Kategoriat
Työ & Opiskelu

Tärkein rahaoivallukseni

DSC_1329.JPG

Vihasin puhua rahasta ennen. Liitin sen automaattisesti siihen että raha on jotenkin vallitsevan tärkeää, ja että mitä enemmän sitä on, sitä parempi. Se etten juurikaan välittänyt kouluttautua hyväpalkkaiselle alalle tai säästänyt säännöllisesti oli eräänlainen kannanottoni siihen että ihminen voi olla onnellinen ilman että raha pyörii kokoajan mielessä tai pankkitilillä.

Viime aikoina tai oikeastaan viimeisen kuluneen vuoden sisällä epävarmuus työelämässä herätti minut säästämään muuhunkin kuin vain seuraavaan lomamatkaan. Ajatus pienestä puskurirahastosta toi mielenrauhan sillä tulevaisuus ei ollutkaan yhtä pitkälle suunniteltu tai varmaa kuten esim. opiskeluvuosina. Opiskelijana tuet ja osa-aikatyön tulot olivat toki pienet mutta ainakin tuet tulivat joka kuukausi ja osa-aikainen työpaikka oli vakituinen.

Edelleen uskon että raha ei tee onnelliseksi, vaan tuo tiettyä turvallisuuden tunnetta josta ihminen voi tulla onnelliseksi. Millainen summa tai palkkanauha tuo sitten ihmiselle turvaa? Se vaihtelee paljon ihmisten välillä. Mä edelleenkin aion valita työni palkan sijaan sisällön perusteella ja vaalin vapaa-aikaani ylityötunneista kieltäytyen, mutta voin tehdä sen turvallisin mielin kyseisellä puskurirahastolla. Mulle se on pari tonnia, toiselle ehkä muutama sata ja kolmannelle jokin viisinumeroinen luku tai enemmänkin. Kukin tyylillään.

DSC_1331.JPG

Niin mikä oli sitten tärkein rahaoivallukseni? Se, että sillä ei ole väliä kuinka paljon rahaa mulla on mutta sillä on, miten mä hoidan mun raha-asiat. Juuri eilen kerroin tienaavani vähemmän kuin koskaan mutta hallitsen myös raha-asiani paremmin kuin ikinä. Ja loppujen lopuksi se tuo mulle turvallisuuden tunnetta, ajatus siitä että tiedän tuloni ja menoni ulkoa ja osaisin toimia yllättävässä hätätapauksessa. Ei rahan fyysinen määrä.

Ja nyt jos suotte anteeksi, tartun Julia Thurénin Kaikki rahasta -kirjaan, ja luen tätä jo muutamassa päivässä raharaamatuksi leimattua opusta. Odotukset on kovat mutta niin on kyllä Juliakin!

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

3 vastausta aiheeseen “Tärkein rahaoivallukseni”

Itselläni on hieman vastaavanlainen suhtautuminen rahaan. En ole erityisen kiinnostunut rahasta menestyksen mittarina tai tavoittele tiettyä materialistista elintasoa. Toisaalta olen hyvinkin kiinnostunut rahasta ja seuraan tulojani ja menojani. Haluan, että rahaa jää säästöön niin, ettei minun tarvitse huolehtia rahasta ainakaan päällimmäisenä huolenaiheena, jos jotakin yllättävää sattuisi.

Kuulostaa tosi tutulle. 🙂 Ja just se että tietää ettei rahasta tarvitse ekana huolehtia tuo kyllä turvaa tai ainakin turvallisuuden tunnetta. Iloa säästämiseen! <3

Kommentoi