Kategoriat
Uncategorized

Se, joka kehtaa

6.jpg

Olen hoksannut yhden menestymisen ainesosan: pokka.

Olen aika varma, että asia, joka yhdistää monia unelmiaan toteuttaneita ihmisiä on se, että he ovat kehdanneet tehdä tiettyjä asioita jotka ovat meidän muiden mielestä noloa.

”Emmä kehtaa kysyy tota ulos”, vs. kerää itsensä, kysyy ja jonkun ajan kuluttua joko seurustelee sen heebon kanssa tai sitten on siirtynyt eteenpäin ja löytänyt vielä paremman.

”Emmä kehtaa pyytää palkankorotusta”, vs. pomon luokse marssiminen ja on muutaman vuoden kuluttua isompaa asuntoa rikkaampi tai uskaltaa vaihtaa parempipalkkaiseen työpaikkaan ja on muutaman vuoden kuluttua isompaa asuntoa rikkaampi.

”Emmä uskalla laulaa, mä oon ihan huono”, vs. CheekSanni ja Jenni Vartiainen.

9.jpg

Kun menimme katsomaan nykyistä asuntoamme, olin säälittävä ilmaistaessani välittäjälle ja siinä samalla joukolle muille asuntonäyttöön tulleille hakijoille kuinka paljon tätä asuntoa haluan. Olin varmasti kaikkien mielestä (poikaystäväni mukaan lukien) nolo, mutta kun seuraavana aamuna puhelin soi, eipä paljon enää hävettänyt.

7.jpg

En jaksa sanoa enää yhtenkään tilaisuuteen mä en kehtaa. Jos pelissä ei ole muuta kuin oma ylpeys niin tuollainen vastaus on yksi iso tekosyy, jonka vuoksi tulemme missaamaan mahtavia asioita elämässämme. Vähemmän tekosyitä ja enemmän pokkaa, siinä salaisuus moneen unelmaan!

Takki on isoäitini vanha tekoturkistakki, jonka kehtasin laittaa päälle vaikka se näyttääkin ihan aidolta ja se päällä on riski, että tulee heitetyksi kananmunilla.

10.jpg

Shirt, pants and shoes: H&M
 

/ What is pokka in english!?

Pictures: Anna / X
 

SARANDA

 

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

22 vastausta aiheeseen “Se, joka kehtaa”

Kiva takki. Eksyin tähän blogiin, koska muistutat niin paljon erästä eksääni, mutta ei, ei sittenkään, vaikka piirteissä riittää samankaltaisuutta.

Mun mielestä pokka on usein sitä, että osaa irtautua itsensä määrittelystä eikä ajattele, millaisia merkityksiä tuottaa ympäristölleen, vaan keskittyy siihen, mitä itse tahtoo ja toivoo. Kun samalla muistaa hyvät käytöstavat ja kohtuuden, saattaa jotain saadakin. Terve itsekäs pyrkimys yhdistettynä suhteellisuudentajuun ja muiden kunnioittamiseen vie pitkälle.

Voin suositella esimerkiksi teatteri-improvisaation kursseja. Niillä opetetaan mokaamaan ja heittäytymään. Ei siellä selviä, jos ei opi nauramaan omalle osaamattomuudelleen ja typeryydelleen. Ainakin mulle improvisaatiosta on ollut apua myös arkeen. 

 

 

 

 

Kiitos paljon! 🙂 Ja haha tuo on varmaan yksi hauskimmista toteamuksista joita olen saanut blogissa, tuo eksän muistuttaminen. 😀

Toi pokka oli mielettömän hyvin määritelty ja kuvailtu. Se että uskaltaa tehdä asioita ottaen muut sopivalla tavalla huomioon, on oikeesti lahja ja varmasti yksi niistä asioista, jotka voivat tehdä meidät aidosti onnelliseksi.

Mä opiskelen itse sosionomiksi ja olen suuntautunut luoviin opintoihin. Meillä alkoi pari kuukautta sitten soveltavan draaman opintojakso ja huhheijaa, allekirjoitan jokaisen sanan mitä sanoit improsta! Siinä on aika ja paikka missä itsensä voi ”nolata” täysiin kuitenkaan oikeasti mokaamatta – ja jossa on yleensä äärettömän hauskaa! 😀

Suomalaisia tuntuu kyllä kalvavan se mitä-ne-naapuritkin-ajattelee -mentaliteetti. Hienoja esimerkkejä pokasta sinulla ja siitä, miten oman kehtaamattomuuden nieleminen voi auttaa toteuttamaan unelmia 🙂 Ehkä uuden vuoden mantraksi voisi ottaa ”kehtaa tai kadu”. 

Kiitos. 🙂 Luulisi että yksilökeskeisissä länsimaissa nimenomaan murehdittais vähemmän muiden mielipiteistä mutta eipä valitettavasti tunnu olevan niin. Ja aika hitsin hyvän kuuloinen mantra, taidan pölliä sen sulta!! 🙂

Ihana teksti taas kerran! Tää on kyllä niin totta! Mäkin olen opetellut tätä samaa, ja nyt voin jo sanoa, että mulla on usein pokkaa tehdä asioita, joita kaikki eivät tekisi. Välillä olen varmasti jonkun mielestä tosi nolo, mutta olen päättänyt, etten anna sellaisen turhuuden rajoittaa elämääni 😀

Ihan mahtava asenne, tosta mä tykkään!! Mieluummin ”nolo” ja elää täysillä ilman että katuu tekemättä jätettyjä asioita 🙂

Niin totta joka sana! Olen miettinyt viime aikoina paljon samaa: Elämässä on vaan kehdattava ja uskottava itseensä, jos meinaa haluta jotain. Kiitos, että puit tämän näin kauniisti kirjoitukseksi!

Ps. Takki on upea 

Aivan ihana teksti!! 

Voi että, tuli ihan oikeaan saumaan (tai ei kai tällaiselle ole ikinä väärää tilannetta), tämä oli hyvä muistutus.

Jäin myös miettimään, että eihän sitä myöhemmin muistellessa ikinä mieti, että onneks en kehdannut, vaan just toisinpäin. Niinhän ne parhaat asiat ja muistot syntyy. Tekisi mieli tulostaa tämä oman jääkaapin oveen tai yöpöydälle, että muistaisi tämän. Aina. 

Tämä kommentti oli eka asia mitä luin tänään ja heti nousi hymy korviin, kiitos!

Yks mun lempparisanonnoista kuuluu: ”Kadut mieluummin niitä asioita mitä teet kuin mitä jätät tekemättä.”

Aurinkoista päivää <3

Moikka! Oon nyt monesti päätynyt lukemaan sun blogia kun yhteiset kaverit Facessa tykännyt tai jakanut. Monesti miettinyt et ompa hauska tai hyvä teksti, mutta en ”kehdannut” kommentoida kun ei tunneta. Perus suomalainen.. Mutta siis mahtava blogi ja hyvää tekstiä ✌

Mun sydäntä lämmittää aina ihan hirveästi kun uudet ihmiset tulee kommentoimaan – kiitos sulle kun uskalsit ja tietty siitä että luet blogia. <3 Mahtavaa loppuviikkoa sinne! 🙂

Tämä on niin totta, todella hyvä kirjoitus! Itseasiassa voin kiittää miestäni, että hän on kitkenyt musta valtavasti pois sellaista ”en kehtaa” asennetta. Hakiessani joskus töitä opintojeni oheen, en meinannut millään saada soitettua ensimmäistä puhelua, koska ajattelin, että minulla ei ole alan opintoja tarpeeksi takana ja niillä varmaan on jo tarpeeksi sijaisia ja mitä kaikkea. Mieheni suorastaan patistaa minua noissa tilanteissa (ja mistä olen hänelle oikeasti tosi kiitollinen, sillä muuten varmaan vieläkin nyhjäisin kehtaamattomuudessani) ja kas, paikassa johon soitin olikin juuri huutava pula alan sijaisista ja sain hommia vielä samalle viikolle. Nykyään olenkin sitten aina melkein se eka ”kehtaamassa” vähän tilanteessa kuin tilanteessa: tapasin tänään täällä sellaisen mommy groupin paikassa, joka oli täynnä ihmisiä. Hetken ihmeteltyäni päätin vain reippasti kysyä, ketkä olivat tulossa tapaamiseen ja vitsit miten helpottuneilta ne kasvot väkijoukossa näyttivätkään, jotka eivät olleet itse meinanneet kehdata alkaa kysellä samaa. Pieniä juttuja, mutta iso vaikutus! 

Mahtava asenne sekä takki sulla Saranda! <3

Terveisiä miehelles et hän vaikuttaa kertomas perusteella ihan huipputyypiltä!! 🙂 Musta kans toi termi ”kehtaamattomuus” oli nerokas!

Oon tosi iloinen että menit monmy groupiin ja osoitit heti alkuun tollasta rohkeutta, ihan mahtavaa, Elina!<3

Tää oli ihan mieletön!! Kiitos muistutuksesta <3

Mä oon taistellut ton pokan kanssa niin paljon, kauhea sanoa mut opin sen vasta tarpeeksi viiniä juomalla. Silloinhan oli aina pokkaa, ja ne parhaimmat jutut tapahtuivat just silloin kun uskalsi sanoa tai kysyä tai mennä ja tehdä jonkin ratkaisevan askeleen. 

Siitä sitten pikkuhiljaa opettelin jättämään sen viinin pois 😀 

Kiitos itselles kommentista! <3 Kyllähän siinä on perää kun sanotaan että hauskimmat jutut tapahtuu humalassa – why? Koska ihminen on silloin vapautuneempi eikä aseta itelleen kaiken maailman rajoja. Tollasta rohkeutta kun jengi uskaltais näyttää enemmän myös selvinpäin niin..! Loistavaa että ilmeisesti ite olet! 🙂

Kommentoi