Kategoriat
Hyvinvointi

Tarinan opetus: ole oma itsesi

Arvatkaa, mitä ajattelin sinä iltana kun tapasin Ferhatin ensimmäistä kertaa niissä kotibileissä. ”Onneksi täällä ei ole ketään, johon pitäisi tehdä vaikutus. Voin syödä kaksin käsin näitä sipsejä välittämättä siitä, miltä näytän.”

Olen viime aikoina pohtinut siskonpoikaani ja sitä, kuinka kiltti ja empaattinen hän on kaksivuotiaaksi. Mikään yhteiskunnallinen paine ei saa häntä halaamaan tuntematonta, polvensa satuttanutta tyttöä tai täyttämään silmänsä kyyneleillä kun hänen serkkunsa Ela-vauva itkee.

Lapset ovat aina omia itseään ja he ovat juuri siksi niin ihania. Silloin viisi vuotta sitten olin täysin oma itseni ja Ferhatin mielestä juuri siksi ihana. Miksi silti välillä esitämme jotain muuta kuin itseämme?

Olen kirjoittanut blogia kuusi vuotta. Mulla ei ole ollut muuta mahdollisuutta kuin olla täällä oma itseni, sillä blogi on aina ollut mulle ensisijaisesti itseilmaisumuoto. En voisi ilmaista ”väärää” itseäni. Silti vuosien aikana harmitti, kuinka jotkut muut, vähemmän aikaa blogia pitäneet ohittivat kävijäluvuilla ja rahapalkkioilla. Suurin osa heistäkin tekivät sen olemalla aitoja itseään, mutta minä aitona minänä en hallinnut verkostoitumista tai mainostamista yhtään. Olin hassu ja kömpelö. Olen edelleen mutta nyt tiedän jo vähän muustakin.

Nyt on tilanne erilainen, sellainen, jossa olen juuri siellä missä halusin pitkään ollakin. Itselleni se kesti keskivertoa pidempää, mutta olen iloinen, etten luovuttanut. Olenpahan saanut tehdä yhteistöitä sellaisten yritysten kanssa, jotka ovat linjassa todellisen minäni kanssa.

Parhaat ihmissuhteeni ovat rakentuneet sen pohjalta, että molemmat osapuolet ovat olleet rehellisiä, paljaita. Epätäydellisiä, erehtyviä. Parhaat tarinat elämässäni ovat alkaneet niin, että olen ollut rehellinen, paljas. (Sinä iltana kun tapasin Ferhatin oli vähän liian paljas mekkokin. Ei sipsiahneilut varmaan kauheasti herraa haitannut.)

Epätäydellinen ja erehtyväinen. Ihan oma itseni.

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

6 vastausta aiheeseen “Tarinan opetus: ole oma itsesi”

Sun blogi ja sinä ootte ihania just siks, että oot hassu ja kömpelö. Sä oot aito ja siksi samaistuttava. Sun tekstit tulee suoraan sydämestä. Ja hei, sä saat mut lukemaan sun vauvajututkin, vaikken niihin pysty edes samaistumaan 😀 Eli jotain taikaahan sussa on!
Plus että oot livenäkin yhtä herttainen kuin sun teksteissä. Eli siis todellakin aito. Ja vielä heittäytyjäkin, kun lähdit tällaisen random tyypin kanssa kahville ja valokuvia katsomaan.
Hyvää viikonloppua!

Hei voi vitsi. KIITOS, ihana viesti!!! Sua oli niin kiva nähdä, toivottavasti päästään kahvittelemaan toistekin. 🙂 (Niin, että Eltsu on paremmalla tuulella. :D) Ihanaa alkanutta viikkoa sinne! <3 (Anteeksi kun vastauksessani kesti, oltiin Turkissa ja oli tooosi huono yhteys.)

Kiitos tuhannesti vielä todella sydäntä lämmittäneistä sanoista, tuntuupa kivalta jatkaa maanantai tällaisella ololla. 🙂

Vastaa

Blogisi on yksi parhaita ja inspiroivimpia juuri siksi, että siitä välittyy, että olet oma itsesi! On ihanaa kun kerrot niin suoraan asioista, esim. imetyskuvioista – moni samassa tilanteessa pitää kiillotettuja kulisseja pystyssä. Teen töitä yksin ja on aina kiva lukea postauksiasi, tuntuu melkein kuin kuulisi oikean ystävän ajatuksia kesken päivän.

Voi vitsi sinä. Jäin ihan sanattomaksi. Tuli todella hyvä mieli, varsinkin kun viime päivinä on ollut niin tahmea olo omaan tekemiseen. Tällaiset sanat osuu syvälle! Kiitos! <3

Vastaa

Ihana teksti ja sen pointti on todella hyvä. On vaikeaa olla aidosti aito nykyaikana – joka sen taidon osaa, voi päästä pitkälle. Ja sitten pitäisi vielä osata mainostaa itseään (ja blogiaan tms.) niin kuin kirjoitit. Hienoa, että olet päässyt blogisi kanssa sinne mihin haaveilitkin!

Anna / Mustikkapasta-blogi

Kiitos paljon. 🙂 Kaikkea hyvää sinne loppukesään! <3

Vastaa

Kommentoi