Kategoriat
Uncategorized

Sitkuttelusta

DSC_0053.JPG

Kuinka moni myöntää olevansa jollain tasolla sitten joskus -ajattelija? Sitten joskus -ajattelijoilla on tapana uskoa, että kun jokin tietty asia x (tiukka kroppa, unelmien työpaikka ja/tai parisuhde) saavutetaan, ollaan silloin onnellisimpia ja kaikki on muutenkin paljon paremmin. Toisin sanoen he harrastavat sitkuttelua.

Monet eri rentoutumismenetelmät kannustavat elämään tässä ja nyt ja nauttimaan siitä, mitä elämällä ja itsellään on tarjottavana tällä hetkellä. No, vanhan sanonnan mukaan helpommin sanottu kuin tehty. Kuulun valitettavasti edes jollain tasolla näihin sitkuttelijoihin, jotka välillä haavepäissään erehtyvät ajattelemaan, että sitten kun saan sen tai teen tuon, voin oiiikeeesti nauttia.

Valittettavasti unohdan sen, että sitkuttelu on ikuinen kierre, ja silloin kun tällä hetkellä isoilta ja tärkeiltä tuntuvat asiat tapahtuvat, on silloin mielessä jo seuraavat isot ja tärkeät asiat. Unohtaen että ainoa tärkeä asia on tämä hetki, tämä päivä. Jos haluan hypätä kierteestä pois, on hypättävä nyt.

On naiivia ajatella, että jokainen päivä olisi yhtä läsnäoloa ja nauttimista. Tai väittää, etteivät unelmat ja tavoitteet olisi ihmismielelle hyväksi. Metsään mennään kuitenkin siinä vaiheessa, kun sitkuttelu verottaa suurimman osan ja ilon nykyhetkestä. Kun onnen lykkää myöhemmäksi.

Seuraavan kerran kun huomaamme sitkuttelevanme, mietitään:

– Kuinka pitkälle olemme päässeet ja kuinka paljon olemme saavuttaneet jo tähän menneessä elämämme eri osa-alueilla

– Vähintään kolme asiaa, jotka tekevät meidät nyt onnellisiksi

– Että elämä on lyhyt emmekä välttämättä edes elä sitten kun -ajassamme

DSC_0035.JPG

DSC_0040.JPG

DSC_0155.JPG

DSC_0042.JPG

DSC_0055.JPG

DSC_0047.JPG

DSC_0048.JPG

DSC_0074.JPG

DSC_0160.JPG

DSC_0158.JPG

DSC_0054.JPG

Shirt and shoes: H&M
Pants (really a jump suit): BIKBOK

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

 

5 vastausta aiheeseen “Sitkuttelusta”

Mä joskus harrastin tota sitkuttelua, esimerkiksi ”sitkun mulla on enemmän vapaa aikaa, haen kouluun” Lykkäsin siis hakemista tulevaisuuteen, vaikka olisin vain voinut raivata itselleni sitä aikaa, jota tarvitaan kouluun pääsemiseksi. Eli tavallaan sitkuttelu esti mua tekemästä asioita haaveiden eteen. Nykyään tulee joskus sitkuteltua, mutta niinkuin edellinen sanoi, se voi olla myös osa haaveiluprosessia. Kunhan se haaveilu/sitkuttelu vie eteenpäin tavoitteita kohti 🙂

Tosi hyvin sanottu! <3 Toisaalta kans se et on saanut tollasen ”opetuksen” ja ite huomannut että ois voinut toimii aikasemmin, tietää olla lykkäämättä enää asioita. Kaikesta siis onneksi oppii. 🙂

Mulla on epäselvät ajatukset/tulevaisuuden toiveet sitku-linjoilla. Muuten osaan olla tyytyväinen nykyisyyteen. Sitku-ajattelu voi olla myös osa haaveiluprosessia. Jossain vaiheessa mulla ei ollut yhtään haavetta ja tulevaisuus tuntui ahdistavalta. Nyt heittelen sitku sitä ja sitku tätä ajatuksia ilmoille. Jotkut toteutuu ja jotkut ei.

Tohon pisteeseen mäkin haluun päästä, siihen että sitkuttelu tuntuu hyvältä. Parhaimmillaan sehän voimaannuttaa entisestään tätä hetkeä ja auttaa myös haaveiden toteutumisessa. 🙂 Mua se vaan tuntuu lähinnä lamaannuttavan…

Kommentoi

%d bloggaajaa tykkää tästä: