Kategoriat
Hyvinvointi

Suunnitelma seuraavalle viidelle vuodelle

DSC_0480.JPG

Viiden vuoden päästä mä olen 30. Ajattelen että 30 on vielä tosi nuori mutta samaan aikaan luulen, että seuraavat viisi vuotta tulevat olemaan ”ratkaisevia” sen suhteen miksikä elämä muodostuu pidemmälle sen jälkeenkin. Että se, millaisia ratkaisuja teen esim. perheen lisäyksen tai uravalintojen suhteen seuraavan viiden vuoden aikana vaikuttavat vahvasti siihen missä olen 40 ja 50-vuotiaanakin.

DSC_0483.JPG

Unelmoin kahdesta lapsesta, ja toivoisin, että saisimme toisen lapsen seuraavan viiden vuoden sisällä. Vielä en tiedä millaista elämä tulee olemaan tämän ensimmäisenkään kanssa mutta haaveissani raskaudun helposti myös toisellakin kerralla ja lapsillamme on vain muutaman vuoden ikäero.

Toki kahden lapsen kanssa nykyinen asuntomme olisi jo tosi ahdas, ja siksi toivoisin että ostaisimme kolmion viiden vuoden sisällä. Mielellään jo kahden. En välttämättä haluaisi muuttaa vuokra-asuntoon tässä välissä, mutta se ei olisi mikään suuri pettymys. Seuraavan (ja mielelläni jokaisen loppuelämäni <3) asunnon on sijaittava samassa kaupunginosassa jossa nykyään asumme, ja se on mulle tärkeämpää kuin se, onko asunto oma vai vuokralla.

DSC_0492.JPG

Toivon, että ensimmäinen kirjani saisi hyvän vastaanoton ja että seuraavan puoli vuosikymmenen aikana voisin kirjoittaa toisen, ehkä kolmannenkin. Muita varsinaisia urahaaveita mulla ei ole, toki olisi ihanaa jos voisin tehdä työkseni aina sitä mitä rakastan, niin että se olisi perheen laajentamisen ja siihen asunnon säästämistä ajatellen myös taloudellisesti kannattavaa. Voin hyvin kuvitella että yhdistäisin sekä intohimoni kirjoittamiseen että sosionomiammattini, esim. 50-50 -työajalla. Luulen että se kuvio selviää jo tämän äitiyslomapätkän jälkeen.

DSC_0474.JPG

Viiden vuoden kuluttua toivon, että koko perheemme voi hyvin. Että olen edelleen umpirakastunut mieheeni, jonka olen silloin tuntenut kymmenen vuotta. Toivon, että olen onnellinen ja riittävän rohkea tekemään myös sellaisia päätöksiä jotka eivät tue tätä suunnitelmaa, jos ne tuntuvat matkan varrella oikealta.

Mitä te suunnittelette tai haaveilette seuraavaksi viideksi vuodeksi?

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

18 vastausta aiheeseen “Suunnitelma seuraavalle viidelle vuodelle”

5 vuoden päästä oon 31 ja toivottavasti valmistunut sosionomiksi ja asun Amerikassa mieheni kanssa tai ainakin muutto sinne ois hyvin ajankohtainen. Myös perheenlisäys vois olla ajankohtaista, vaikka ajatus siitä, että kasvattaisin lapset jenkeissä suomen sijaan pelottaa! Jotenki silti tuntuu kaukaiselta ja jos yrittäis eka miettii mitä ens kesänä vaikka aika menee nopeasti ja hyvä olla pitkän tähtäimen suunnitelmia. Mut siis 31! Ikäloppu melkeen, right?! 😀

Ikäloppu HÖPÖHÖPÖ! Mä en tiennytkään että teidän on tarkoitus muuttaa Jenkkeihin tulevaisuudessa, tämän takia ne kahvit olisi paikallaan. <3 Ja välillä musta tuntuu että lähitulevaisuutta on vaikeempi suunnitella (esim. just ensi kesää :-D) kun myöhempää. Heittäydyn ite paljon villimmin pitkän tähtäimen suunnitelmiin kun niiden eteen ei tarvitse ainakaan heti tehdä kauhean konkreettisia tekoja. 😀

Toi on kyl totta. Haaveileminen on kivempaa entä työnteko 😀 ois kyl todellaki aika vaihtaa kuulumisia. Ajattelin eilen illalla just et laitan sulle vielä viestiä, jos onnistuis vielä ennen vauvan tuloa ja nyt heräsin flunssaisena! :/ ehkä vielä joku päivä! <3

Kun olin 17, kirjoitin listan mitä pitää olla saavutettu ennen kuin olen 40. Kaikki se on nyt saavutettu ja aikaa olisi ollut siihen vielä yli 5 vuotta. Nyt on mielessä tehdä lista mitä pitää olla saavutettu ennen kuin olen 45. Uskon sellaisiin pitempiin, noin 10 vuoden tähtäimen suunnitelmiin. Nyt olen siis tyhjän päällä, tiedän tulevaisuuden suunnitelmat vain vuoden päähän, ja se huolestuttaa. Olemme puhuneet miehen kanssa että mitä tavoitteita asetamme seuraaville vuosille.

Ohho, vitsi miten siistiä! Viisi vuotta ennakkoon. 🙂

Mäkin saan kauheasti voimaa pidemmän tähtäimen suunnitelmista vaikka toki tiedän että joskus (usein?) asiat eivät menekään just niin. Mutta jos omalla aktiivisuudella saisi ne edes jotenkin sinne päin!

Siksi samaistun tuohon huoleen kun ei voikaan suunnitella kauhean pitkälle. Toivottavasti teillä selkiytyy asiat mahdollisimman pian ja pystytte ottamaan edes pienen ilon irti tästä epätietoisemmasta ajasta. Tsemppiä! <3

Kiitos 🙂 Nythän lyhyen aikavälin tavoite on olla puolimarakunnossa syksyllä. Mutta se lista jonka tein 17 vuotiaana: lukio päätökseen , 3 tai 4 lasta, yo tai amk tutkinto, mies, talo, työ mielellään johtajana ja lemmikkejä. Kaikki on toteutunut. 

Mukavia ajatuksia ja haaveita elämästä sanoitat, toivotan sinulle onnen täyteisiä hetkiä mammalomallesi <3 Nauti
Tulen varmasti katsomaan miten teillä menee!
ja ne kaudet sekä viisivuotissuunnitelmathan kuuluu naisen elämään 😀

pipsa.p / mammaswingaa

Kiitos paljon rohkaisusta. <3 Tulipa hyvä mieli. 🙂 Ihanaa viikonloppua sulle!

Kiva postaus ja söpöjä kuvia! Mä olen viiden vuoden päästä 35 ja toivon, että läheiseni ja minä voidaan hyvin. Toivon, että lapsukaisellamme on sisarus ja että miehen kanssa kaikki edelleen hyvin. Toivon, että olen myös löytänyt jonkinlaisen ammatillisen jos ei nyt intohimon, niin innon.

Kuulostaa aivan tosi hyvälle. <3 Mua valtasi ihana lämpö kun luin ”toivon, että olen myös löytänyt jonkinlaisen ammatillisen jos ei nyt intohimon, niin innon.” Ammatillinen intohimo on jotain mitä vaan murto-osa löytää ja edes haluaa, toi into on jotenkin niin paljon parempi sana ja alan ehkä jatkossa viljelemään sitä. 🙂 Kiitos inspiraatiosta!

Moi söpö!
Ihania juttuja toivot viiden vuoden päähän. Perheen puolesta ihania sisarajatuksia ja kivan arkisia juttuja. Samalla hyvin kunnianhimoisia tavoitteita, johon varmasti pääset jos niin matkan varrella vielä haluat ️

yst. Pinja Mitrovitch // http://www.pinaycoco.fi

Vitsi miten kiva tsemppikommentti! Tällä oli parasta aloittaa lauantaiaamu. 🙂 Kiitos ja kivaa viikonloppua. <3

Mä en tiennyt, että olet niin nuori kuin 25 🙂 Vaikutat hyvällä tavalla vanhemmalta ja kokeneemmalta 🙂 Ja musta sä olet saavuttanut jo ihailtavan paljon 25-vuotiaaksi! Tätä tekstiä lukiessa mulle itselle nousi pieni ”kammo” siitä, että apua, viiden vuoden päästä mä olen jo 36! En pidä sitä vanhana, en ollenkaan, mutta ehkä kuitenkin sellaisena ikänä, että esimerkiksi siihen mennessä on täytynyt jo selkiytyä itselle, haluanko lapsia vai en, tulenko niitä hankkimaan (tai edes saamaan) ja mihin suuntaan elämä perheen suhteen ylipäätään vie. Toki on sitten siihen vielä erikseen muut tavoitteet ja haaveet työn ja matkustelun suhteen. Mutta niiden kanssa koen olevani jo hyvällä tiellä.

Ps. Ihanat kuvat susta, näytät niin onnelliselta ja sädehdit – kuten aina! 🙂

Viisi vuotta on pitkä aika (ja kuten sanoit, 36 edelleen niin nuori) että sen aikana selkiytyy varmasti moni asia. 🙂 Uskon että kumpikin meistä oli viisi vuotta sitten enemmän tai vähemmän pihalla siitä mitä haluttiin tämän ikäisenä ja silti moni asia vaan lutviutui. Ja jotkut taas ei, mutta se on elämää. 🙂

Ps. Kiitos<3 Sä oot niin suloinen. 🙂

Kommentoi