Kategoriat
Uncategorized

Olet arvokas – jokainen on

Juttelin eräs aamu salillamme vierailleen amerikkalaisturistin kanssa. Hän kertoi olevansa kirjanpitäjä ja minä puolestaan kerroin, että opiskelen sosionomiksi. Kyseessä oli oikein mukava tyyppi, mutta korvaani särähti kun hän sanoi well what you study is more important than what I do.

IMG_20160616_163421.jpg

Minulle on pienestä pitäen opetettu, että kaikki ammatit ovat arvokkaita. Ammattien arvottamisen sijaan olen oppinut arvostamaan työntekoa kuului työkuvaan mitä tahansa ja sitä, että kuunnellaan omia tunteita ja haaveita. Minua oikein ärsyttää jos väitetään että yliopisto on ammattikorkeakouluja parempi vaihtoehto tai jos esimerkiksi sairaanhoitajaksi valmistuneelta kysytään kuin automaattisesti että mikset hakenut / haetko vielä lääkikseen.

IMG_20160617_233218.jpg

Yksikään ammatti tai opiskelusuuntaus ei ole toista tärkeämpi. Meitä ja meidän kaikkien osaamisia tarvitaan. Kanna ammattiasi tai opiskeluhistoriaasi ylpeänä – olet tehnyt töitä sen eteen eikä ole kenenkään asia väittää, ettei se ole tarpeaksi hyvä.

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

4 vastausta aiheeseen “Olet arvokas – jokainen on”

Just näin! Muistan kun joskus yläasteen opotunnilla täytettiin joku moniste jossa piri arvottaa ammatit tärkeysjärjestykseen oman mielipiteen mukaan. Mikäköhän järki siinäkin oli?:D

Hauskaa päivänjatkoa sulle<3

Kommentoi