Kategoriat
Uncategorized

Tällä hetkellä mielessä: HÄÄT

Xhyljeta&Nicky-83.jpg

Xhyljeta&Nicky-97.jpg

Xhyljeta&Nicky-100.jpg

Kuvat Enna Rautiainen (viime vuodelta isosiskoni häistä)

Olen kertonut, että menimme poikaystäväni kanssa kihloihin toukuussa, mutta itse häistä en ole juurikaan puhunut. Todennäköisesti jo ensi vuonna pidettävät häät ovat kokoajan mielessä, mutta emme ole saaneet juurikaan mitään konkreettista aikaseksi. Miten koko ikänsä häistä unelmoinut ihminen ei yhtäkkiä tosipaikan tullen kykenekään tekemään mitään päätöksiä?

Kaksi asiaa on varmaa: häistä tulee pienet (tai niin pienet kuin kaksi isosta perheestä tulevalla henkilöllä voi olla) ja se että etiketeistä ei välitetä. Meidän vieraat saavat tulla farkuissa tai valkoisissa, puolisot voivat istuutua samalla puolella pöytää (eikä puolisoja edes kutsuta ellei he ole todella läheisiä meille) eikä lautasen viereen aseteta viisi haarukkaa. Haluamme että häistämme tulee rennot juhlat, jossa kaikilla on hauskaa ja jossa ehdimme oikeasti nauttimaan jokaisen vieraan seurasta.

Meille on myös todella tärkeää, että juhlissa mietitään ekologisuutta. Häämekko lainataan tai vuokrataan ja menu tulee olemaan kasvispainotteinen. Tulemme välttämään kaiken ylimääräisen krääsän ostamista ja häämatkalle ei lennetä kauas.

Xhyljeta&Nicky-129.jpg

Jos naimisissa olevat/naimisiin menevät/muuten vain he joilla on häistä kokemusta on antaa mitään vinkkejä tai ajatuksia aiheeseen liittyen, jättäkää ihmeessä ajatuksia kommenttiboksiin. Onko siellä muita kesä 2018 -morsiamia?

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

11 vastausta aiheeseen “Tällä hetkellä mielessä: HÄÄT”

Kuulostaa hyvältä ajatuksesi tulevista häistä, ja melko samanlaisia ajatuksia oli itselläkin. Meidän piti alunperin mennä naimisiin kanssa 2018, mutta aikaistettiin vuodella osittain siksi kun esikoinen ilmoitti tulostaan. <3 Pidettiin todella pienet häät, vieraita oli 24 eli oikeasti vain lähiperheet ja lähimmät ystävät. Se kyllä toi tunnelmasta niin rennon ja ihanan, jokaikinen vieras kehui sitä kuinka ihana tunnelma häissä oli, kun oli rentoa ja intiimi tunnelma. Ohjelmaa ei todellakaan noudatettu orjallisesti, välillä kysyin vierailta että haluttaisko sitten tanssia vai ohjelmaa! Meillä ei ollut yhtään oikeita kukkia, oma kimppuni on tekokukkakimppu joka oli edullinen ja säilyy tietysti hyvänä. Pidimme häät hotellissa, joka helpotti kyllä järjestelyitä paljon, eikä koristellakaan tarvinnut juurikaan. 

Teidän häät kuulostaa aivan ihanilta, Tiia! 🙂 Ei ihmekään jos tuli tuollaista palautetta. Se ettei tarvitse koristella paikkaa on kyllä suuri etu – säästyy vaivalta, rahalta ja myös luontoa jos ei käytä oikeita kukkia jne.

Kiitos kommenttista ja mukavaa sunnuntaita. <3

Hih. En ollut edes ajatellut hääpuvun ekologisuutta, mutta ei tullut mieleenkään ostaa uutta. Ostin siis liikkeestä käytetyn puvun ja vuokrasin siihen alushameen. Tekivät muutostyöt mielestäni kohtuuedullisesti, joten istui kuin hanska. (Ostin kaksiosaisen puvun, josta ensin ajattelin, että onko niin juhlava, mutta olin tosi tyytyväinen: kukaan ei arvannut edes sen olevan kaksiosainen ja sain ihan yksin käydä vessassa.) En ole vieläkään saanut myytyä pukua, yhden kerran se oli huuto.netissä, mutta ehkä voisi kokeilla uudestaan…

 

 

Oii mitä olen selannut kaksiosaisia pukuja, ne ovat todella kivoja! Voin kuvitella että oot näyttänyt omassasi todella kauniilta. 🙂 Ja just tuo käytännöllisyys, että mekon pitäisi istua hyvin ja vessassa olisi ihanaa käydä itsenäisesti. Aion pitää nuo asiat mielessä kun valitsen omani!

Moi! Näillä näkymin olen loppukesän 2018 morsian – hääpaikkaa metsästetään parhaillaan ja toivottavasti löytyisi pian joku ihana! Meille molemmille ekologisuus ja luonnonläheisyys ovat tärkeitä teemoja, jotka toivottavasti tulevat näkymään häissä mahdollisimman paljon. Lisäksi ei haluta törsätä mielettömiä summia häihin; halutaan kyllä järjestää hauskat ja lämminhenkiset juhlat läheisille mutta hyvät bileet onnistuu varmasti ilman pikkutarkkoja yksityiskohtia esimerkiksi kattaukseen liittyen… Kokonaisuus ja hyvä meininki ratkaisee 🙂

Mies aikoo vuokrata pukunsa ja mäkin haluaisin mielelläni kierrätetyn mekon. Mulla on jo mielessä aika tarkka visio mekosta, mikä voi luoda haasteita sen oikean löytämiseen.. Toisaalta taitava ompelija osaa varmasti tuunata mekon täydelliseksi kunhan pohja on vaan muokattavissa.

Moikka ja onnea naimisiinmenosta! Toivottavasti sopiva paikka löytyy pian. 🙂 Ihailen teidän asennetta, munkaan mielestä onnistuniden häiden salaisuus ei ole iso budjetti, vaan nimenomaan lämmin tunnelma ja kuten sanoit, hyvä meininki!

Tsemppiä myös mekon metsästämisessä, toivottavasti se täydellinen löytyy, käytettynä tai uutena. <3

Meidän häät oli viime vuonna, ja meillä oli ideana olla semieko (:D), eli tarjolla kyllä oli lihaa, mutta esim. tuoreita kukkia ei ollut muualla kuin kimpussani ja miehen + bestmanin vieheissä. Pöytäkoristeina toimi mainiosti suodatinpussikukat, lankaan käärityt viinipullot ja tuikut sekä kaitaliinat, joita kaikkia pystyy käyttämään mainiosti jatkossakin. Kaverilta lainatut koristevalot ja silkkipaperipompomit toimivat muuna koristeena. 🙂 Mekossa oli vähän uutta ja vanhaa, kun hameosa oli mun lukion vanhojentansseista ja yläosan ompelutin äidilläni uusista kankaista.

Toki siis olisi voinut vielä ekologisemminkin hoitaa häät, ja muutamia juttuja tuli tilattua Kiinasta, mutta nekin olisi voinut välttää, jos olisi hieman aktiivisemmin jaksanut koluta facebookin hääkirppareita ja muita vastaavia. Eli ne ainakin vinkkinä, sieltä saattaa löytää ihan kivoja juttuja käytettynä. Samoin siis hääpukukirppareitakin löytyy facebookista pilvin pimein! 🙂 Suosittelen kuitenkin varmistamaan, että myyjä on käyttänyt puvun pesulassa, ettei sulle ostajana käy köpelösti (hikitahrat pinttyneet yms). 🙂

Ihanaa, että järkkäätte just teidänlaiset häät!  Meille ainakin paras palaute häistä oli se, että ne näytti meiltä. :’) 

Hei iso, iiiso kiitos kommenttista!! Vitsi, pitää samantien liittyä FB-kirppariryhmiin ja alkaa nyt jo metsästää siellä mahdollisesti tarpeellisia asioita häitä varten (ja sen mekon). 🙂 Ja todella hyvä vinkki tuo että kannattaa tarkistaa onko mekko käynyt pesulassa.

Teidän koristelut kuulostaa tosi ihanilta. Lankaan kääritetyt viinipullot, eikä, ne näytti varmaan tosi upeilta! 🙂 Ja miten älyttömän hieno idea hyödyntää vanhojentanssimekkoa, ja samalla tuntui varmaan tärkeältä että sai pitää jotakin äidin tekemää. Miten kaunis ajatus ja teko.

Teidän häät kuulostaa tosi ihanilta. <3 Ja tottakai aina voi tehdä ”ekommin” mutta se on ikuinen kierre, ja mun mielestä noi sun mainitsemat asiat on jo iso panostus.

Kiitos vielä kommenttista, tämä auttoi hirveästi! <3

Ystäväni oli ostanut oman pukunsa käytettynä, eikä sitä olisi uskonut! Kerran hääpukuna käytetty puku on oikein hyvä vaihtoehto jos se ei ole saanut viinitahroja! 😛

Hahah just näin! 🙂 ”Käytetty” häämekko on tosiaan usein vaan kerran käytetty mekko, harvoin mikään puhkikulutettu rätti. 😀

Kommentoi