Kategoriat
Matkat

Odensessa

DSC_0091.JPG

Odense on pieneltä tuntuva saari (ja silti Tanskan kolmanneksi isoin) kaupunki, jossa vietimme ystävien kanssa pari päivää. Odensen kuvasaldoon kurkkiessa nauratti miten sekavia kuvia olin ottanut, mutta loppujen lopuksi ne tiivistävät aika hyvin sen, mitä ”kaikkea” me siellä tehtiin. Käveltiin, juotiin kahvia, makoiltiin. syötiin hyvin ja käytiin kirppareilla. Ja hei oltiinhan me jopa yksi yö ulkona, score!

DSC_0004.JPG

DSC_0010.JPG

DSC_0022.JPG

DSC_0039.JPG

DSC_0044.JPG

DSC_0093.JPG

DSC_0097.JPG

DSC_0002.JPG

DSC_0009.JPG

DSC_0099.JPG

DSC_0073.JPG

DSC_0104.JPG

DSC_0005.JPG

Odensessa oli romanttisia taloja, tyylikkäitä ihmisiä, laaja kirpputorivalikoima, suloisia putiikkeja ja paljon vaihto-opiskelijoita, joiden kanssa tutustuttiinkin yöelämään yksi ilta. Luomuruokaa oli marketeissa Suomeen verrattuna katehdittavan paljon enemmän. Kahviloista ja ravintoloista oli muutenkin helppo saada terveellistä ruokaa, monessa paikassa jopa raakaruokaa. Lempikahviloiksi muodostui Nelle’s ja Olivia le Marché, paras ravintola jossa syötiin oli The Burger.

Hauskaa Odensessa oli se, että kaikki asiat ympärillä tuntuivat viittaavan kuuluisaan kirjailijaan, H.C Anderseniin. Andersenin synnyinkaupungissa Odensessa on hänelle omistettu hotelli, kirkko, puisto, museo… Liikennevalotkin olivat hänen hahmostaan tehty, kuinka sööttiä!

Odenseen on Kööpenhaminan rautatienasemalta junalla matkaa n. 1h ja 15min, eli sinne pyörähtää pääkaupungista nopeasti. Lipusta saa tosin pulittaa n. 38e suunta. Jostain syystä lämpesin Odenselle kuitenkin aika paljon, ja voin kuvitellla että varsinkin kesällä se on todella upea paikka.

 

EN: Odense, a really cute city in Denmark.

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

5 vastausta aiheeseen “Odensessa”

Suosittelen kanssa tanskalaista Onnibussia, http://www.rødbillet.dk löytyy todella halpoja busseja jotka menee ympäri tanskaa jopa 10 e Aarhus- Kööpenhamina välillä jos ostaa ajoissa 🙂

Hyvä tietää! 🙂 Kaverini lähtee sinne ihan just, pakko vinkta siis sillekin. 🙂 Kiitos!

Ensi kerralla kannattaa kyttäillä oransseja lippuja juniin tai ottaa bussi. Esim Köpis-Aarhus maksaa junalla n.60e suuntaan jos en valehtele paljoa, mutta bussilla pääsee 20e suuntaan. Oranssit liput tulevat myyntiin about 1-3kk ennen matkustusaikaa ja ne pitää ostaa ennen matkustamista. Sitä en muista kuinka paljon aikaisemmin ne piti ostaa. Bussi on yleisesti kaikista edullisin.

Huuh oikeesti? Kiitos vinkistä, tossahan on oikeesti kunnon hintaero! Ois pitänyt itekin tajuta kun onhan Suomessakin juna- ja bussilippujen hintojen välillä tosi iso kontrasti. Ensi kerralla sitten, thanks! 🙂

Joo niissä on isot erot 🙂 Itse opin vain koska oma mies on tanskalainen.

Kommentoi