Kategoriat
Koti & Sisustaminen Yhteistyö

Perheellisenä vuokralla

Kaupallinen yhteistyö: Vuokraovi.com

Olen aina asunut vuokralla. Myös lapsuudenkodissani Länsimäessä. 19-vuotiaana muutin vanhempieni vastapäiseen taloon – vanhemmille oli helppo heittää pyykit ja sieltä hain viikottain imurinkin lainaan.

Kun tapasin Ferhatin, oli aika itsenäistyä ja hankkia oma imuri. Tiesin aina, että aikuisena haluan asua Helsingin Aurinkolahdessa, joten pikku hiljaa lähdettiin toteuttamaan sitä unelmaa. Laitettiin hakuvahdit päälle Vuokraovi.comiin ja odotettiin sitä täydellistä kaksiota rannan lähettyviltä. Kun kriteereitä vastannut asunto löytyi Vuokraovelta hyvinkin nopeasti, lähetin linkin ilmoituksesta jokaiselle ystävälleni ”TONNE MÄ HALUAN MUUTTAA”. Ja kaksi viikkoa myöhemmin avaimet olivat kädessä.

Aurinkolahden vuokrakaksiossa me asuttiin ensimmäisen kerran avopuolisoina, mentiin naimisiin ja saimme esikoisemme. Siellä tein myös seuraavankin positiiviisen raskaustestin eräänä tiistaipäivänä ja seuraavan viikon keskiviikkona olin jo katsomassa tätä nykyistä asuntoamme. Laitoimme raskauden takia hakuvahdit taas päälle ja jälleen kerran täydellinen asunto löytyi nopeasti, saman turvallisen verkkosivun alta.

Vuokraovella on Suomen kattavin tarjonta vuokra-asuntoja. Koska se on ainoa palvelu joka keskittyy vuokra-asuntoihin, me ei muita vuokra-asuntopalveluja ollakaan käytetty. Vuokraovella on löytynyt aina se mitä ollaan kaivattu ja aina tosi nopeasti.

Tälläkin hetkellä meillä on Vuokraovella haut päällä nelihuoneisesta asunnosta, ihan varmuuden vuoksi jos näiltä kulmilta löytyisi suhteessa kokoon edullisempi asunto. Emme aktiivisesti mieti muuttoa, mutta vähän mietityttää, että kuinka saamme nuo kaksi pientä lapsukaista nukkumaan samassa huoneessa ja olisiko esim. omaa rauhaa kaipaavalle Elalle parempi, että hänellä olisi oma tila.

Meidän syyt asua tällä hetkellä vuokralla on samat kuin silloin tammikuussa 2016 kun muutimme Ferhatin kanssa ensimmäisen kerran yhteen. Haluamme asua modernisti ja meren rannalla, hyvien kulkuyhteyksien varrella ja läheistemme lähellä. Eli paljon sellaisia kriteereitä asunnosta, johon emme saisi tällä hetkellä lainaa ainakaan allekirjoittaneen epävakaiden tulojen takia.

Ja jos ihan rehellisiä ollaan, en tiedä haluaisinko edes lainaa. Tai haluisinko ylipäätään edes omistaa asunnon. Mä en ole koskaan kokenut sitä tärkeäksi tai ajatellut että oma koti on oma koti vain jos sen omistaa. Mä en tiedä johtuuko se siitä, koska olemme lapsuudessakin asuneet aina vuokralla eikä lapsuudenkotikaan koskaan tuntunut ei-kodilta tai poikkeukselliselta. Ihan samalla tavalla sielläkin tuoksui äidin paistamat pullat ja kuului keskenään riitelevien sisarusten huudot kuin muissakin taloissa.

Olemme nelihenkinen perhe, joka asuu vuokralla. Välillä tuntuu että ”kaikki” perheelliset asuvat omistusasunnossa. Musta on kuitenkin hienoa, että meillä on erilaisia asumismuotoja ja vielä hienompaa on jos saamme itse valita ne omien tilanteidemme mukaan. Jokaiselle meistä löytyy oma koti oikeaan tilanteeseen, oli se sitten omistus tai vuokra.

Vuokraovi.comissa löytyy muuten kattavan vuokra-asuntotarjonnan lisäksi myös muita hyödyllisiä artikkeleita, esim. ohjeita vuokralaisille ja vuokranantajille vuokrasopimuksista ja vakuutuksista. Kävin laskemassa myös vuokralaskurilla maksammeko keskivertoa vähemmän vai enemmän vuokraa kuin muut ihmiset tällä alueella samanlaisesta asunnosta. Selvisi, että maksamme n. 23 euroa alle keskiarvon ylärajan. Ei paha!

Seuraa: INSTAGRAM / FACEBOOK

Yhteydenotot: 

contact@sarandadedolli.com

2 vastausta aiheeseen “Perheellisenä vuokralla”

Kiva että kirjoitat tästä vuokralla-asumisesta. Usein tosiaan juuri asunnon omistamista ihannoidaan ja sitä pidetään jonkinlaisena yleisenä tavoitteena (varsinkin perheellisille). Itse olen aina asunut vuokralla (paitsi lapsuudenperheessäni oli omistusasunto), enkä ole koskaan edes haaveillut asunnon omistamisesta. Koen vuokralla asumisen helpommaksi ja mukavammaksi. Omistamiseen liittyisi liikaa vastuuta ja päätöksiä, enkä myöskään haluaisi lainaa. En tiedä, kumpi olisi pitkällä tähtäimellä taloudellisesti kannattavampaa, mutta käytännössä vuokralla asuminen tuntuu paljon houkuttelevammalta. En ole esim. kiinnostunut asunnon remontoinnista eikä ole muutenkaan haluja tehdä siitä enempää ”oman näköistä”. Pikemminkin vain ahdistuisin ja sressaantuisin siitä, jos pitäisi olla vastuussa kaikesta.

Nykyisen asunnon bongasin seuraamieni asuntovahtien kautta. Tiesin, että jossain vaiheessa pitää muuttaa, mutta en kuitenkaan ollut vielä kovin vakavissani. Tuli kuitenkin vastaan asunto ihanteellsiella sijainnilla ja muutenkin kriteereihini sopiva. Päätin sitten käydä näytössä (ensimmäinen, jossa olen koskaan käynyt!), ja kävi niin hyvä tuuri, että sainkin asunnon. Nhyt reilun vuoden asumisen jälkeen olen oikein tyytyväinen tähän 🙂
En ole kuitenkaan malttanut lopettaa hakuvahtien seuraamista, vaikka en haluakaan muuttaa tästä pois. Mielenkiinnosta kuitenkin katson välillä lähialueen ilmoituksia 😀

Kiitos paljon kommenttistasi ihana. <3 Taas yksi asia jossa me ajatellaan tosi samalla tavalla! Just tuo että asunnon ostamista ihannoidaan ja pidetään yleisenä päämääränä hiertää. 😄 Ja kun kerron asuvamme vuokralla, usein saan vastata seuraavaksi kysymykseen että "milloin ajattelitte ostaa asunnon".

Ja täällä myös yksi toinen, joka ei lämpee remppaamiselle!

Oon tosi iloinen sun puolesta että se täydellinen asunto löytyi ja että sä sait sen! ❤ Lämmittää mieltä tietää että asut kivasti. ☺ Ja mun mielestä on vain fiksua pitää vahteja siitä huolimatta päällä! Ja jotenkin mäkin saan ihmeellistä tyydytystä kun selaan asuntoilmoituksia vaikken olisikaan ihan heti valmis muuttamaan. 😄

Ihan parasta uutta viikkoa sinne. ❤

Vastaa

Kommentoi