Kategoriat
Matkat

Plitvice – maailman kaunein paikka?

DSC_0599.JPG

DSC_0634.JPG

DSC_0635.JPG

Kroatiassa sijaitseva Plitvicen kansallispuisto on äänestetty monta kertaa yhdeksi maailman kauneimmaksi paikaksi. Se on perustettu v. 1949, ja se on kuulunut UNESCO:n maailmanperintöluetteloon vuodesta 1979 asti. Me näimme sen tänä kesänä.

DSC_0638.JPG

Tai ainakin osan siitä. Reppureissulla ei suju asiat aina kuten Strömsössä, ja sinäkin päivänä, jonka olimme varanneet vain Plitvicelle, oli niin monta turhaa säätöä. Loppujen lopuksi puistossa, jossa on 16 järveä ja lukemattomia vesiputoksia, oli aikaa olla vain kolme tuntia. Tässä vaiheessa oli selvää että pisin, kahdeksan kilometrin reitti, oli poissuljettu. Sen sijaan tarpoimme (hieman ärsyyntyneenä) pari lyhyempää.

DSC_0662.JPG

DSC_0670.JPG

DSC_0672.JPG

Tuo päivä oli mulle pieni pettymys, enkä osaa tarkkaan kertoa miksi. Plitvice oli ehdottomasti näkemisen arvoinen, muttei kuitenkaan välttämättä maineensa veroinen. Mielestäni se muistutti kovasti Suomen metsää, mutta upeine vesiputouksineen. Olen nähnyt (taas: omasta mielestäni) kauniimpia paikkoja ympäri maailmaa, Euroopassakin. Harmitti aivan sairaasti – ei edes se, että ehdottomasti yksi reissumme must-see paikkaan oli aikaa tutustua vain kolme tuntia – vaan se, että puistoa ei ehtinyt fiilistellä kunnolla edes sen lyhyen aikaa. Kuvienottoonkin jäi rajallinen aika. Olisin itse saanut siitä enemmän irti – sen kolmenkin tunnin aikana – makaamalla jonkin järven rannalla, omia eväitä syöden, kuunnellen hurjien vesiputouksien ja 120 eri lintulajin laulua. Onneksi tarmokkaimpien ystävien ansiosta näin kuitenkin ison osan puistosta, vaikkakin juosten.

DSC_0685.JPG

DSC_0671.JPG

Vaikka oma kokemus olikin mitä oli, jos olette Kroatiassa, käykää ihmeessä täälläkin. Mutta varakaa aikaa – paljon. Katsokaa bussiaikataulut – tarkkaan.

Haluan linkata teille vielä erään blogin, Fiilistelijän pilvilinnoja, jossa on oma postaus Plitvicestä. Uskon, että saatte sieltä positiivisemman ja totuudenmukaisemman kuvan puistosta – ällistyttävien kuvien kera.

DSC_0608.JPG

FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Saranda

4 vastausta aiheeseen “Plitvice – maailman kaunein paikka?”

Osaatkoa sanoa miten päiväretket tuonne onnistuu Zagrebista, pääkaupungista ? Lähinnä että kulkeeko bussit aamuin ja illoin ja näkeekö puistoa hyvin siinä yhdessä päivässä ? 🙂

En ole varma, koska ite mentiin Splitistä Plitviceen. Mutta uskon että kokonainen päivä on hyvä ja siinä ehtii nähdä paljon ellei kaikkea! Muistaakseni kans bussiyhteydet Zagrebiin oli paljon paremmat kuin esimerkiksi sinne Splitiin, koska Zagreb tosiaan on pääkaupunki ja paljon lähempänä Plitviceä. 🙂

Tänne me haluttais poikakaverin kanssa. Teltat mukaan ja muutama yö ainakin. 

Oii kuulostaa tosi hyvältä. Siinä ainakin kerkeisi saada koko ilo irti 🙂

Kommentoi