Kategoriat
Pukeutuminen & Kauneus Raskaus & Synnytys

Raskausajan asukriisit

DSC_2097.JPG

Koska raskaus itsessään on mennyt hyvin, mulla on ollut aikaa kriiseillä niinkin pinnallisista asioista kuten lapsen nimestä ja raskausajan pukeutumisesta. Asukriisit ovatkin toistaiseksi olleet ainoa negatiivinen ”raskausoire”.

Mulla on iso kynnys ostaa uusia vaatteita. Tai sanotaanko näin, että nykyään yhä harvempi vaate filtteröityy tarkkojen kriteerieni läpi. Yritän ostaa vain sellaisia vaatteita, joiden kanssa näen yhteisen tulevaisuuden pitkälle ja joita on mielellään valmistettu edes joitakin eettisiä ja ekologisia periaatteita noudattaen. Ja usein nekin vaatteet ovat kirpparilta.

Nyt omien suosikkivaatteiteni rajat paukkuvat vastaan. Siinä missä ennen meni viikkoja että tuskin edes mietin mitä puen päälle, nykyään saatan päästää jopa muutaman kyyneleen kun seison avonaisen garderobin edessä puoli tuntia. Mikään ei istu, mikään ei näytä päällä kivalta.

DSC_2106.JPG

Äitiysvaateostoksillehan sitä pitäisi mennä, tiedetään. Mutta mua ei ollenkaan motivoi ostaa vaatteita joita tulen pitämään vain muutaman kuukauden. Ja oikeastihan se vatsa kasvaa päivittäin. Eli housut jotka sujahtavat tänään vyötäröstä hyvin eivät välttämättä mene enää edes parin viikon päästä päälle… Sama juttu paidoissa: tänään hyvin istuva pusero onkin huomenna jo napapaita.

Mä oon pitänyt paljon hameita ja mekkoja, mutta nyt tarvitsen jo raskausajan sukkahousut ja legginsit. Niitäkin pitäisi varmaan päivittää muutaman viikon välein. Vanhat farkkuni ovat osoittautuneet itseasiassa muita housuja paremmiksi koska niihin on voinut sujauttaa kuminauhan napin kohdalla niin, että vötäröstä ei ole kiristänyt. Tuntuu että ne muutamat raskausajan housut joita olen kaupassa kokeillut ovat löysiä muistakin kohdista kuin vain vatsasta eivätkä näytä päällä ollenkaan hyvältä.

DSC_2104.JPG

Bisnesidea (ja jos tällainen on, KERTOKAA HETI): äitiysvaatteiden lainauspalvelu. Raskausajan vaatteita voisi lainata juuri niin lyhyeksi tai pitkäksi aikaa kuin niitä tarvitsee.

Miten muut raskaana olleet tai tällä hetkellä olevat olette selättäneet asu”kriisit”?

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

36 vastausta aiheeseen “Raskausajan asukriisit”

I enjoyed your post. Thanks for sharing.

Looking for Case Study Help Online In Australia? We are an excellent case study help website for learners who require assistance delivering a top-rate assignment. We also provide case study samples to the student for their case study solution. Get instant assignment help today.
https://casestudyhelp.net/

Do you need help with your Bloomsbury Institute assignments? Then, you have come to the right place as our company provides assignment help for Bloomsbury Institute students. Our team of experts are excellent in various fields including business, law and hospitality. Get personalised guidance, plagiarism-free work, on-time delivery and proofreading content at an affordable price. We understand the importance of the assignment reaching academic goals; therefore we ensure strict adherence to your requirements. No stress, just success! We will save your time so that you can do other activities while we handle your assignments. Hence, give us a chance to be your academic support and make your study easy.

Do you need help with your Bloomsbury Institute assignments? Then, you have come to the right place as our company provides assignment help for Bloomsbury Institute students. Our team of experts are excellent in various fields including business, law and hospitality. Get personalized guidance, plagiarism-free work, on-time delivery and proofreading content at an affordable price. We understand the importance of the assignment reaching academic goals; therefore we ensure strict adherence to your requirements. No stress, just success! We will save your time so that you can do other activities while we handle your assignments. Hence, give us a chance to be your academic support and make your study easy.

Muakin alkoi yhdessä vaiheessa ahdistaa kun vaatekaapissa suurin osa vaatteista ei sopinut enää. Niinpä tein kunnon organisoinnin vaatteilleni ja jätin esille vain ne mitä voin vielä raskauden loppuun asti käyttää. Lajittelin lisäksi erikseen omaan boksiin ne vaatteet, mitkä voisi olla hyviä imetysaikana ja toiseen sellaiset, mitkä tuntuivat hankalalta. Samalla löysin kaapistani muutaman vaatteen, minkä en ollut tajunnut sopivan vielä. Muuten suosittelen ostamaan sellaisia raskausvaatteita, mitä voi käyttää imettäessäkin niin vaatteen käyttöikä pitenee huomattavasti.

Ei ollenkaan huono operaatio. Itse asiassa, taidan tehdä tuon jo TÄNÄÄN! Kiitos kommenttistasi ja ihanaa loppuodotusta! <3 🙂

Ehdottomasti suosittelen satsaamaan muutamaan laadukkaaseen raskausvaatteeseen jo aika alkuvaiheessa, jotta voi maksimoida niiden käyttöajan – niitä kuitenkin tarvitsee loppuraskauden aikana. Raskausvaatteet on suunniteltu niin, että ne joustavat mahan kasvaessa, eli niitä ei onneksi tarvitse päivittää, ja monissa on myös imetysmahdollisuus jatkoa varten. Niin ja siitä puheen ollen: itse ainakin koin enemmän asukriisejä sitten vauvan synnyttyä, kun AINA piti varmistaa asun imetyskelpoisuus. Siihen verrattuna raskausajan mukavat neulemekkoratkaisut ym. olivat aika piece on cake 🙂 Täältäkin peukku Boobin vaatteille. Myös miehen vaatekaapista voi hyvinkin löytyä sopivia neuleita tms. lainaan 😀

Oot varmasti oikeassa, ostin nyt ekat äitiysfarkut ja kun sujautin ne päälle, mun eka ajatus oli: ”Miksi hitossa en oo ostanut näitä aikaisemmin…”

Just tossa joku aikaisemmin mainitsikin noista imetysajan vaatteista ja heti mun syke nousi kun en ollut ajatellut vielä niin pitkälle ollenkaan. 😀 Mä näen mun silmissä 4 kuukauden päästä uuden blogipostauksen: ”Imetysajan asukriisit”

Kiitos kommenttistasi ja kivaa sunnuntaita. <3

Huomasin että äitiysfarkuissa pätee sama kuin farkuissa muutenkin- pitää löytää itselle sopiva malli. Oon ostanu kontista/fidasta parit farkut 5 e/kpl kun löysin itelle sopivan mallin (hm:n joku malli). Oon saanu kavereilta kans vaatteita ja pitäny omia t-paitoja niin että on joku pitempi paita alla. Enemmän kuulemma imetyksessä tarvii miettiä et mikä paita toimii päällä ja sit ehkä joutuu shoppailee? Näin oon kuullu..

ÄÄÄH en ollut edes ehtinyt miettiä vielä imetysajan vaatteita, apua! 😀 Huuh, okei yksi kriisi kertalla… Mä jotenkin lämpesin mielessä tolle t-paita + pidempi toppi alle -kombolle. Kokeilen sitä vaikka jo huomenna itsekin, kiitos vinkistä ja kommenttista!

Mun vatsanihan oli niin valtava, etenkin kuopuksen kohdalla, että vatsakaistale ei äitiysfarkuissa riittänyt enää jossain kohtaa. Ja kun olin ostamassa uusia housuja, en löytänyt vatsalle sopivia!!! Kun muuten olin kokoa S/M, niin en voinut ottaa mitään XL-housuja koska ne olisi muualta paitsi vatsasta olleet isot. Eli kuljin paljon mekoissa loppu aikana. Sukkikset ja trikoot äitiyspuolelta meni sentään hyvin! 😀 Ja alkuraskaudesta lainasin mieheltä hupparia ja puseroita. 😀

Eikö, voin vain kuvitella. 😀 Onneksi puolisot on olemassa, mäkin joudun juoksemaan hänen juoksutakillaan!

Itse ratkaisin ongelman myymällä raskausvaatteet huutonetissä raskauden jälkeen. Jouduin metsästämään jakkuja ja tyylikkäitä housuja edustustyöni vuoksi kalliista äitiysvaateliikkeestä, mutta sain ne myytyä nopeasti ja hyvällä hinnalla eteenpäin.

Todella hyvä! En ollut edes ajatellut noin pitkälle että mikä on sit niiden vaatteiden jälleenmyyntiarvo ja toisiko se sitten lohtua tähän. Tosi hyvä että sait edes osan käyttämästäsi rahoista takaisin. 🙂

Samoilla linjoilla edellisten kanssa 🙂 Ekassa raskaudessa löysin yhdet istuvat mustat pillifarkut ja ne menevät nyt tässä toisessakin. Kahdet äitiyssukkahousut loppuraskaudesta ja ne menivät loppuun asti ja ihan paras ostos oli basic polvimittainen korkeavyötäröinen trikoinen musta kynähame! Muutama normaali pitkä alustoppi ja aika paljon käytin/käytän neuletakkeja ja napillisia farkkupaitojani. En halunnut ostaa juurikaan vaatteita lyhyttä ajanjaksoa varten, pitkät alustopit pelastivat kyllä monesti ja no, käytin vain muutamaa asukokonaisuutta ja paljon huiveja… Masutuubia mietin, mutta totesin ettei siitä olisi ollut apua omien, korkeavyötäröisten farkkujen kanssa. Tsemppiä, itse koin että en todellakaan ”hehkunut” raskaana ja asiaa pahensi se, etten voinut käyttää normaaleja vaatteitani enkä näyttänyt itseltäni.

Joku korkeavyötäröinen kynähame voisi muuten olla monen asukriisin pelastaja. Näitä täytyy pitää silmällä. 🙂 Mä en ollut muuten kuullutkaan masutuubista ennen, kiitos tästä vinkistä! Ja tsempeistä ja kommenttista ylipäätään. <3 Onnea myös sulle odotukseen ja omiin mahdollisiin asuvalintapulmiin. 🙂

Mä en ostanut nuoremman poikamme odotusaikana (talvitakkia lukuun ottamatta) kuin yhden varsinaisen raskausvaatteen, Hennesin neulemekon. Nyt tuo poika täyttää alkuvuodesta kolme ja mekko on mulla käytössä edelleen ihan viikottain, sillä se oikeasti istuu myös ilman raskausmahaa (ja mun mahahan oli iso!). Muuten käytin raskausajan pitkälti pitkiä trikootoppeja sekä ihan niitä tavallisia neuletakkeja ja jakkuja, koska vaatteiden ostaminen ihan vaan paria kuukautta varten tuntui tosi turhalta. Omat farkutkin menivät ihan loppuun asti, tosin vetskari auki ja masutuubi siinä päällä. Kuopus tosin syntyikin sitten viisi viikkoa ennen aikojaan, joten ne pahimmat asukriisit jäivät senkin takia kokematta.

Hei mahtavaa kun omat vaatteet joustivat ja että tuo ainoa uusi mekko on ollut oikein hyvä myös raskauden jälkeen. Siis just tuollaisia vaatteita olisi ihana ostaa raskaana. 🙂 Kiitos kommenttista, sain tästä jotenkin energiaa ja ”uskoa” omaan pukeutumiseenkin. 😀

Ainakin Boob Design -niminen firma valmistaa ekologisista materiaaleista eettisesti tuotettuja äitiys- ja imetysvaatteita. Itse aloin käyttää heidän imetyspaitojaan ja -toppejaan jo raskausaikana, ja joustavan materiaalin ansiosta ne mahtuivat päälleni raskauden loppuun saakka. Tyttäreni täyttää pian 9 kuukautta ja paidat ovat edelleen aktiivisessa käytössä, eivätkä ole menneet pesussa miksikään. Enkä näe mitään syytä, miksi en voisi käyttää paitoja vielä imetyksen päätyttyäkin. Raskausaikana ostin kyllä myös muutamat äitiysfarkut ja -leggingsit eräästä ei niin eettisestä halpisketjusta (kierrätin ne sentään eteenpäin raskaana olevalle ystävälleni). Myös vaatekaapistani entuudestaan löytyneet rennot neuleet, trikootunikat ja väljästi leikatut paidat pidempään toppiin yhdistettynä toimivat raskausaikana ihan kivasti. Ihanaa odotusta! 🙂

Hei apua, googlettelin tota Boob Designia ja IHANIA vaatteita! Voi olla että tuolta lähtee tilaukseen muutama juttu, varsinkin jos vaatteita voi soveltaa myös imetysaikaan ja toivottavasti myös sen jälkeen. 🙂 Lämmin kiitos vinkistä ja kommenttista!

Muakaan ei ole hirveästi houkuttanut ostaa äitiysvaatteita, kun niille ei sitten myöhemmin tule käyttöä. Olen ratkaissut asian niin, että olen ostanut äitiysvaatteet käytettynä. Mun maha pompsahti niin aikaisessa vaiheessa esille, etten ole moneen kuukauteen pystynyt käyttämään hirveästi muita kuin äitiysvaatteita. Käytetyt äitiysvaatteet on mun tapauksessa aika sekalaista sakkia eivätkä kaikki enää edes kovin hyväkuntoisia, mutta olen päätynyt nyt raskausaikana hieman tinkimään tyylistäni. Tässä on helpottanut tieto siitä, että käytetyt vaatteet on ekologinen ja edullinen valinta 🙂

Nostan hattua sulle! Saanko kysyä että ootko ihan kirppareita kierrellen löytänyt sopivia vaatteita vai jotain muuta kautta? Ja tolleen sitä pitäisi ehkä vähän suhtautuakin raskauden aikana jos ei halua shoppailla liikaa; eli että nyt on tällainen kausi kun pukeutumiseen ei voi kauheasti panostaa mutta ei hätää, tää ei ole ikuista. 🙂 Ihana asenne, mä haluan omaksua tään!

Mä oon itse asiassa ostanut äitiysvaatteeni Facebookin kirppisryhmistä. Omalta kaupunginosakirppikseltä sekä esim. Vauva 2019 ja Vauva 2018 -kirppiksiltä 🙂 Mun hankkimat vaatteet taitaa olla kaikki H&M:n Mama-mallistoa, niitä näyttäisi olevan eniten liikkeellä käytettynä. Ja just niin mäkin olen yrittänyt ajatella, että onneksi tämä raskaus on vain väliaikainen vaihe ja toivottavasti mahdollisimman pian vauvan syntymän jälkeen pääsee taas käyttämään vanhoja omia vaatteita. Yhdet äitiysfarkut kyllä olen ostanut uutena, niille tulee varmaan vielä myöhemminkin käyttöä kun niissä on venyvä trikookappale vyötäröllä 😀

Mulle tuli mieleen tätä lukiessa neule- ja trikoomekot. Esim. kotimaisella Uhana designillä on kaunis pitkä mekko ja neulos joustaa luultavasti reilustikin joistakin kohdista, istuu hyvin muualta :).

Mä luulen että tollaiset olisi aika pelastajia! Vitsi vain kun jännittää kun loppuraskaus sijoittuu just talven kylmimpään aikaan ja että tarkeneeko mekoilla ja paksuilla legginseillä… Ja että raaskiiko sijoittaa ihaniin kotimaisiin vaatteisiin jos se kangas venyykin liikaa niin ettei vaatetta pystykään käyttämään synnytyksen jälkeen. Äääähh en tiedä! 😀

Todellakin tarkenee! Oon mekkotyttö henkeen ja vereen, ja joka vuosi jotenkin huvittaa se harhaluulo, että esim. farkkujen kanssa kulkevat palelisivat vähemmän kuin helmoihin turvautuvat – tärkeää on kerrostaa ja valita talveen sopivia lämpimiä materiaaleja! Nyt ensikertaa raskaana olevana oon iloinnut vaatekaapistani: mekoista kaikki ei-tyköistuvat (esim. vyöllä kurottavat, rennommat, neulemekot jne) ovat vielä näin viimeiselläkin kolmanneksella kelvollisia! Ihan kaikki eivät tietenkään istu enää ja joidenkin mekkojen kanssa meinasi jossain vaiheessa mennä hermo, kun maha ”hävisi” mekkoihin ja näytti vain turvonneelta, mutta nyt pidemmällä tätä ongelmaa ei enää ole ja huolta täytyy lähinnä pitää siitä, ettei helma pääse mahan nostamana kipuamaan edestä liian ylös.

Sukkahousuja pitää toki hankkia raskausmallisina, mutta ainakin itse oon selvinnyt vielä ihan muutamien sukkahousujen ostolla (mitä yleensä tarvitsee kuitenkin tehdä, kun sukkahousut kuluvat ja hajoavat, niin harmillista kuin se onkin) – niissä yleensä juuri se mahan osio kyllä antaa kasvavalle mahalle myöden pidempäänkin 🙂 Villaa jne kannattaa suosia, ja jos nyt talven paukkupakkaset iskevät ennen vauvan syntymää, täytyy vain yksinkertaisesti a) kerrostaa lisää b) turvautua esim. toppahousuihin tuolla kuminauha-/ponnarikikalla. Eli jos ulkona ei meinaa villasukkahousuissa selvitä, nappaa ulkona olemista varten päälle ulkoiluhousut (helppo pukea mekon alle, vaikkei se tyylikkäin ratkaisu) -> sisätiloihin päästyään on taas ”normaaleissa vaatteissa” ilman tyylistä joustamista.

Talvitakeista sen sijaan olen kyllä saanut harmaita hiuksia ja vaatelainaamo raskausajan vaihtoehdoille olisi ehdottomasti tarpeen! Kun laskettu aika on alkuvuodesta, ei vauvamahan kanssa todennäköisesti kovin pitkään tarvitse niitä varsinaisia pakkaskelien takkeja, ja ei huvittaisi lainkaan hankkia uutta takkia vain NIIN lyhyen hetken takia – varsinkin, kun voi myös olla, että pakkaskelejä ei edes tule tänne etelä-Suomeen ennen kuin vauva on jo syntynyt… Kuitenkaan viimeisinä viikkoina en varmastikaan mahdu edes löysimpään takkiini…

Hei tosi hyvä kommentti, kiitos! Merkkasin ostoslistalle: villaiset raskausajan sukkahousut. 🙂 Mahtavaa kun oot löytänyt ja miettinyt ratkaisuja pitkälle. Mäkin melkein ”toivon” nyt leutoa talvea että voisi kulkea oma toppatakki auki…

Mahtava idea, käyttäisin varmasti tuollaista palvelua! Oon ostanu yhdet housut ja yhden paidan. Sain kaverilta kahdet farkut ja yritän näillä pärjätä, koska ostan mieluiten pitkäaikaisia vaatteita. Tietysti voi olla, ettei mene pitkä aika kun onkin taas raskaana, mutta oon miettiny, miten esim. housut säilyy, kun mahakangas venyy jatkuvasti enemmän. Niin ja ostinhan mä talvitakin lastenvaatekirpputorilta.

Noni, eli kysyntää riittäisi! Mahtavaa että oot pärjännyt noin vähällä shoppailulla ja että kaveri on jeesannut. 🙂 Ostitko siis lastenvaatekirpparilta talvitakin itsellesi vai lapselle? Tai siis löytyykö lastenvaatekirppariliikkeistä äitiysvaatteitakin? 🙂

Joo siis itelleni löysin. Kävin Tampereella minipandassa ja siellä oli äitiysvaaterekki erikseen

Okei tosi kiva! Pitää kattoa jos Helsingin lastenkirppareilla on myös äitiysvaatteita. 🙂

Kommentoi