Kategoriat
Pukeutuminen & Kauneus

Onko asukuvissa mitään järkeä?

DSC_1929.JPG

En tiedä syyttääkö vallitsevaa pikamuotikulttuuria, raskauttani vai tätä vuodenaikaa, mutta olen jälleen kyllästynyt asukuviin.

Blogini ei ole koskaan ollut mikään muotipainotteinen blogi, mutta asukuvat ovat silti olleet jokaviikottainen kuvitusmuoto postauksissa. On kuukausia kun lisäilen niitä tekstiin kuin automaatiolla, mutta viime aikoina olen taas kyseenalaistanut asukuvien tarpeellisuutta.

Tarpeellisuutta siksi, että samat vaatteet toistuvat blogissani kokoajan. Mikä ei toki haittaa, sillä niinhän ne toistuvat oikeassakin elämässä. Tuntuu hyvältä ajatella, että pikamuotikuluttamisen sijaan saatan kannustaa jotakin käyttämään ja soveltamaan omia vanhoja suosikkivaatteitaan. En vain tiedä, että täyttyykö tämä tarkoitus kun harvemmin listaan minkä brändin vaatteista on kuvissa kyse tai milloin vaate on ostettu.

Voisin toki aloittaa brändien listaamisen jokaisten kuvien jälkeen, mutta jos kyseessä on jokin syvällisempi postaus, tuntuu oudolta ”keskeyttää” se sellaisella luettelolla. Olisiko se teistäkin outoa vai onko tämä vain mun oman pääni sisällä? Kun tarkemmin miettii, onhan se itsessäänkin huvittavaa kuvittaa puolet postauksista omalla naamalla, jos itse aiheet koskettavat jotakin ihan muuta…

Toisaalta, itse tykkään lukea ja nähdä muiden blogeista myös kirjoittajaa itseään, ja kiinnostukseni lopahtaa nopeasti jos kuvituksena on aina vain muita kohteita. Lisäksi olen huomannut analytiikasta, että blogini postaukset, jossa on asukuvia, ovat suosituimpia kuin ei-asukuvilla kuvitetut, joten uskon että lukijani ovat tässä asiassa mieltymykseltään samanlaisia kuin minä.

DSC_1917.JPGDSC_1932.JPG

Olen myös vähän kyllästynyt itse asukuvien ottamiseen. Tämä tuttu tunne vierailee aina silloin tällöin, ja kuten sanoin, liittyy varmasti raskauteen ja siten pukeutumisinspiraation puuttumiseen, yhdistettynä vuoden kylmimpään aikaan. Takkeja, talvikenkiä ja lämpimänä pitäviä asusteita on vain rajallinen määrä. (Ja hyvä niin. Myönnän että blogin alkuaikoina ostin useamman vaatteen vain jotta olisi jotain kuvattavaa. Järkyttävää.) Viimeisillä raskausviikoilla kun paikkoja alkaa jo kolottamaan ja ulkona on pakkasasteita kymmenen, ei kauheasti houkuttele kameran edessä säätäminen.

Nämäkin kuvat otettiin alle minuutissa Turun linnassa. Kylmä ei onneksi ollut, mutta kärsivällisyyteni ei riittänyt nököttää jonkun oikeasti merkityksellisen rakennuksen edessä vain asukuvia varten. Päällä ei (taaskaan) ollut mitään mielenkiintoista, samoja raskausajan vaatteita, joita olen pitänyt – ja jo näyttänyt – nyt jo loputtomia kertoja.

DSC_1930.JPG

Jos viitsitte, auttakaa mua ratkaisemaan tämä ”ongelma” vastaamalla seuraaviin kysymyksiin kommenttiboksin puolella:

Haittaako jos blogin asukuvissa toistuu usein samat vaatteet?

Mitä mieltä olette, että asukuvat ovat osana jotakin syvällisempää tekstiä (jossa kuvat eivät välttämättä edes liity tekstiin millään tavalla)?

Toivoisitteko aina listaa siitä mistä vaatteet on ostettu? Onko jotain muuta teitä kiinnostavaa mitä voisin sen lisäksi merkitä postaukseen ylös?

Millaisia kuvituksia toivoisitte blogipostauksiin?

Ja mitä tulee tähän vaatteiden brändilistaukseen, aloitetaan se nyt ja katsotaan mihin asti tapa kantaa. Kuvissa näkyy siskoltani lainaama takki (H&M) (vinkkinä muillekin odottajille: isomman vatsan kanssa kietaisutakit ovat oikein hyviä), äidiltä lainattu kaulahuivi (vuosia vanha, Gina Tricot), ikisuosikki nahkahansikkaani, muistaakseni kuudetta vuotta vanhat (H&M) sekä raskausfarkut, jotka ovat pelastaneet jokaisesta viikosta noin kuusi päivää (H&M).

 

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

24 vastausta aiheeseen “Onko asukuvissa mitään järkeä?”

Mä tykkään asukuvista, niistä on kiva saada inspiraatiota itsellekin. Listausta hankintapaikoista en kaipaa, kun tosiaan tarkoitus ei yleensä ole hankkia samanlaista, vaan lähinnä etsiä ideoita. Enkä kaipaa sellaisia asu sadasta eri kuvakulmasta-kuvia, vaan nimenomaan osana sitä postausta. Itsellenikin asiasisältö on aina tärkein, mutta katson kyllä myös asut. Varsinkin ns. ekologisesti pukeutuvilta bloggaajilta. Sellaisia blogeja en luekaan, joissa pääsisältö on myydä tuotteita lukijoille.

Se lienee melko varma, että jos postauksia kuvittaa omilla kuvilla, niin osa lukijoista katsoo niitä asukuvina, oli se tarkoitus tai ei.

Bloggaajan pitää vain käydä itsensä kanssa se keskustelu, että haluaako hän kertomalla vaatteista kannustaa ihmisiä hankkimaan samanlaisia vaatteita, vai onko hänen agendansa toisaalla. Jos ei halua kannustaa ihmisiä shoppailuun, ei puhu vaatteista vaan ihan muista asioista. Vaatekysymyksiin voi sitten vastata jotenkin ystävällisesti, että ihanahan se tosiaan on, mutta en millään muista mistä ostin 🙂

(Itellä on tällä hetkellä mennyt täysin hermo siihen, miten kaikki pitää brändätä, ja miten nykyään on tosi vaikeaa löytää vaatteita, joista ei taitavakatseinen heti näkisi mitä merkkiä se on, vähintään joku pieni metallikoriste helmassa kertomassa brändistä jos ei muuta.)

Ihan erinomaisen hyviä pointteja. Ja oon oikeastaan tosi yllättänyt miten moni (lähes kaikki) ovat sanoneet etteivät kaipaa sitä brändilistausta ja kysyät kyllä erikseen jos haluavat tietää alkuperän. Oon aina ajatellut olevani jotenkin laiska ja epäkohtelias kun en ole erikseen maininnut niitä. Nyt sain mielenrauhan sen tiimoilta. 🙂 Kai jaan blogin lukijoiden kanssa pitkälle samanlaiset arvot.

Kiitos sulle tosi hyvästä kommenttistasi. <3

Itse en ole juurikaan kiinnostunut asukuvista. On tietysti mukava nähdä kuvia bloggaajasta itsestään, mutta asut sinänsä eivät juuri kiinnosta. Lähinnä ärsyttää, jos suurin osa postauksen sisällöstä koostuu (usein lähes samanlaisista) asukuvista, ja varsinaista tekstiä on muutama rivi jossain välissä. Yleensä vain rullaan nopeasti (joskus turhautuneenakin) kuvien ohi ja yritän etsiä asiasisältöä, jos sellaista ylipäätään on.
Tämä ärsytys ei kuitenkaan koske sinun blogiasi, koska mielestäni sinulla kuvien ja tekstin suhde toimii mukavasti ja kuvat piristävät mukavati postausta, mutta eivät vie liikaa sisältöä muulta asialta. Tietysti voi olla erilaisia postauksia, jolloin välillä kuvilla voi olla suurempi rooli ja välillä taas ei. Pääasiassa seuraan kuitenkin blogeja tekstien kiinnostavuuden takia; kuvat ovat kiva lisä välissä, kunhan niiden määrä on kohtuullinen.

Tuskin edes kiinnitän huomiota siihen, vaikka bloggaajalla olisi sama asu useammissa kuvissa, eikä sillä ole ainakaan itselleni mitään väliä. En siis todellakaan kaipaa aina uusia asuja, vaan pikemminkin arvostan enemmän vastuullista kulutusta, ja se voi hyvin näkyä myös kuvissa.

Yleisenä kommenttina pitää vielä sanoa, että nämä sinun kuvasti ovat kyllä ihanan piristäviä ja lämminhenkisiä. Eniten huomio kiinnittyy sinun persoonallisuuteesi ja valloittavan kauniiseen hymyysi. <3 Asutkin ovat kauniita, mutta vasta kantaja tekee niistä sellaisia.

Voi muru, iso kiitos ihanasta kommenttistasi! Tuli niin hyvä mieli, osaat oikeasti ilahduttaa ihmisiä aidosti. <3

Aloin miettimään tuota, että luet blogeja asiasisältö edellä, ja niin muuten minäkin. Tuntuu että Instagram on riittävä kanava kauniille kuville ja blogeissa kaipaa enemmän tekstiä, kuvat voivat toki soluttautua kokonaisuuteen. Mutta itsekin mieluummin luen blogia jossa ei ole yhtään kuvia / millaisia tahansa kuvia ja hyvää tekstiä kuin sellaista jossa on hyvät ja laadukkaat kuvat eikä kivaa tekstiä. 🙂

Kiitos vielä kommenttistasi! 🙂

Minäkään en ole kyllä ikinä ajatellut, että muita asioita käsittelevän postauksen yhteydessä olevat kuvat bloggaajasta olisivat asukuvia. Mielestäni kyse on silloin ihan vain kuvituksesta, jona on luonteva käyttää otoksia bloggaajasta itsestään, hänen ajatuksistaanhan on kysymys 🙂 Tällaisissa kuvissa en myöskään koskaan kiinnitä suuremmin huomiota vaatteisiin, vaan kuvien yleisilmeeseen. Varsinaisiksi asukuviksi miellän oikeastaan vain sellaiset kuvat, jotka ovat asupostauksen tai vaatteisiin keskittyvän tekstin yhteydessä. Mielestäni on pelkästään hyvä, jos bloggaaja käyttää samoja vaatteita useaan kertaan ja pitkän aikaa. En myöskään kaipaa vaatteiden ostopaikkoja kuvien yhteyteen – harvoinhan niitä samoja vaatteita enää mistään löytyy, ellei kyse ole aivan uunituoreesta ostoksesta.

Ihana kuulla! Lämmin kiitos kun jaksoit kommentoida. Tuo on niin totta että kuvat itsestään voi heijastaa sitä että kyseessä on omat ajatukset. 🙂 Tosi fiksu pointti, jota en ole ite tullut ennen ajatelleeksi. Kiitos vielä!

Moi!

Saat aika ajoin tuotettua sellaista tekstiä, jota itse ajattelen, mutta en sanoiksi saa puettua.
Hassua, nimittäin raskautta lukuunottamatta kaikki olisi voinut tulla omasta suustani.
Tuokin asu erittäin söpö ja mielestäni halukkaat voivat kysyä kyseisestä tuotteesta erikseen (ei tarvitse listata).
Niin ja ei haittaa samat vaatteet ja sama päätee muihinkin somekanaviin. Itse ostan usein kirppareilta
”ei niin käytännöllisiä vaatteita”, joita saatan käyttää vain kuvauskeikoilla. Vaikka rahallisesti en pulita
paljoa, sai tämä miettimään, tarvitsisiko niitä kamoja ostaa tuonkaan vertaa.

yst. Pinja Mitrovitch // http://www.pinaycoco.fi

Hei ihana kuulla. <3 Mullekin on alkanut viime aikoina tulla sellanen olo että meillä on paljon yhteistä. 🙂 Meidän pitäisi ehkä käydä kahvilla joskus! Ja kiitos kun jaoit sun mielipiteen. 🙂

Oot vaan niin tyylikäs ja kaunis aina! Huh, voikun olis itelläkin silmää yhdistellä vaatteita noin ja pukeutua aina kauniisti. Ja musta on todella ihanaa, että käytät samoja asuja uudestaan <3

Hahah voi muru! Kuinka monelle oonkaan sanonut ääneen ”hävetti nähdä taas Iida kun se pienen vauvan äitinä näytti niin upeelta ja ite olin niin ryytynyt” 😀 <3

Asukuvat on mulle lukijana aina miinusta blogissa. Ainakin sellaiset, joita on joku kymmenen samanlaista eri pään asennolla, ja lopussa lista vaatteiden ostopaikoista. Ei vaan kiinnosta. Sen sijaan kirjoittajasta on usein hauska nähdä kuvia just siinä mielessä, että missä se on, mitä se tekee, millainen tunnelma on jne. Mun lempiblogeissa on usein muutama kuva per kirjoitus ja niissä voi näkyä mitä vaan aiheeseen liittyvää, kirjoittaja itse tai hänen havaintojaan ympäristöstä 🙂

Kultaakin arvokkaampaa saada tällaistakin näkemystä. 🙂 Ymmärrän hyvin että jonkun mielestä asukuvat on ihan turhia. Sen sijaan kirjoittajasta on usein hauska nähdä kuvia just siinä mielessä, että missä se on, mitä se tekee, millainen tunnelma on jne. Aion jatkossa keskittyä enemmän just näihin sun mainitsemiin asioihin koska nyt kun mietin, mäkin haluan nähdä muiden blogeissa tällasta! Iso kiitos siis kommenttistasi. 🙂

Minusta samojen vaatteiden toistuvuus on vain hyvä juttu, koska sehän on useimpien arkea ja on kiva nähdä samoja vaatteita yhdistettynä eri tavalla – jos niitä vaatteita nyt edes muistaa.
Sen sijaan mua vähän häiritsee monen bloggaajan tapa kuvittaa kaikki postaukset omalla naamalla, vaikka maailmassa olisi niin paljon muutakin kuvattavaa ja useimmat lukijat kyllä tietävät kenen blogia lukevat ilman että sitä tarvitsee joka postauksessa muistuttaa. Jos itse kirjottaisin blogia niin mulla kuvituksena olisi ehkä useimmiten luonto, maisema ja erilaiset omaa silmää miellyttävät yksityiskohdat mistä tahansa ja ehkä se taas häiritsisi jotain muuta. 🙂

Kiitos paljon arvokkaasta palautteesta. <3 Munkin pitäisi ehdottomasti miettiä tarkemmin useamman postauksen kohdalla että mitä muuta tähän sopisi kuin omat kasvot/vartalo. 😀 Onneksi kevät alkaa kohta ja luonto herää taas eloon, varmasti on enemmän kuvausintoakin. 🙂 Kiitos vielä!

En osaa edes ajatella tämmöistä kuvitusta varsinaisina asukuvina vaan ne on kuvia bloggaajasta osana eri aiheista kertovia tekstejä. Eli en edes kiinnitä huomiota siihen mitä sulla on päällä – näissä kuvissa on kirjoittaja linnan edessä. Ja kuten itsekin sanoit, on mukava ainakin edes välillä nähdä bloggaaja itse kuvissa.

Sä et ehkä usko mut tää oli oikeasti musiikki mun korville! Tuntui tosi hyvältä kuulla, toivottavasti mahdollisimman moni lukija ajattelee näin. 🙂 Iso kiitos kommenttistasi. <3

Mä ainakin toivon ettei haittaa usein toistuvat samat vaatteet, koska tähän mun blogi ”perustuu” :—-D Eli siis, mua ei tosiaankaan haittaa, vaan enemmänkin se on inspiroivaa nähdä samoja takkeja eri asun kanssa ja miten se kuitenkin on erinäköinen kokonaisuus. Tai tähän mä ainakin pyrin oman tekemisen kanssa. Onhan mun blogi toki juurikin muotiblogi ja pääsääntöisesti postaankin vain niitä asukuvia. Ja tohon listaamiseen, mähän oon sen kokonaan lopettanut jo vuosia (?) sitten ja koen ettei se oo mitenkään tarpeellinen lisä sen suhteen, että välittyy se että vaatteet toistuu. Toisinaan saatan itse teksti osioon kirjoittaa erikseen siitä miten monikäyttöinen vaate x on tai että tää oli muuten tässäkin asussa päällä, mutta en jotenkaan koe sitä olennaiseksi lukijalle tietää mistä joku mun vanha vaate on. Ja niinkuin mainittiin ylhäällä, kyllä sitten jaksaa laittaa kommentin jos kiinnostaa mistä jokin tietty vaate on. Näitä kyselyjä tulee mulle kyllä tosi harvoin! Mistä oon salaa onnellinen, koska koen että oon onnistunut ns. inspiroimaan lukijaa omasta vaatekaapista sen sijaan että olisin saanut luotua tarpeen ostaa joku vaate/samanlainen vaate kuin mulla on päällä. Jotkut bloggaajat lisää vaatteen iän ostopaikkalistaukseen, joka on musta kiva lisä ja osoittaa hyvin sen että onko vaate vanha ja rakastettu. Mutta mä harvemmin ees jaksan niitä listauksia lukea, koska mua ei kiinnosta mistä vaatteet on vaan enemmänkin se kokonaisuus ja miten voin sen toteuttaa niillä omilla vaatteilla.

Mä oon paininut vähän sen kanssa myös, että mitä jos postauksen aihe on vähän syvällisempi niin sopiiko sen rinnalle asukuvat. Toisaalta tuntuu jotenkin heppoiselta laittaa pelkät asukuvat ja vähän löpinää siitä että jee tää on kiva kokonaisuus :–D Mutta syvällisen postauksen kylkeen lisättynä ”jee tää on kiva kokonaisuus” tuntuu hassulle, vaikka toisaalta tykkään parilla sanalla asusta puhua! Et tähän en oikein osaa sanoa mitään. Oon itse pyrkinyt siihen, että asukuvat jotenkin liittyy siihen teemaan mistä puhun, kuten vaikka viimeviikolla kirjoitin siitä miten vaatekoot ei merkkaa mitään ja sit mulla oli siinä asussa vaatteita jotka oli kaikki ”ei tavallisen kokoisia” mulle. Oon kyllä samaa mieltä, että on kiva katsella kuvia siitä kirjoittajasta, vaikkei ehkä se asu olisikaan siinä pääosassa. Mulla on kyllä melkein aina kuvituskuvinakin oma pärstä, ehkä se luo jotenkin yhteyden että nää on mun ajatuksia ja tässä on mun kuva. Jos kuvassa olisi kukkia tai kahvikuppi, niin se yhteys mielipiteen ja henkilön välillä jää paljon löyhemmäksi? Mut summattuna, musta asukuvat on tosi kivoja! Vaikka niissä ois samoja elementtejä usein. Allekirjoitan kyllä sen, että talviaikaan niiden ottaminen on yhtä tuskaa :—D

Tosi hyviä pointteja. Sun blogin fanina rakastan sitä kun sulla on asukuvia, oli aihe mikä tahansa! Ja vaikka fanitan sun asuja, ei oo häirinnyt yhtään että listaukset puuttuvat. 🙂 Sä teet niin hienoa työtä, jatka samaan malliin. <3

^samoilla linjoilla Toreyn kanssa.

Vaikka vaatealalla itse työskentelenkin, niin en todellakaan keskity asukuviin sellaisella pieteetillä, että edes huomaisin jonkun pukeutuvan samoihin asuihin – varsinkaan jos ympäristöt muuttuvat, samojen _kuvien_ kierrätyksen kyllä bongaan. Ja kuten itsekin pohdit, niin vaatteiden uudestaan käyttäminen on vain hyvä esimerkki. Ei aina tarvitse olla jotakin uutta näytettävää asun muodossa.

Samaa mieltä myös vaatemerkkien listauksesta. Kyllä mielenkiintoisesta vaatteesta viitsii kysyä. 🙂

Mahtava kuulla, oikeasti tulee niin hyvä fiilis kun tuntuu että lukijat on ”samalla puolella”. Kiitos kun kommentoit! <3

Saa toistua samat vaatteet. En itseasiassa pistä moista edes merkille. Mua ei niinkään kiinnosta jos joku jatkuvasti postaa pelkkiä asukuvia. Mutta jos ne toimii tekstissä muuten kuvituksena, niin se on erittäin jees!

Eikä niitä tartte mitään listata, että mistä ne on. Kyllä mä ainakin kysyn jos tahdon löytää samanlaisen mekon jne. 🙂

Kommentoi