Kategoriat
Uutiset & Yhteiskunta

Olen ehdolla kuntavaaleissa! (Nro 780, Helsinki, Vihreät)

Mikä viikko. Reilu viikko sitten en ollut ehtinyt edes miettiä tulevia kunnallisvaaleja. (Sen verran mietin, että olin lasten päiväuniaikaan valmis tekemään vaalikoneen ja täytettyäni sen ajatuksella, huomasin tuloksia analysoidessa, että se oli pari vuotta vanha eduskuntavaalien kone…)

Reilu viikossa olen asettunut ehdolle, käynyt ottaa virallisen vaalikuvan (kaatosateessa julkisilla ilman sateenvarjoa), täytellyt niitä tuoreita vaalikoneita ja miettinyt muutaman kerran että mihin kaikkeen sitä ihminen spontaanisti ryhtyykään.

Mutta spontaanit päätökset syntyvät joskus vuosien tiedostomattomienkin ajatusten jälkeen. Poliittinen vaikuttaminen on aina kiinnostanut mua ja tiedän, että olisin hyvä ja oikeasti omistautunut kaupunginvaltuutettu.

Mua pyydettiin hakemaan ehdolle Helsingin kaupunginvaltustoon jo viime syksynä, ja vaikka houkutus oli jo silloin suuri, yritin kerrankin elämässäni toimia realistisesti. Deniz oli vasta syntynyt ja mulla oli pikkuvauva-arjessa edelleen omat työni kuvioissa, eikä ylimääräistä aikaa tai rahaa sijoittaa kampanjointiin.

Mutta kun mua pyydettiin hakemaan vielä viimeisen kerran päivä ennen viimeisten ehdokkaiden vahvistamista (eli toissaviikonloppuna!), en voinut enää kieltäytyä. Mun sydän sanoi joo. Tiesin, että vaaleihin on vain muutama viikko ja se ei ole pitkä aika antaa kaikkensa.

Toisenlaisessa todellisuudessa – tai ensi vaaleissa – asetun ajoissa ehdolle, säästän kampanjointia varten, kokoan tukitiimin, teen kunnon vaalistrategian ja otan vaalikuvauksiin sateenvarjon mukaan.

Mikäli tänne eksyy uusia tyyppejä näin vaalien alla, haluan esitellä itseni: Olen Saranda Dedolli, vastuullisuusvaikuttaja, tietokirjailija ja viestintäalan moniyrittäjä. Korkeakoulututkintoni on kuitenkin sosiaalialalla. Asun Itä-Helsingin Vuosaaressa; veri on aina vetänyt itään mutta työni ja laajan sosiaalisen verkostoni takia tunnen Helsingin tosi hyvin. Juureni (eli vanhempani) ovat Kosovosta.

Olen kahden pienen lapsen äiti. Ela on kaksi ja Deniz kahdeksan kuukautta. He on parasta, mitä minulle on tapahtunut, ja kunnallispolitiikassa haluaisin tarjota heille ja kaikille muillekin lapsille parasta mahdollista takaisin: laadukkaampaa varhaiskasvatusta ja enemmän resursseja synnytyssairaaloihin ja lastensuojelutyöhön.

Muut asiat lähellä sydäntäni ovat: vihreämpi talous, ekologisemmat valinnat helsinkiläisen arjessa (vaalikoneissa kysytään, että pitäisikö kouluissa tarjota kerran viikossa kasvisruokaa; mun mielestä sitä liharuoka voisi tarjota kerran viikossa), matalamman kynnyksen mielenterveyspalvelut, pienyrittäjien tukeminen sekä aidosti toimiva maahanmuuttajien kotouttamispolitiikka.

Mä tiedän, että olen ihan liian myöhään liikenteessä ja toukokuun työkalenteria suunnitellessa en ottanut huomioon, että kevään viimeinen jo valmiiksi kiireinen työkuukausi uppoaisi myös vaalityöhön. Mutta ilmeisesti viikko on pitkä aika sillä olen huomannut jo näiden päivien aikana haaveilevani siitä, että pääsen oikeasti sisään.

Vanhoille lukijoille: tämä on ensimmäinen ja viimeinen vaalipostaus. Tiedän, että olen ollut todella surkea päivittämään blogia tänä keväänä mutta näin tutulta bloggaajalta tutuille ja rakkaille lukijoille: tämä kevät on ollut raskas ja elämässä on ollut jonkun verran henkilökohtaisia muutoksia. Yritän siti tsempata koska joka kerta kun kirjoitan tänne edes jotain, sydän kevenee vähän.

Seuraa: INSTAGRAM / FACEBOOK

Yhteydenotot: 

contact@sarandadedolli.com

148 vastausta aiheeseen “Olen ehdolla kuntavaaleissa! (Nro 780, Helsinki, Vihreät)”

Thanks I have recently been looking for info about this subject for a while and yours is the greatest I have discovered so far However what in regards to the bottom line Are you certain in regards to the supply

Элвис Пресли, безусловно, один из наиболее влиятельных музыкантов в истории. Родившийся в 1935 году, он стал иконой рок-н-ролла благодаря своему харизматичному стилю и неповторимому голосу. Его лучшие песни, такие как ”Can’t Help Falling in Love”, ”Suspicious Minds” и ”Jailhouse Rock”, стали классикой жанра и продолжают восхищать поклонников по всему миру. Пресли также известен своими выдающимися выступлениями и актёрским талантом, что сделало его легендой не только в музыке, но и в кинематографе. Его наследие остается живым и вдохновляет новые поколения артистов. Скачать музыку 2024 года и слушать онлайн бесплатно mp3.

Mahtavaa, että olet ehdolla! Juuri tuollaisia ehdokkaita kaivataan mukaan, joilla on arvot ja sydän paikallaan <3

Ihailen sitä, miten jaksat osallistua tähän kaiken perhe- ja muun elämän keskellä.

Voisinpa antaa sinulle virtuaalisen etä-äänen 😀

Hurjasti tsemppiä ja onnea kaikkeen! <3

En kestä miten ihana olet! 😭 Kiitos niin paljon kauniista sanoistasi ja tuestasi, se merkitsee mulle oikeasti niin paljon enemmän kuin tiedätkään. 💖💖

Vastaa

Voi kiitos ihana ja samat sanat takaisin! <3 Vastauksistasi tulee aina niin hyvä mieli 🙂

Kai sen puolueen voi kuitenkin sanoa?🙂Vihreitä veikkaan, mutta varmuus aina paras

Siis APUA, tään takia postaukset pitäisi kirjoittaa ainakin päivä ennen julkaisua ja sit julkaisupäivänä oikolukea!! 😄 Lisään ilman muuta puolueen tekstiin (tai otsikkoon), kiitos kun mainitsit. 😊 Ja oikeassa olet, Vihreiden listoilla ollaan. 💚 Kiitos vielä huomaavaisuudestasi!

Vastaa

Kommentoi