Kategoriat
Koti & Sisustaminen Vastuullisuus Yhteistyö

Sohva on talon sydän – esittelyssä meidän vastuullinen Hakolan sohva

Kaupallinen yhteistyö: Hakola

Olen laiska sisustaja, mutta kotoiluarki on kiihdyttänyt sisutusprosessiamme. En tyypilliseen tapaani kestä enää tuijottaa tyhjiä nurkkia ja iät sitten hankittuja ja rapistuneita huonekaluja. Visuaalisuuden lisäksi myös käytännöllisyydellä ja ergonomialla on ollut osuutta asiaan: kun viimeisetkin työt ja kanssakäymiset ovat siirtyneet sisälle, on tuntunut todella tärkeälle rakentaa tähän uuteen kotiin pidemmän päälle toimivia ratkaisuja.

Siksi olen innoissani, että pääsen vihdoin esittelemään teille kotimme sydämen: Hakolan sohvan.

Sohva on mulle kodin rakkain paikka. Tässä mä rentoudun, otan päiviäunia, luen lempikirjojani ja katselen lempisarjojani. Tässä mä teen töitä, vaikkei ehkä pitäisi ja tässä mä syön, vaikkei ehkä pitäisi. Tässä me pussaillaan, halaillaan, syleillään ja kikatellaan.

Me valittiin meidän uuden kodin sohvaksi Hakolan Lazy Classic kulmadivaani. Tässä (kyllä, istun tälläkin hetkellä divaaninurkkauksessa) yhdistyy kaikki, mitä sohvasta tai mistä tahansa huonekalusta voi ihminen haluta: tyylikäs ulkonäkö ja ehdoton mukavuus. Koko on aivan täydellinen meidän olohuoneeseen ja mahdumme kaikki kolme – pian neljä – täydellisesti löhömään tässä koko pituudeltamme.

Valitsimme meidän Lazy Classic -kulmadivaaniin kankaaksi Cotton ja väriksi vaaleanharmaa. Divaaniosa haluttiin sohvan oikealle puolelle ja sohvan jalat lempimateriaalistani tammesta. Selkätyynyihin valittiin täytteeksi Ecosupersoft, joka on 100% kierrätetyistä PET-pulloista valmistettu.

Cotton on kierrätysmaterialeista valmistettu verhoilukangas. Siinä on 70% kierrätettyä puuvillaa ja 30% kierrätettyä polyesteriä. Huolimatta siitä, että kangas on luonnonkuitua, päälliset ovat vesipestäviä. (Joo, ei kyllä tähän talouteen vähempi kelpaisi. Nimimerkillä selvisimme kuusi päivää ilman tahroja, enkä voi syyttää tomaattiroiskeista edes aviomiestäni tai lastani. Olen itse pahin sotkija.) Tahrat ovat lähteneet toistaiseksi todella helposti pelkällä kuumalla vedellä. Tämä on tärkeää etenkin kun kyseessä on vaalea väri.

Sohva on lähtökohtaisesti niin massiivinen tuote, että meidän kaikkien olisi syytä miettiä enemmänkin sitä, että mistä olosuhteista sohva on meille päätynyt. Jos jonkun huonekalun kohdalla haluat valita vastuullisempaa, se kannattaa olla sohva.

Kaikki Hakolan huonekalut valmistetaan vain tilauksesta ja käsityönä Suomessa, Jurvassa ja sen lähialueilla. Tuotannossa käytetään kestäviä materiaaleja ja tuetaan paikallista työvoimaa. Iso osa sohvista pakataan muovin sijasta Hakolan omiin kestokasseihin, joita voi käyttää kymmeniä kertoja, ellei jopa sata kertaa uudelleen. Tuotantoprosessi on alusta saakka selkeää ja läpinäkyvää.

Eikä kyse ole vain siitä, että missä ja miten huonekalut valmistetaan: ekologisuuden kannalta on vähintään yhtä tärkeää se, kuinka kauan tuote kestää, jotta sitä ei tarvitsisi heti korvata uudella. Hakola taistelee kertakäyttökulttuuria vastaan rakentamalla aidosti laadukkaita mutta myös tyylillisesti kestäviä huonekaluja. Me kaikki tiedämme, että Hakolan sohva on klassikko ja se voi säilyä sukupolvesta toiselle. Mä ihan rehellisesti uskon, että tämä sohva muuttaa kanssani mun viimeiseen asuntoon asti, jonka jälkeen joku lapsistani (joka todennäköisesti on halunnut sen jo paljon aikaisemmin) tulee ja perii sen omaan kotiinsa.

Tästä syystä arvostan myös sitä, että Hakolasta voi ostaa kaikkiin sohviin uudet päällyset ja varaosia ja sitä, että tuotteiden huoltomahdollisuudet on esitetty selkeästi. Näin ollen en näe mitään syytä hankkia enää uutta sohvaa ikinä.

Aluksi mua rehellisesti jännitti, että kuinka pienlapsiarki ja design-sohva menevät yhteen. Kuten sanottu, olen toistaiseksi perheemme huolimattomin sottasytty ja sohvamme pahin vihollinen. Sohva kotiutui myös vasta reilu kuukausi sitten kotiimme, eli pidempää empiiristä tutkimusta mulla ei aiheesta ole. En kuitenkaan ikinä sijoittaisi tuotteeseen, jonka en näkisi selviävän lapsiperhearjesta. Nimenomaan lapsiperhearjessa tarvitaan aidosti kestäviä huonekaluja. Jos tuotteen huolto-ohjeet ovat selvät ja niitä noudatetaan, en näe meidän yhteiselossa mitään probleemaa.

Mä kuitenkin tuun kertomaan tästäkin puolesta enemmän sitten ajan myötä kun aikaa on kulunut ja taloudessa on kaksi pikkuriiviötä.

Tämä nyt kuulostaa tosi pinnalliselle, mutta yksi korona-arjen raskaimpia puolia on ollut se, etten ole voinut kutsua ihmisiä kylään ihailemaan meidän uutta aarretta. Emme ole koskaan omistaneet mitään näin hienoa huonekalua aikaisemmin, joten todellakin haluan lesoilla tällä. 😀 Yhtäkkiä haaveilenkin kaiken maailman tupareista, ihan vain jotta voisin istuttaa mahdollisimman monta vierasta tähän viereeni ja pyyhkiä onnistuneesti viinitahroja. Noo, one day vielä!

Seuraa: INSTAGRAM / FACEBOOK

Yhteydenotot: tyhjaajatus@live.fi

16 vastausta aiheeseen “Sohva on talon sydän – esittelyssä meidän vastuullinen Hakolan sohva”

[…] Kun viimeksi kirjoitin Hakolan sohvastamme, meitä oli silloin kolme. Kerroin, että tuleva vauva-arki jännittää ja se, kuinka sohvan siistinä pitäminen tulee sujumaan. Kuten silloinkin sanoin, olen edelleen perheemme pahin sottapytty – välillä tuntuu, että puolitoistavuotias taaperommekin osaa syödä siistimmin kuin minä. Tähän on kaatunut pumppaamani maitoa, monet kahvikupit, raskauden jälkeiset ensimmäiset sushit ja niiden soijakastikkeet, monet lounaat, jotka on syöty imettäessä ja ne lounaat, jotka on syöty muuten vain, koska olen ollut laiska syömään ihmisten tavoin ruokapöydän ääressä… Deniz on puklannut koko kolmen kuukauden aikana tasan KERRAN ja silloin emme sattuneet olemaan sohvalla, mutta pissaa on kyllä lentänyt kaaressa kankaalle senkin edestä… Ja hei #neverforget loppuraskauden yskä, jota luulin koronaksikin. Paha yskä + heikot lantiapohjalihakset = äidit tietää tarkalleen mistä puhun. […]

Hieno sohva! Tässä keskustelussa olikin mielenkiintoista keskustelua yhteistyöpostauksista. Itse en ole mitenkään lähtökohtaisesti yhteistyöpostauksia vastaan ja monet yhteistyöt voivat olla oikeasti mielenkiintoisia ja hyvödyllisiä (kuten jo aikaisemminkin kehumani Nepra-yhteistyö).

Yleisellä tasolla (tai ehkä paremminkin metatasolla) olisi mielenkiintoista lukea yhteistyöpostausten taustoista. Ymmärrän kyllä, ettei kovin tarkkoja yksityiskohtia voi ehkä kertoa ja riippuu varmaan tapauksestakin. Mutta yleisesti olisi kiinnostavaa lukea siitä, miten yhteistyöpostauksia tehdään, esim. miten prosessi lähtee liikkeelle ja homma etenee ja toki kiinnostaa myös se, onko tuote itse hankittu vai saatu. – ainakin siinä määrin kuin näistä asioista voi kertoa.

Tärkeintä yhteistyöpostauksissa on mielestäni se, että bloggaaja voi todella seistä tuotteen takana ja kertoa rehellisen mielipiteensä, ja mielestäni olet onnistunutkin hyvin siinä, että kirjoitat sellaisista tuotteista, joita todella voit suositella. <3

Sä olet ihana. <3 Kiitos paljon palautteestasi, se merkitsee mulle tosi paljon. 🙂 Varsinkin sellaiselta ihmiseltä, joka on lukenut paljon tekstejäni!

Ja toi olisi muuten tosi hyvä postausidea! 🙂 Kertoa laajemminkin miten nämä yhteistyöt (ainakin omassa tapauksessa) toimivat/ovat toimineet. 🙂 Ei yhtään hullumpi idea, kirjoitin sen ylös!

Vastaa

Moi Saranda! Kaunis sohva. Mistä matto mahtaa olla ja löytyykö sulta kuvaa missä se näkyisi hieman enemmän?

Moikka! Matto on Ikean, mutta muistaakseni mulla ei ole siitä erillistä isompaa kuvaa. 🙁 Tulen luultavasti julkaisemaan lähiviikkoina sisustuspostauksen, jossa kerron meidän kodista vähän enemmänkin. 🙂 Ehkä siihen mennessä saan parempia kuvia matostakin!

Vastaa

Vauvan ensikuukausia ajatellen mukava sohva on imetyksen onnistumisen avain.:D Mä istuin meidän sohvalla varmaan 23 tuntia päivästä imettämässä ja/tai vauvan kanssa iho kontaktissa. Parasta.

No hei tätäkin oon miettinyt TOSI paljon. 😀 Täytyi valita sellainen sohva, jossa maltaa pitää peppulihaksensa tiukasti paikoillaan. Kaikkia niitä imetys- ja sarjamaratoneja odotellessa! 😀

Vastaa

Tuo on upea sohva. Haaveilen vastaavanlaisesta mutta tummanharmaana. Olen itse asiassa säästänyt joka kk 50 euroa erikseen vain Hakolan sohvaa varten ja ihan kohta tulee koko summa täyteen. 🙂 Ensin katsoin sohvaa käytettynä mutta niiden pyyntihinnat tuntuvat aika kalliilta käytetystä huonekalusta.

Hei vautsi, onnea siis pian uudesta sohvastasi! 🙂 Tummanharmaa on upea väri, johon on myös vaikea kyllästyä. Ja jos kyllästyykin, niin pääliset vaihtoon vain! 🙂

Ja joo, tiedän mitä tarkoitat noilla kirpparihinnoilla. 😀 Hakolan jälleenmyyntiarvo on jäätävän hyvä mutta kai se sit osoittaa sen, että merkki on tosi haluttu ja että Hakolan sohvat ovat tosiaan vuosienkin saatossa pysyneet hyvinä ja myyntokuntoisina. 🙂

Vastaa

Moikka! Yks niistä sun kyselyn kysymyksistä koski näitä kaupallisia postauksia ja annoin vielä siinä lisäpalautetta että lähtökohtaisesti kaupalliset yhteistyöt ei haittaa ollenkaan, jos ne on kirjoitettu sellaisella ihmislähtöisellä tavalla. Laitan alle käytännön esimerkin, kun muuten tuota mun kommenttia on muuten ehkä vähän vaikea ymmärtää. En tarkoita tätä mitenkään pahalla, tykkään lukea sun blogia tosi paljon, ja halusin vaan antaa vinkkiä siitä, että miltä nämä kaupalliset postaukset näyttää lukijan silmään.

Tämä tuntuu mainokselta, koska ensimmäinen lause on kuin suoraan mainoskanavalta ja olet pistänyt oman kokemuksesti (eli sen samaistuttavimman osan!) sulkuihin ihan kuin se ei olisi tärkeää sisältöä:

”Huolimatta siitä, että kangas on luonnonkuitua, päälliset ovat vesipestäviä.(Joo, ei kyllä tähän talouteen vähempi kelpaisi. Nimimerkillä selvisimme kuusi päivää ilman tahroja, enkä voi syyttää tomaattiroiskeista edes aviomiestäni tai lastani. Olen itse pahin sotkija.)”

Tämä taas vaikuttaisi siltä, että kerrot vilpittömästi omista kokemuksistasi:

”Meille tosi tärkeää on se, että nämä sohvan päälliset on vesipestäviä. Ja ei kyllä tähän talouteen vähempi kelpaisi. Nimimerkillä selvisimme kuusi päivää ilman tahroja, enkä voi syyttää tomaattiroiskeista edes aviomiestäni tai lastani. Olen itse pahin sotkija.”

Moikka! Kiitos paljon arvokkaasta palautteestasi. 🙂 Tiedän hyvin mitä tarkoitit. Sovimme asiakkaan kanssa kahdesta postauksesta, jossa ensimmäisessä keskityn enemmän Hakolan esittelyyn ja toisessa meidän kokemuksiin juuri lapsiperhearjessa. Ehkä siksi alitajunnassa vain ”ujutin” nuo omat kokemukseni lauseisiin vaikka lukeminen olisi voinut olla sujuvampaa jos olisin kirjoittanut sun suoraan mainitsemallasi tavalla. 🙂 Kiitos siis, täytyy monin tavoin vielä kehittyä kirjoittajana!

Vastaa

Tähän vielä jatkona – erityisesti näin arvokkaan tuotteen kohdalla odotin koko ajan tietoa siitä, onko sohva itse ostettu vai saatu. Rahallisista korvauksista tai niiden tasosta meidän lukijoiden ei toki tarvitse tietää mitään, mutta itse näen selvästi eri asiana, jos bloggaajalle tarjotaan jotain noin arvokasta (jolloin voi sortua mainostamaan matalammilla kriteereillä) vs että on itse päättänyt hankkia tällaisen ja osana kaupantekoa sopii kaupallisesta yhteistyöstä.

Olin itse yhteydessä Hakolaan, koska olimme ostamassa heiltä sohvan. 🙂

Vastaa

Ja lisäyksenä vielä, etten IKINÄ mainostaisi mitään, minkä takana en voisi seistä 100%. Oli palkkio millainen tahansa, raha tai tuote. 🙂

Vastaa

Tälleen sivustakatsojana on pakko kommentoida ihmetellen tuota, että miksi on väliä millä tavalla yhteistyö on tehty 😀 ”Ilmainen” ei ole koskaan ilmainen, siitä pitää silti maksaa verot, mikä on Suomessa iso summa. Alennus taas tarkoittaa, että siltikin tuotteesta maksetaan. Miksi on niin paljon väliä, millaisen korvauksen bloggaaja saa tekemästään työstä? Olisiko vähemmän harmillista lukijoille, jos bloggaaja saisi sen sijaan maksettuna palkkioina sohvan hintaa vastaavan summan? Miksi myös on niin paljon väliä sanamuodoilla? Toista ihmistä taas voi harmittaa sinun ehdotuksesi, joten ei kaikkia voi aina miellyttää. Jos niin harmittaa, että blogit on kaupallisia, niitäkin blogeja on netti pullollaan, joissa ei ole minkäänlaisia yhteistöitä. En tiedä tulenko koskaan tätä täysin ymmärtämään, sillä on paljon ammatteja, jotka eivät ole esim. yhteiskunnallisesti erityisen tarpeellisia ja silti niistä saatetaan maksaa todella hyvin.

Ugh, olen puhunut 😀

Mä olen ihan tismalleen samaa mieltä. 🙂 Ja näin bloggaajan näkökulmasta tuntuu erityisen helpottavalta kuulla tällainen ”tsemppaava” mielipide. Kiitos, piristit juuri mun aamua. <3

Kommentoi