Kategoriat
Työ & Opiskelu

RAHA: missä panostan & pihistän

DSC_9381.JPG

Olen törmännyt jossain blogeissa listaan, jossa luetellaan missä raha-asioissa on tapana panostaa ja missä pihistää. Tarkoitukseni on avautua täällä blogissakin enemmän rahasta, joten tässä oma panostan & pihistän -listani!

PANOSTAN

Ruokaan. Luomuun, kotimaisuuteen ja tuoreuteen. Ruokamenoissa säästäminen ei ole sujunutkaan yhtä helposti, kuin mitä aluksi kuvittelin…

Lounaisiin. Rakastan syödä lounaita ulkona. Bloggaaminen on työnä joskus varsin liikkuvaa, mikä usein vaatii sen, että ruoka syödään palaverien keskellä kahvilassa/ravintolassa. Toimistotyössä taas tykkään ottaa omat eväät mukaan mutta silloinkin yleensä varmistan että tuon kotoa laadukasta sapuskaa mukaan.

Kokemukset ja elämykset. Matkat, huvipuistot, leffat, keikat… Monet tällaiset elämykset ovat minulle arvokkaimpia kuin niiden fyysinen hinta. (Paitsi ehkä huvipuistot. Hitto ne on nykyään kalliita. :D)

Harrastukset. CrossFit, jooga ja uinti maksavat minulle kuukaudessa vajaa 200e. Se on omastakin mielestäni tosi paljon, mutta toisaalta mietin sijoittavani terveyteeni. Monesti jätän myös perjantaireivit väliin (mikä säästää sievoisen summan) jotta voin herätä lauantaina aikaisin treeneihin.

DSC_9340.JPG

PIHISTÄN

Sisustus: Jotkut käyttävät tuhansia euroja sohvaan, meidän sohva maksoi uutena vajaa 400. Tottakai pyrin ostamaan kestäviä huonekaluja mutta pelkästään designin tai merkin takia en osta yhtään mitään. Monet (suurin osa?) huonekaluistamme on Ikeasta mutta ovat huolenpidomme ansiosta pysyneet ihan hyvässä kunnossa.

Lääkärikäynnit. Ilman työterveyshuoltoa en kävisi yksityislääkärillä. Olen aina saanut kunnallisella riittävän hyvää palvelua eikä mua haittaa odottaa viikkoja tiettyä aikaa. En koskaan maalaa piruja seinille jos koen jonkin olevan fyysisesti huonosti, vaan maltan odottaa pitkäänkin siinä missä ehkä joku toinen ehtisi jo hätääntyä.

Vaatteet. Olen ollut viime aikoina tosi pihi ostamaan vaatteita. Vältän uusien vaatteiden hankkimista muutenkin, mutta en ole ostanut ekologisiltakaan brändeiltä juurikaan mitään. Onneksi kirpparit ovat olemassa!

Satunnaiset pienet jutut. Välillä tuntuu tosi pahalta ostaa jotakin tosi pientäkin. Esimerkki: olen kadottanut täällä Australiassa kaksi ponnaria enkä millään raaski ostaa uusia. Olenkin sitonut hiukseni riisipakkauksesta löytyneellä kuminauhalla. 😀

DSC_9375.JPG

Missä asioissa sinä sijoitat ja säästät?

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

2 vastausta aiheeseen “RAHA: missä panostan & pihistän”

Itsekin panostan aika lailla samoihin asioihin kuin sä, varsinkin ruokaan ja elämyksiin! Mulle ruokakin on tosiaan parhaimmillaan elämys, joten en näe syytä, miksi sen kohdalla pitäisi pihistää ja ostaa aina halvinta. Tottakai halpakin voi joskus olla tosi hyvää, mutta enemmän tosiaan katson, että MITÄ ostan, enkä tee valintaa hinnan mukaan 🙂

Hyvin puettu sanoiksi! Mä näen ruoan ihan ykkössijoituskohteena. 🙂 Ihanaa herkuruokatäyteistä sunnuntaita. <3

Kommentoi