Kategoriat
Hyvinvointi

Tavoitteet elävät päivien (ja sään) mukaan

Luin reilu vuosi sitten kirjoittamani postauksen mun ja Elan viikonlopusta. En muistanut että elämä oli niin lennokasta kaksikuisen vauvan kanssa! 😄 Tai ylipäätään! Ehkä tämä koronakevät on saanut mut unohtamaan miten paljon sitä ihminen ehtiikään tekemään ja kavereita näkemään yhden ainoan viikonlopun aikana.

Onneksi olin postauksen lopussa kirjoittanut disclaimerin siitä että monet päivämme viikosta eivät kuitenkaan ole ihan noin vauhdikkaita. Nauroin ääneen (omille vanhoille jutuilleni, jep, olen säälittävä) kun luin seuraavan kohdan:

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä nukuttiin niin huonosti, että laitoin Ferhatille torstaiaamuna viestiä hänen mennessä töihin:Mulla on tälle päivälle vain yksi tavoite: pitää Ela elossa.”

Niin ne tavoitteet muuttuvat päivien mukaan, pienlapsiarjessa aika usein yön mukaan. Koko päivän to do -lista saattaa mennä kokonaan uusiksi riippuen siitä, mikä on ollut viime yön nukuttujen tuntien saldo. Suunnitelmallisena ihmisenä (lue: kontrollifriikkinä) tämä oli vaikea hyväksyä vauvavuoden alussa, ja onhan sen eteen vieläkin töitä tehtävänä.

Sitten on toinen syy milloin päivän tavoitteet saavat mennä luvan kanssa uusiksi: nimittäin TÄMÄ SÄÄ. Suomen kesä on niin lyhyt, että sen nojalla voi heittää kaiken muun romukoppaan. (Jos siis pysty, lol. Yrittäjänä ja oman työnajansuunnittelijana on helppo puhua.)

Tänään ahkeroin yhteen iltapäivään saakka, jonka jälkeen pakkasin verkkokassiin pyyhkeen ja kirjan (tai siis tiiliskiven eli Hanya Yanagiharan Pieni Elämän) ja vietin iltapäivän yksikseni rannalla.

Katselin rannalla lapsia. Pari vuotta Elaa isompi tyttö leikki kokonaisen tunnin hiekkaleluilla, täysin keskittyen. Ehkä viisivuotias tyttö huusi mummi, mulla on nyt lämmin, saanko nyt mennä veteen. Mietin, että elämä tulee helpottumaan tosi paljon lasten kasvaessa, kun Ela oppii kävelemään, uimaan ja puhumaan.

Sitten katsoin paljaita sääriäni, joita olin levittänyt rantapyyhkeen päälle ja tajusin, etten tiennyt edes, paljonko kello on. Ja että elämä on jo aika hemmetin helppoa nytkin.

Elämä vaikeutuu varmasti taas syksyllä säiden lisäksi myös vastasyntyvän myötä (tai mistä sen tietää jos olemme hänenkin kanssa yhtä meneviä kuin Elan!) mutta ennen sitä aion nauttia jokaisesta helposta iltapäivästä.

Seuraa: INSTAGRAM / FACEBOOK

Yhteydenotot: tyhjaajatus@live.fi

Yksi vastaus aiheeseen “Tavoitteet elävät päivien (ja sään) mukaan”

I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.

Kommentoi