Kategoriat
Perhe & Ihmissuhteet Työ & Opiskelu Yhteistyö

Rahan säästäminen äitiyslomalle

Elalle ostetaan vähemmän Marimekkoa

Kaupallinen yhteistyö: Sortter

Nyt kun vauvauutiset on ulkona, voi keskittyä olennaiseen: armottomaan säästämiseen.

Ei tule ehkä järkytyksenä mutta tuoreena yrittäjänä, joka ehti vasta päättämään yhden vanhempainrahakauden, äippärahani ei tule olemaan kummoisempi.  Todennäköisesti saan saman rahan kuin viimeksikin, eli sellaisen vajaa tonnin käteen kuussa. Hyvä puoli omassa tilanteessani on kuitenkin työssäkäyvä puoliso ja oma työ, jota voin tehdä mahdollisuuksien mukaan myös vanhempainvapaalla.

Ei enää Pizza Hutin 16e pizzoja…

Beibin laskettu aika on vasta syyskuussa, mutta talous mietityttää jo nyt. Muutimme isompaan vuokra-asuntoon, jossa kuukausikulumme nousevat yli 500 eurolla. Olisin toivonut, että se täydellinen asunto olisi tullut vastaan vähän lähempänä laskettua aikaa, jolloin oltaisiin hyvin voitu säästää tuo viisi hunttia joka kuukausi. Vaikka toki mielenrauhan puolesta on älyttömän ihanaa, että pysyvä koti on löytynyt eikä muuttoa tarvitse stressata raskauden myöhemmässä vaiheessa.

Uuden asunnon lisäksi tarvitsemme isomman auton. Mieheni tarvitsee autoa töihin, ellei halua käyttää reilu kolme tuntia päivässä työmatkoihin julkisilla, mutta nykyiseen ei mahdu kaksi turvaistuinta ja sisarusrattaat. Siihen tulemme tarvitsemaan auto-lainan, mutta uusi (käytetty) auto saa odottaa vielä.

Blogityön parhaimpia puolia: kaiken maailman kissanristijäisissä on aina ilmaista ruokaa ja KAHVIA

Ensin ajattelin, etten mä edes tiedä mistä mä säästän. Elän valmiiksi taloudellisesti aika kurinalaista elämää. Mutta aina voi säästää jostain. Kahviloissa pitää ravata vähemmän ja eväitä on kannettava entistä ahkerammin mukana. Varsinkin raskaana tuntuu, että kokoajan täytyy ostaa jotain naposteltavaa, ettei vain anna ylen… Paras säästövinkki olisi käydä joku ruoanlaittokurssi tai ostaa hyvä reseptikirja ja ryhtyä taitavaksi ruoanlaittajaksi.

Laskut olemme järjestäneet hyvin ja kilpailuttaneet kaiken, minkä olemme pystyneet. Opintolainan lyhennysmäärä täytyy pienentää, sillä se on sellainen laina, jota ei ole mikään kiire maksaa pois. Jos tarvitsemme jotain muuta lainaa vanhempainvapaalla, aion kilpailuttaa lainani Sortterilla.

Onneksi raskaana on niin huono olo, ettei pysty käymään kalliissa CrossFitissä vaan on tyydyttävä uintiin ja sen voin kuitata kulttuuriseteleillä

Töitä yritän tehdä nyt paljon, jotta vanhempainraha olisi suurempi (nyt kun se lasketaan edeltävän 12 kk mukaan) ja tietty siksi, että saisin palkastakin lisää rahaa säästöön. Teen kaikkeni, etten pistä rahaa palaamaan uudessa asunnossa, sisustuksen kanssa on oltava tosi maltillinen jo pelkästään ekologisuudenkin vuoksi.

Sanomattakin selvää: vinkit ja vertaiskokemukset ovat erittäin tervetulleita kommenttiboksiin! Missä asioissa te olette säästäneet äitiyslomaa varten?

Tekstiin linkitetyt postaukset:

Meille tulee toinen vauva <3

(Oma) rahankäyttö äitiyslomalla

Seuraa: INSTAGRAM / FACEBOOK

Yhteydenotot: tyhjaajatus@live.fi

5 vastausta aiheeseen “Rahan säästäminen äitiyslomalle”

Toiselle lapselle ei onneksi enää tarvi juuri uutta, kun esikoiselta pystyy kierrättämään. Meillä tosin ei ole esikoisellekaan ostettu esimerkiksi yhtä ainoaa vaatetta tai kestovaippa uutena 😀 Ehdottomasti olennaisinta mun mielestä on kuitenkin pitkän tähtäimen sijoittaminen/eläkesäästäminen, jotta puutteita omassa tulokehityksessä ja eläkekertymässä pystyy äitiysloman ajalta kompensoimaan.

Tää on muuten ihan totta. Me vaan lainattiin aika paljon läheisiltä ja ehdittiin jo palauttamaan, pitää kysyä kaikki tavarat takaisin… 😀 Tai sitten ostaa omat käytettynä.

Mua hävettää mutta mä en erikseen sijoita tai säästä eläkettä varten. Tuntuu, että tarvitsen mun säästöt nyt. 😀 Vaikka kyllähän mä tiedän että nää asiat ei välttämättä poissulje toisiaan kun sijoittaa voisi 15 eurolla kuussa. Mä oon ollut vaan vähän laiska näiden asioiden selvittämisessä…

Vastaa

Kiinnostava aihe! Onko sinulla jotain tavoitetta tai toivetta, paljonko pitäisi saada säästöön? Nostatko rahaa sitten säästöistä käyttöön joka kuukausi vai tarpeen mukaan tms?

Hei hyvä kysymys. 🙂 Nyt yritän säästää n. 300e kuussa mutta mulla ei ole mitään hajua paljonko tarvitsen sitten äitiyslomalla koska kaikki riippuu siitä, kuinka paljon ehdin tekemään töitä silloin. 🙂 En myöskään tiedä vielä tarkalleen paljonko tulen saamaan vanhempainpäivärahaa, sillä tuloni tulevat vaihtelemaan tulevien kuukausien aikana paljonkin.

Vastaa

Kommentoi