla apua myös ystävyyssuhteissa. Yksi voi ihmetellä, miksi toinen ei hanki syntymäpäivälahjaa vaikka se toinen osoittaisi kiintymystään ehdottomalla useammin näkemisiä tai tarjoamalla lastenhoitoapua. Mä en ehkä mene imroimaan ystävieni kodin mutta vaihdan mielelläni ystävieni lasten vaipat tai haen lounasta meille tullessa.

Mun ja Ferhatin eilinen keskustelu meni suurin piirtein näin:

Ferhat: ”Postitin maistraattiin Denizin nimitiedot.”

Saranda: ”Ai kiitos.”

*muutaman sekunnin tauko*

Saranda: ”Vitsi miten seksikästä.”

Seuraa: INSTAGRAM / FACEBOOK

Yhteydenotot: 

contact@sarandadedolli.com

5 vastausta aiheeseen “Teot, ei sanat tai kosketus – meidän rakkauden kielet”

Haha, tää oli ihana! <3 En ole myöskään lukenut kirjaa, mutta piti tehdä testi. Tämän mukaan itselläni vahvin olisi kosketus, ja tavallaan tunnistankin sen, vaikka käytännössä en kuitenkaan osaa olla ainakaan kovin aloitteellinen tässä. Pidän kuitenkin kosketuksesta, kuten halauksista, ja koska puhuminen tuntuu usein vaikealta, niin koskettaminen saattaa olla joskus siinä mielessä helpompaakin.

Tuo tekojen kautta rakkauden osoittaminen on kyllä myös ihana juttu <3 Varsinkin tuo imurointi rakkauden osoituksena ja pyykkihommat vihanpidon päätteeksi ovat ihan huippuja! 😀

Oli pakko käydä tekemässä tuo testi heti, kun luin tämän! Mulla suurin oli Quality Time, 30%. Ennen testin tekoa olin ihan varma, että mulla ykkösenä olisi Physical Touch, koska haluan aina paljon haleja ja pusuja – mutta se jäikin mulla vasta toisiksi viimeiseksi! Ehkä siksi, että saan jo nyt läheisyyttä niin paljon, haha 😀 Arki taasen tuntuu niin kiireiseltä, että laatuaikaa on vähemmän. Se selittänee ehkä osaltaan testin tuloksen <3

Mä tunnistan nää molemmat sussa! 😄 Oon alkanut viime aikoina pohtimaan mitkä voisi olla mun ystävien rakkauden kielet ja kun mietin sua, ajattelin heti että joko kosketus tai yhteinen aika. Myös sanat kävi mielessä. Okei sä puhut KAIKKIA rakkauden kieliä!! ❤

Vastaa

Vitsi mä tykkään ihmisistä jotka osoittaa kiintymyksensä koskettamalla! ☺ Mä en ole itse sellainen melkein yhtään (hei joku juttu missä me ollaan erilaisia?? 😄) mutta silti kosketus vaikuttaa mun mielestä jotenkin selkeimmältä rakkauden kieleltä. Jos joku halaa tai koskettaa tietyllä tavalla, sen rakkauden vaan tuntee aidommin kuin muilla ”kielillä”. ☺

Vastaa

Kommentoi