Kategoriat
Hyvinvointi

Se arvokkain pääoma

DSC_4113.JPGMitä asioita elämässä arvostat eniten? Mille asioille et osaisi laittaa hintalappua?

Aloin tänä aamuna kirjoittamaan postausta henkisestä varallisuudesta. Kuinka rikas olen, kun olen terve. Kuinka rikas olen, kun minulla on luotettavia ja rakastavia ihmisiä lähellä. Lähes kuusi vuotta blogganeena deja vu valtasi mielen, ja hetken googlettelun jälkeen löysin seuraavan tekstinpätkän elokuulta 2016:

”Minusta ei todennäköisesti tule koskaan rikasta tai varakasta. Alalla, johon olen kouluttautunut, on kyllä töitä mutta pienet palkat. Olen huono säästämään, koska tykkään laadukkaasta ruoasta, elämyksistä ja matkustustelusta. En veikkaa, lottoa tai sijoita.

En myöskään saa mitään kiksejä rahasta tai omistamisesta. Siinä missä joku jää ihailemaan naapuruston upeaa kartanoa, minä mietin, että toivottavasti sen asukkaat ovat onnellisia ja viettävät perheenä tarpeeksi aikaa keskenään.

Rahan sijaan minulla on henkistä varallisuutta senkin edestä. Olen aina ollut perusterve. Vaikka fyysinen terveys ei takaakaan onnea, on terveys ainakin helpottanut elämääni maailmassa, jossa esteettömyys ei valitettavasti ole itsestäänselvää. Minulla on uskomattoman ihana perhe ja ystäviä, joihin voin luottaa. Minulla on myös koulutus ja osaamista, jonka olen osittain hankkinut itse, olemalla utelias ja pitkäjänteinen.

Suurin henkinen varallisuutemme onkin persoonamme. Jos käytämme sitä oikein ja arvostamme sitä, kaikki raha ja materia maailmassa ovat toisarvoisia.”

DSC_4115.JPG

Onneksi en alkanutkaan kirjoittamaan terveydestä ja läheisistä. Sillä kaikilla meillä ei ole molempia, joskus ei kumpaakaan. Minäkin voin menettää ne koska tahansa. Sen sijaan silloinen, elokuun 2016 Saranda muistutti mua siitä että meillä jokaisella on jotakin hyvin arvokasta pääomaa: persoonamme ja aikaa. Kuinka paljon sitä aikaa kelläkin on, sitä ei voi kukaan varmasti tietää.

Iso osa meistä voi päättää itse miten aikansa käyttää. Tällaisen arkiaamun voi aloittaa tarkastelemalla, mihin sitä mittaamattoman arvokasta, omaa aikaa oikein käyttää. Käyttääkö sen työssä josta ei pidä? Valittaen työstä josta ei pidä? Ihmisten kanssa jotka ottavat vai antavat energiaa? Tekemällä sitä mitä rakastaa edes lyhyen aikaa päivästä?

DSC_4097.JPG

Arvokasta tiistaita, ihanat.

Tekstiin linkitetyt postaukset:

Henkinen varallisuus

Kuvat minusta: Hanna Kärppä / Sunday Blondie

-Saranda

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

4 vastausta aiheeseen “Se arvokkain pääoma”

”Suurin henkinen varallisuutemme onkin persoonamme.” Niin tärkeä oivallus ja hienosti kiteytetty. Jos kadehdin ihmisiä, niin tämä tunne liittyy yleensä heidän persoonaansa, ei niinkään materiaaliseen omaisuuteen. Positiivisemmin tämän voisi tietysti kääntää ihailuksi, koska yleensä myös ihailen ihmisiä juuri heidän upean persoonallisuutensa takia. Ja sinä olet todellakin sellainen ihminen, jota ihailen ihanan persoonallisuutesi takia <3

Hei onpa tavallaan ihanaa kadehtia/ihailla ihmisissä vain luonteenpiirteitä. Koska niistä voi aina oppia ja jotain piirteitä voi omaksua. 🙂 Versus jos kadehtii omaisuutta tai muuta sellaista joiden saaminen voi olla vaikeempaa. Ja hei niin suloisesti sanottu! <3 Mäkin ihailen SUA sun vilpittömyytesi ja hyväsydämisyydesi takia! Ne kaksi asiaa on oikeastaan mun mielestä suurin pääomaa mitä ihmisellä voi olla. <3

Vastaa

Kommentoi