Kategoriat
Hyvinvointi

Tänä vuonna nolaan itseni koko ajan, en säästä rahaa, en laihduta raskauskiloja ja torkutan useammin

Väitetään, että ihmisellä kestää kolme viikkoa vakiinnuttaa uusi tapa rutiiniksi. Uutta vuotta on kulunut kolme viikkoa ja olen epäonnistunut jokaisessa uuden vuoden tavoitteessani.

Tiedetään, uuden vuoden lupaukset eivät ole enää edes muotia. Sen sijaan pitäisi miettiä toiveita ja rajoja ja blaa blaa mitä näitä nyt on… Varmasti niin olisikin parempi mutta minkäs teet kun oot tällainen uusista aluista innostuva listafriikki.

Lupausten laatimininen itsessään taisi olla epämuodikas juttu, mutta tajusin, että lähes kaikki lupaukseni muuten olivat aika valtavirtaa, tiedostamattani sellaisia ”näin pitäisi olla ja näin on kaikilla muillakin” -lupauksia. Ei ihmekään, että lupaukset eivät ole toteutuneet, kun motiivi on tullut ulkoa, yhteiskunnalta ja somesta käsin. (Tosin tuskin ne olisivat toteutuneet muutenkaan, itsekuri ei ole ollut vahvuuteni viime aikoina…)

Ja jos ympäristöä tai hehe, itseään ei voi muuttaa, sitten voi yrittää muuttaa suhtautumista asioihin. Siksi olen päättänyt että muutan kaikki lupaukseni käänteisiksi.

Katsokaahan:

– nolaan itseni julkisesti ihan yhtä paljon tai enemmänkin kuin ennen (koska tekevälle sattuu ja mieluummin teen ja nolaan kuin en tee ollenkaan! Mun luonteeseen ei ole siihen kultaista keskitietä)

– Instagram-feedini on sekava ja epäharmoninen (mieluummin aito sisältö kuin liian tarkkaan etukäteen suunniteltu)

aion asua vuokralla (vaikka ikuisuuden jos siltä tuntuu)

– alisuoritan kokoajan ja jatkuvasti (luotan siihen, että jos jotakin aidosti haluan, kipinä siihen löytyy vähemmälläkin vaivalla)

– en säästä (paitsi asioihin, joita aidosti haluan ja asunto ei kuulu niihin)

– en näe ihmisiä enemmän (koska en jaksa, en ehdi ja aika suoraan sanottuna, useimmiten ei edes kiinnosta)

en karista raskauskiloja (jos elämässä on muuta mielenkiintoisempaa. Suklaa on esimerkiksi mielenkiintoisempaa)

– lisään blogipostauksiin rakeisia puhelinkuvia (enkä aina vain laadukkaita kamerakuvia)

– voin muuttaa vapaasti mieltäni (vapaus muuttaa mieltä tule pitkäjänteisyyden edelle, mielen tai haaveiden muuttuminen ei ole heikkouden merkki)

– torkutan useammin (myös silloin kun lapsi ei ole herättänyt sata kertaa yössä, myös silloin kun olen nukkunut jo 8 tuntia, myös silloin kun vaan aidosti nukuttaa!)

Uskallan väittää, etten ole yhtään huonompi ihminen vaikka nämä kaikki lupaukset toteutuisivat. Päinvastoin: saatan olla jopa, huh, onnellisempi…

Tekstiin linkitetyt postaukset:

Asunnon ostaminen: enemmän harmittaa menetetyt vuodet kuin menetetty raha

Itseinhosta itsensä hyväksymiseen – vartalo synnytyksen jälkeen

Seuraa: INSTAGRAM / FACEBOOK

Yhteydenotot: tyhjaajatus@live.fi

20 vastausta aiheeseen “Tänä vuonna nolaan itseni koko ajan, en säästä rahaa, en laihduta raskauskiloja ja torkutan useammin”

Nää on ihan parhaita!! Oot mun idoli <3

Ja tuosta Instagram-kohdasta pitää sanoa, että tykkään paljon enemmän ”aidon” ja sopivan sekavan näköisestä feedistä kuin tarkaan suunnitellusta ja loputtomasti hiotusta ulkoasusta. Sun jutut on just ihania! <3 Ja tää vastuullisuuskalenteri on tosi kiva juttu!

Kiitos tosi paljon palautteestasi. <3 Lämmittää sydäntä todella paljon!

Vastaa

Sitä piti vielä sanoa, että olen kokenut kalenterin pitämistä vähän stressaavana ja rehellisesti sanottuna olen iloinen että kuukausi päättyy kohta. 😀 Mutta tällainen kommentti palkitsi taas sen pitämisestä. <3 Oot niin kultaa!

Vastaa

Sun teksteistä tulee tosiaan niin hyvälle tuulelle. Mä oon nyt yrittänyt omaksua tänä vuonna uusia tapoja ja itsekurini on ollut koetuksella usein ja voin kertoo että HUH tää on ollut uuvuttavaa! Tänään päätin sitten nukkua niin pitkään kun huvittaa, en laittanut herätyskelloa soimaan koska aina ei tarvitse. Ja vaikken lähtenyt heti aamusta salille, oon tosi onnellinen ja tyytyväinen just nyt. Koska aina ei jaksa eikä tarviikaan. Oot mun inspiraation lähde. Ihana, rehellinen, aito sinä <3 Pus

Kiitos kommenttista ihana, ihana, ihana. <3

Sä oot tehnyt viime aikoina niin suuria muutoksia sun elämässä etten todellakaan vois väittää että sulta puuttuu itsekuria! Eli todellakin sellaisina päivinä kun laiskottaa, laiskottele pois. <3

Vastaa

Mielenkiintoinen tuo onnellisuuden ja ”hyvänä ihmisenä” olemisen kontrasti. Koska monesti jotenkin ajatellaan, että onnellisuus on jotain, mihin pääsee käsiksi, jos on oikeanlainen ja tekee oikeita asioita. Totuushan on se, että onnellisuus on henkilökohtaista ja jokaiselle erilaista. Onnellisuuden eteen kai pitää ja saakin olla vähän itsekäs ja tehdä asioita niin kuin parhaalta tuntuu, eikä niin kuin joku mikälie normi määrittelee. Hyviä, onnellisia päiviä sun kevääseen 🙂

You said it! <3 Näin just, vielä kun uskaltaisi useammin ja herkemmin pysähtyä miettimään että mitkä ovatkaan ne asiat jotka tekevät just MUT onnelliseksi. 🙂

Kivaa päivää sinne. <3

Vastaa

Luen sun blogia säännöllisen epäsäännöllisesti ja tulen aina hyvälle mielelle jutuistasi. Vaikutat ihanan lempeältä ihmiseltä. Tämäkin postaus oli aivan ihana 🙂

Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi <3

En kestä kuinka koskettava kommentti, iso kiitos. <3 Oot todella kultainen! Kiitos kun luet ja kiitos kun oot tuollainen ihminen että piristät muita sanomalla ajatuksesi ääneen. Mun aamu parani just kertaheitolla! 🙂

Kaikkea hyvää myös sinulle. <3

Vastaa

Just näin! Täällä vuokra-asunnossani suklaakeksejä mussuttaen kannatan erityisesti näihin liittyviä kohtia. 🤭

Tavoitteet ja lupaukset, oli ne lähes mitä tahansa, on ookoo tullessaan oikeasti itsestä. Mutta tosi usein huomaa sen ympäristön kuuluisan vaikutuksen ja pitäisi-ajattelun mahdin. Musta tuntuu, että mun pitää jatkuvasti herätellä itseäni uudelleen sanoen ”sä voit itse valita mihin käytät rahasi ja energiasi, älä tee näitä juttuja muita miellyttääksesi tai koska niin on aina tehty”. Luoja, joudun puhumaan itselleni kuin puhuisin 10-vuotiaalle! 😂 Omat rajat oli mun viime vuoden teema ja näköjään voin jatkaa samalla linjalla. Joten samaistun!

Ihailen sun elämäntapaa ja ajatusjuoksua tosi paljon. <3 Ja ehkä meidän pitääkin puhua itsellemme useammin kuin lapsille! 😀 Ehkä just sellainen selkeä puhe on ainoa joka menee oikeasti perille, iästä huolimatta.

Usein mietin että olisinpa enemmän niin kuin sä! <3

Vastaa

Kommentoi