Kategoriat
Pukeutuminen & Kauneus

Taas yhdet asukuvat jotka meinasivat jäädä julkaisematta koska näytän lihavalta

dsc_3199.jpg

Muistatteko viime lokakuun Trendin ja Lilyn #MuhkuraManifesti-kampanjan? Blogisynttärikaimani Netta Destination Happinessista aktivoi sen taas kreivin aikaan nyt, kun monet naiset ympäri maata kaipaavat varmasti tsemppiä rannalla bikineissä näyttäytymiseen. Luin Netan tekstin ja voimaannuin sen verran, että uskalsin julkaista yhdet kuvat viime maaliskuun Turkin matkalta, jossa käteni näyttävät lihavilta.

Mulla ei oikeasti ole kauheasti ulkonäkökomplekseja. Mä luulen että tähän on vaikuttanut se että olen käynyt koko ikäni uimahallissa ja se, että jokainen näyttää ja saakin näyttää erilaiselta, on mulle itsestäänselvyys. En juuri koskaan käy vaa’alla, en huolestu jos jokin vaate puristaa ja jos joku koskaan kommentoi negatiivisesti mun tai jonkun toisen ulkonäköä, mä kyllä lyön luun kurkkuun.

DSC_3176.JPG

Silti asukuvien suhteen oon välillä kriittinen. Monet kuvat ovat jääneet julkaisematta jos olen näyttänyt turvonneelta tai auta armias; jos olen unohtanut vetää vatsan sisään! Se on naurettavaa koska todellisuudessahan ihminen näyttää juuri siltä mitä näyttää kuvissakin. Jos en stressaa mun ryhtiä kavereiden kanssa kahvipöydässä tai sellulliittejani siellä rannalla, mitä väliä jos ne näkyvät kuvissa?

DSC_3203.JPG

Kuva josta puhun on tuo ylläoleva. Jostain syystä käteni näytti tavallista isommalta tai sitten olin vaan ehtinyt nauttimaan yllinkyllin kaikista turkkilaisista herkuista. Tai ehkä kuukautiset olivat tulossa ja kierron ajankohta turvotti tai t-paidan hiha puristi. IHANA SAMA, ketä kiinnostaa!? Todennäköisin syy on se että mä vaan näytän tolta ja mun käsi näyttää tolta jokapäiväisessä elämässä! Ja se on ihan ookoo ja loppujen lopuksi maailman mittakaavassa aika hiton turha asia.

Paljon olennaisempaa näissä kuvissa on se, mitä muistoja ne palauttaa mieleen. Olimme juuri heränneet aviomieheni (silloin vielä poikaystävän) kanssa hienosta hotellista, jonne anoppini (silloin vielä poikaystäväni äiti hehe, okei mä lopetan) oli yllätykseksi meille varannut koko loman ajaksi majoituksen. Olimme syöneet herkullisen turkkilaisen aamiaisen jonka jälkeen lähdimme kävelemään Iskenderin hiljaiselle rannalle. Kävelyllä suunnittelimme meidän parin päivän päästä koittavia kihlajaisjuhlia ja tulevaa kevättä hääjärjestelyine kaikkineen. Aurinko paistoi eikä kertaakaan käynyt mielessä että miltä mä näytän.

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

22 vastausta aiheeseen “Taas yhdet asukuvat jotka meinasivat jäädä julkaisematta koska näytän lihavalta”

Niin jännä miten omia kuvia katsomme kaikki ihan eri näkökulmasta kun kuvia toisista. En olisi ikinä miettinyt tästä kuvasta muuta kun että näytät onnelliselta ja kauniilta.

Ensinnäkin, olet tosi nätti. Toisekseen, ainakin täällä blogissa hehkut sellaista iloa ja lempeyttä, joka on paljon hienompi juttu kuin jokin Victoria’s Secret -kroppa (joka ei tosin vastaa omia käsityksiäni kauniista ihmisestä). Kaikilla ei ole sellaista sielukkuutta ja lämpöä, joka välittyy kuvistakin, kuten sinulla!

Voi apua. <3 Mä luin tään kommentin jo muutama tunti sitten ja oon yrittänyt siitä asti keksiä että miten osaisin vastata sulle niin että mun kiitollisuus tulisi oikeasti ilmi mutta en usko että osaan ilmaista sitä riittävästi. Niin ihana kommentti! Ja oot niin IHANA TYYPPI, kun voit noin vilpittömästi kehua jotakin! Voisiko maailmassa olla enemmän sun kaltaisia ihmisiä? <3 Iso iso iiiiso kiitos, tästä tuli hyvä mieli koko ensi viikon edestä!

Tämä kommentti todellakin tiivistää olennaisen ja on niin ihanan kauniisti kirjoitettu, että pakko jatkaa tähän alle sanomalla vain, että juuri näin! <3

Juuri tuo sielukas ilo ja lämpö tekee sinusta todella kauniin ja on ihanaa, miten se välittyy myös blogisi kautta näissä teksteissä. Tärkeää asiaa ja erityisesti viimeinen kappale tekstissäsi on hieno muistutus siitä, mikä todella merkitsee. Ihania muistoja ja kokemuksia, jotka tuovat elämään paljon enemmän iloa ja sisältöä kuin se, miten suurelta jokin ruumiinosa sattuu kuvassa näyttämään. Ja omasta mielestäni ainakin nämä kuvat ovat ihan superkauniita, ja lukiessa ihmettelinkin, että missä on se kuva, joka olisi muka pitänyt jättää julkaisematta 😀 Toisaalta ymmärrän täysin tämän (turhan) itsekriittisyyden, joten onneksi julkaisit tämän ja muistit asioiden tärkeysjärjestyksestä. <3

<3 Toivottavasti tiedät miten suuri vaikutus sun sanoilla on (ja on monta kertaa aikaisemmin ollut!) – en edes liioittele kun sanon että tällainen saa pakahtumaan onnesta. 🙂 Kiitos! En tiedä oikeesti mitä muuta sanoa! Kuin että mun lukijat on vähintään yhtä sielukkaita tyyppejä ja musta tuntuu että teillä ja sulla on niin suuri sydän että se tulee tekemään aina tosi paljon hyvää. Kiitos ihan hirveästi. <3 🙂

Otsikon perusteella odotin jotain ihan epäonnistuneeksi luokiteltavaa kuvamateriaalia ( jota lets face it kaikista meistä saa helposti 😀 ) mutta omasta mielestäsi pahin kuvasi näyttää todellakin ihan tavalliselta ja siis oikein ihanalta ja hyvältä! En olisi itse huomannut mitään kummempaa jos olisit julkaissut nämä normaalisti. Yritän muistaa tämän myös jatkossa omia kuvia kritisoidessaan 🙂

Siis joo nyt kun katon tota kuvaa ajattelen jo et mitä ihmettä mä oikein kelasin. 😀 Mutta se käsi näytti oikeesti silloin kun kävin ekaa kertaa kuvat läpi niin läskiltä ettei ois käynyt mielessäkään julkaista!! No, ajatukset muuttuivat, kuvat ei. 😀

Minusta tuntuu, että bloggaamisen myötä olen tullut armollisemmaksi omaa peilikuvaa kohtaan. Ennen blogia mietin paljon tarkemmin, mitä kehtaan facebookissa tai silloisessa henkilökohaisella insta-tilillä julkaista. Jotain hyvääkin siis tässä itsensä päivittäisessä esille tuomisessa 😀

Sun asukuvat on niin inspiroivia ja kauniita <3

Ihan mahtavaa. 🙂 Mun mielestä on tosi tärkeää tehdä tällaisia asioita jotka ruokkii itsevarmuutta ja helpottaa itsensä hyväksymistä. Toivottavasti bloggaat aina. 😉

Ja hei kiitos samoin. <3

Aamen! Juuri toissa postauksessani julkaisin kuvia itsestäni, joissa näytin mielestäni ladonovelta ja pohdin kuinka vaikeaa on vaan hyväksyä, että just tolla hetkellä ja just tuosta kuvakulmasta näytän tuolta. En tiedä auttaako se ulkonäkökomplekseista yli, mutta uskon, että asian rehellinen ruotiminen helpottaa kaikkien ulkonäköpaineiden kanssa painiskelevien elämää.

Ladonovelta, ihan kauhee vertauskuva. 😀 Olet upea, toivottavasti jatkossakin julkaiset kuvia etkä annna epäröinnin estää!

Sun asukuvat on aina ihania, ja niin on tämä postauskin <3. 

Samaistun täysin, ja on yksi jos toinenkin asukuva jäänyt kameran rullaan…

Tässä on niin hyvä pointi, että mitä kaikkea muuta muistat tuosta päivästä. Kun alkaa miettiä, niin tuskin muistellaan 20 vuoden päästä että ai vitsit kun tuona päivänä tuli asukuvia missä näytän hyvältä, vaan ihan jotain muuta :), kuten ihania muistoja hääpäivävalmisteluista.

Kiitos tästä(kin) postauksesta!

Kiitos muru. <3 Oon tosi iloinen et laitoit sen bikinikuvan Instaan, ei nyt piilotella itteämme maailmalta!

Itsekritiikki on jotenkin todella surullinen juttu, etenkin meillä vähän vanhemmilla, joiden pitäisi jo osata arvostaa omaa kroppaa. Mun keho on saanut aikaan kaksi maailman ihaninta poikaa, imettänyt niitä molempia yli vuoden, kantanut, kävellyt remontoinut, rentoutunut, melonut, kiipeillyt ja selvinnyt myös yhdestä leikkauksesta. Ja silti minäkin olen jättänyt TODELLA monta (asu)kuvaa julkaisematta, koska olen näyttänyt paksulta, pylly on ollut liian lattana, lantio liian kapea tai (ihan oikeasti!) jos kuvissa on näkynyt liian selvästi se mun kasvojen liian ulkoneva siluetti.

Voi vitsi, niin surullista ja silti sellaista, mihin tosi moni voi varmasti samaistua. Hitto vie, miten me ei osata arvostaa sitä mihin kaikkeen meidän kroppa kykenee!? Ne ansaitsisi kiitosta joka ikinen päivä!

Sulla on ihania asukuvia. Ja kuvista tekee vielä kauniimpia se tarina mikä niiden takana on. Olet ihana.

Mä tunnistan ihan saman kriittisyyden omien kuvieni suhteen ja siksi en tykkää asettua ollenkaan kameran eteen. Ihan hölmöähän tämä on. Mulla on tässä opeteltavaa.

Kiitos. <3 Ja hei sä oot niin KAUNIS, ettei sulla oo mitään syytä olla olematta kuvattavana! Lupaan että tarkoitan tätä koko sydämellä!

Nyt tulee pitkä kommentti…

Apua! Siis sähän näytät hyvältä! Mut tässä on just se, että me nähdään niin paljon kuvia, joissa asento ja kuvakulma on niiiin tarkkaan mietitty, että aletaan uskomaan muiden näyttävän siltä koko ajan. Ja siis sehän on täysi valhe. 

Mulla on ihan tavallinen vartalo. On lihasta, mutta sen päällä naisellinen rasvakerros. En ole ylipainoinen, mutta minulla on selluliittia ja raskausarpia. Vatsani ei ole enää yhtä siloinen kuin 17-vuotiaana, mutta hei, mä olenkin nykyään melkein 29-vuotias kahden lapsen äiti! Kroppa on muuttunut. Osa muutoksista on todella mieluisia (esim. ne naiselliset muodot) ja osa vähemmän mieluisia, mutta täysin normaaleja! 

Mietin itsekin bikinikuvasta, että voiko tätä julkaista, kun tossa näkyy muhkuraa ja iho ei ole kahvipavun värinen jne. Ja sitten taas mietin, että 20 vuotta sitten mun kroppani olisi ollut ihan valtavan kehuttu! Kun ei vielä odotettu täydellisyyttä muilta kuin huippumalleilta! 

Mä julkaisin omalla instatililläni kaksi kuvaa pepustani. Toinen on otettu suoraan takaani. Eli siitä kulmasta mistä moni sen näkee. Ja toisen kuvan joka on otettu siitä kulmasta, josta se näyttää täydelliseltä persikkapyllyltä. Ihan samalta kuin ne joita nyt on netti täynnä. Halusin muistuttaa niin naisia kuin miehiä, että ne kuvat joita me nähdään, on vaan ”oikein” otettuja. Ja oikeasti ihan yhtä tavallisia kuin meillä jotka ajattelemme että meidän muodoissa on vikaa. Ei niitä peppuja kassajonoissa näe, ellei itse kumarru katsomaan oikeasta kulmasta ja toinen seiso just oikeassa asennossa. 😛

Kiitos ja niin oot kyllä säkin!

Kuvakulmalla on kyllä todella iso merkitys – kuvissa. Oikeassa elämässä ihmiset kattoo sieltä sun täältä ja siksi usein kun näkee jotain julkkiksia livenä, voi kasvot tai kroppa näyttää ihan erilaiselta. Tosi hyvä pointti ja hyvä idea IG-kuvan takaa, pitää mennä kattoo. 🙂

Kommentoi