Kategoriat
Pukeutuminen & Kauneus Vastuullisuus Yhteistyö

Suomalaista kestävää syysmuotia

Kaupallinen yhteistyö: Weecos

DSC_0365-001.JPG

Ympäristötietoisempi kuluttaminen on ollut blogini aihe jo pari vuotta, ja vaikka täällä vuorottelevat eri teemat aina elämäntilanteesta riippuen, kulutuskriittisyys on hiipinyt päähäni jäädäkseen. Ja blogiin myös.

Kuten viimeisessä kavrtaalikatsauksessa huomattiin, en kesän aikana ostanut juuri mitään. Syksyksi tiesin kuitenkin tarvitsevani uusia vaatteita – kasvavan mahan takia myös siksi, että halusin tällä kertaa vaatekaappiini oikeasti laadukasta ja kestävää materiaalia. Sellaisia vaatteita, joita voin esitellä täällä vaikka kymmenen vuoden päästä. Ja mielellään hankittuna mahdollisimman läheltä.

Kaikki postauksen vaatteet on tilattu Weecosin kautta. Weecos on ihan mahtava sivusto, jonka löysin noin vuosi sitten. Se on vastuulliseti valmistettujen vaatteiden kauppa-alusta joka on kerännyt yhteen monia samoja, tärkeitä arvoja ajavia brändejä; nämä yritykset ovat nimittäin sitoutuneet tekemään laadukkaita tuotteita kestävän kehityksen periaatteilla.

Jokainen merkki pyörittää kauppaansa itsenäisesti – eli kun ostat Weecosilta, ostat suoraan brändiltä itseltään. Se jo itsessään on mielestäni vastuullista, kun ylimääräisiä välikäsiä ei ole. Weecosin nettisivuilla on kootu aina tosi selkeästi tietoa yrityksen toiminnasta ja tuotantopaikoista sekä itse tuotteista.

Kaikki Weecosissa myytävät tuotteet on valmistettu siis ympäristöä, ihmisiä ja eläimiä kunnioittaen. Tällä hetkellä sieltä löytyykin yli 230 brändiä ja lähes 5800 tuotetta. Vaihtoehtoja siis todellakin riittää vastuullisen muodin rajauksesta huolimatta.

Mitä siis tilasinkaan Weecosilta…

Aurora Sofia Utu – luotettava villaneule loppuiäksi

DSC_0324-001.JPG

DSC_0327-001.JPG

Aurora Sofia on ihana porvoolainen vaatemerkki, joka käyttää valmistuksessa vain laadukkaita luonnonmateriaaleja Euroopan Unionista. Ja mikä parasta: joka ikinen tuote on valmistettu käsityönä täällä Suomessa. Näiden tekijöiden ansiosta vaatteet ja asusteet ovat aidosti kestäviä eivätkä kuormita ympäristöä samalla tavalla kuin keinokuituiset tuotteet. Aurora Sofia käyttää myös teollisuudelta yli jääneitä materiaaleja ja ne materiaalit, jotka jäävät puolestaan heiltä yli, on lahjoitettu eteenpäin esim. kouluille. Ihan älyttömän ihailtavaa.

Aurora Sofian valikoimasta ei ollut helppo valita vain yhtä suosikkia. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin kuitenkin valkoiseen Utu-puseroon, joka on tehty 100% merinovillasta. Se tuntuu aivan mielettömän hyvälle ihoa vasten, se on ihanan lämmin mutta ei millään tavalla hiostava. Voin pukea sitä sukkahousujen, legginsien, farkkujen ja hameiden kanssa ja kuten näkyy, pituutensa takia vaikka myös ilman mitään alaosia. 😀

Mä ihan aidosti uskon että kun pesen tämän oikein, me ollaan yhdessä loppuiän.

DSC_0365-001.JPG

DSC_0408-001.JPG

DSC_0421-001.JPG

Anna Ruohonen Crepe Dress – skarppi mekko jokaiseen tilaisuuteen

DSC_0516.JPG

Olen kaivannut vaatekappiini jo vuosia (tai ehkä jopa koko ikäni) sellaista ryhdikästä mekkoa, joka sopii jokaiselle vuodenajalle ja jokaiseen tilaisuuteen. Se löytyi Anna Ruohoselta – kotimainen brändi, joka pyrkii vastuullisuuteen ja eettisyyteen. Anna Ruohosella on periaate, joka pitäisi olla jokaisella brändillä: laatu korvaa määrän.

Crepe dress on valmistettu bambupuun viskoosista. Se on imukykyinen ja hengittävä, mutta myös hyvin istuva ja täydellisen pehmeä. Se sopii erinomaisesti herkälle iholle. Ja jos joskus tuntuu että vaatteesta haluaa eroon (en kyllä usko että sitä päivää koskaan tulee), mekko on biohajoava.

Crepe dressin lisäksi kaikki muutkin Anna Ruohosen tuotteet sopivat jokaiselle vuodeanajalle ja kestävät varmasti vuodesta toiseen. Minun mekkoni on luumun värisenä, mutta sitä löytyy myös mustana ja tummansinisenä.

DSC_0518.JPG

DSC_0500.JPG

DSC_0512.JPG

DSC_0533.JPG

DSC_0520.JPG

Nouki Klassikko -mekko – jotain vähän erilaista

DSC_0603.JPG

Nouki on tamperelainen naistenvaatemerkki, joka oli jäänyt mieleeni aikaisemminkin vahvoista kuoseistaan ja selkeistä linjoistaan. Heidän tuotteensa ovat laadukkaita ja miellyttävän tuntuisia mutta myös leikkisiä ja mieleenpainuvia. Kaikki Noukin tuotteet suunnitellaan, kaavoitetaan, painetaan, leikataan ja ommellaan Suomessa.

Koska tavoitteeni oli tosiaan hankkia jotain mitä rakastan vielä vuosienkin päästä, päädyin kuosittomaan vaihtoehtoon mutten kuitenkaan itselleni ”turvalliseen” sellaiseen – vihreä ei ole pukeutumisessa mikään suosikkivärini, mutta tähän yksilöön mä ihastuin. Noukin tummanvihreä Klassikko-mekko on 100% luomupuuvillaa, pituudeltaan täydellinen ja mukavuudeltaan sellainen kuin olisi vain pyjama päällä. Kapea solmittava vyö tuo istuvuutta ja varmasti auttaa säätelemään kokoa sitä mukaa kuin vatsa kasvaa. Taskut tuovat mekkoon rentoutta.

Mulla on torstaina yksi tärkeä palaveri ja tiesin heti että aion pukea Klassikko-mekon siihen. Niin mukava ja varma olo mulla on siinä. Olkoon tämä tulevaisuudessa jokaisen työhaastattelun luottoasu ja hamaassa tulevaisuudessa se mekko, jonka laitan asuntolainaneuvotteluihin päälle.

DSC_0553.JPG

DSC_0579.JPG

DSC_0571.JPG

DSC_0589.JPG

DSC_0593.JPG

DSC_0608.JPG

Tutustu muihin brändeihin Weecosissa TÄÄLTÄ!

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

10 vastausta aiheeseen “Suomalaista kestävää syysmuotia”

Kuin kauniita ja laadukkaan näköisiä vaatteita. Noi näyttää just niin mukavilta kun ne varmasti tuntuukin päällä. Ja apua mikä aito kaunotar oot!

Ihanaa että vaatteiden laatu ja mukavuus näkyy kuvistakin läpi. 🙂 Oot niin suloinen en kestä. <3<3

Tosi kivan näköisiä ostoksia sulla 🙂 Just sellaisia tietyllä tavalla ajattomia että niiden voi hyvinkin kuvitella kestävän käytössä vuosikaudet!

Just näin! Onneksi skandinaavinen muoti yleensä on vähän tällaista ajatonta. 🙂 Kiitos kommenttistasi ja ihanaa päivää sinne!

Kommentoi