Kategoriat
Matkat

Olen hölmö ja hemmoteltu

Kosovolla on ihmeellinen vaikutus minuun. Täällä on niin vähän tekemistä, että väkisin tulee downshiftattua, ihmeteltyä ihmisiä ja ympäristöä, avattua lukkoja.

Tällä kertaa olen ollut niin stressaantunut, että hyvä kun olen muistanut yhden cajn juoda.

Tyytyväisemmänkin vauvan kanssa matkustelussa on omat haasteensa. Riittääkö Suomesta mukaan pakattu maito ja pakahtuuko vauva tässä kuumuudessa. Ihme hulinatkin on päällä, koko yö pyöritään unessa joka suuntaan, ehkä kuumuuden takia, ehkä koska Ela on oppinut liikkumaan täällä ennätysvauhtia eikä hän malta olla harjoittelematta taitoja unissaankaan. Kotona vakiintuneita rutiineja haluaisi ylläpitää edes jotenkin. (Olipa ihanaa, että Ela oppi nukkumaan yöt läpeensä kotona ilman maitoa, arvatkaa vain valuko sekin Kankkulan kaivoon täällä…)

Sitten on mummi, jolla on omat rutiininsa ja jonka kanssa haluaisin myös viettää paljon aikaa. Joka kaipaa paljon apua, nyt kuumetaudissa vieläkin enemmän. Ja toinen mummi toisessa osoitteessa, jota haluaisi myös huomioida ja nähdä päivittäin sen lyhyen aikaa, mitä ollaan täällä.

Ja sitten on tietysti omat työt ja juuri perustettu yritys, jonka asioita ehdin hoitamaan vain öisin. Joka kerta kun herään Elan yölliseen yritykseen kiertää akselinsa ympäri, vastaan yhden sähköpostiviestiin tai viimeistelen yhden postauksen. Rentouttava loma joo.

Eilen aamulla mulla meni hermot kaikkeen ja kaikkiin, tungin Elan rattaisiin ja lähdin juomaan (ISON) machiaton ennen aamupäivän kuumuutta. Eräs ystäväni, jolla on Elan ikäinen lapsi, joka nukkuu yhteensä 6-8h vuorokaudessa eikä suostu edelleenkään juomaan muuta kuin tissistä, käveli sattumalta pöydälleni. (Hän näyttää aina niin jumalattoman upealta kaikesta huolimatta.) Hän on niin vilpitön ja sydämellinen (ja ihan oikeasti, ihan aina niin upean näköinen) että kuunteli turhautumistani ihan rauhassa. Ja ihan kesken oman vakitusmonologinikin ymmärsin, että olen älyttömän hölmö ja elämän olosuhteiden puolesta aika hemmoteltukin.

Koska viikko menee nopeasti. Ela kasvaa nopeasti. Isoäitejä en tule taaskaan näkemään pitkään aikaan, toista en ehkä enää koskaan. Suurin osa omasta työstä voi odottaa ja pakolliset hommat, no, univelat voi kuittaa myöhemminkin.

Pian palaan jo kotiin, jossa Ela nukkuu taas kuin enkeli (rukoilu-emoji) ja jossa on toinen auttava enkeli nimeltään anoppini.

Kaikki Kosovon matkojen ei tarvitse olla lukkojen avaamismatkoja. Vaikka ollaankin ”lomalla”, on ihan ok välillä mennä tukka putkella ja olla paikalla muita varten. Ja todellakin täällä jos missään, kerjäävien lasten ja pommitettujen talojen keskellä ymmärtää, että omat asiat ovat hyvinkin ok.

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

5 vastausta aiheeseen “Olen hölmö ja hemmoteltu”

Noista syistä en ole koskaan tajunnut ihmisiä, jotka matkustavat ulkomaille huvikseen vauvan kanssa, esim. rantalomalle. Varsinkin esikoiseni oli todella virkeä ja utelias vauva, ja reagoi mökille menoonkin juuri Elan tavoin. Tuntui että yölläkin uudet kokemukset ja virikkeet pyörivät pienen päässä. Uskon, että vauvat aistivat meitä aikuisia tarkemmin esim. hajuja ja erilaisen valon, eri äänet ja muutenkin erilaisen ympäristön.

Siis tää on aivan varmasti näin. Mäkin kuvitellin että kun Ela on niin tyytyväinen ”take away vauva” että tuskin tulee mitään kummosempaa mutta hitto vie, pelkkä näiden sen kamojen roudaaminen on stressaavaa. 😀 Hahah, lomamuudi pahasti hakusessa…

Vastaa

Vitsit, tuo on niin hankala tunne. Kun on samaan aikaan lomalla, ja haluaisi ottaa rennosti – mutta samaan aikaan sukulaiset ja mielessä pyörivät työt aiheuttavat tahtomattakin pientä painetta. Toivottavasti teidän loppuloma sujuisi ihanasti kiireestä huolimatta ja ehdit varastaa myös niitä pieniä, kiireettömiä hetkiä itsellesi <3 Halauksia!

Ihana kommentti. Koska sä oot ihana! Kiitos, muru. <3

Vastaa

Kommentoi