Kategoriat
Perhe & Ihmissuhteet

Not so terrible twos

The terrible twos. Muistatteko Sinkkuelämää 2 -elokuvasta Carrien ja Bigin kriisin? Big halusi katsoa mustavalkoisia elokuvia sängystä ja molemmille omat vapaa-ajan asunnot ja Carrie suuteli Aidania toisella puolella maailmaa?

Meillä on ollut kaksi toisistaan tosi erilaista avioliittovuotta takana. Ensimmäisenä vuotena hääkupla muuttui raskauskuplaksi vain viikkoja häiden jälkeen. Koko ensimmäinen vuosi oli lähinnä raskauden fiilistelyä ja tulevan jännittämistä. Kun Ela syntyi, saimme tutustua toiseen uudelleen tuoreena vanhempana.

Toisena vuotena meillä ei luonnollisestikaan ollut aikaa ja tilaa toisillemme samalla tavalla kuin ennen. Lapsi vei suurimman osan energiasta ja ajasta ja mun työt illat ja viikonloput. Oli aikoja kun tuntui, että toinen oli vain kasvatuskumppani ja kämppis, kun en yksinkertaisesti vain kaivannut romantiikkaa kuten ennen.

Nyt kaksi vuotta myöhemmin tuntuu, että suhteemme voi paremmin kuin koskaan. Olemme löytäneet hyvän tasapainon lapsen, työn, romantiikan, uuden raskauden ja muun elämän välillä, sen meidän tavan olla me. Osa minusta suree tätä, sillä toinen lapsemme syntyy syyskuussa ja pakka menee varmasti taas ainakin hetkeksi aikaa sekaisin ja tulee taas aikoja, kun unohdamme toisemme kahden pikkulapsiarjen jalkoihin. Tahdon kuitenkin uskoa, että toisen kerran se järkytys ei ole niin suuri ja yritän silloin muistaa, että olemme aina ennenkin löytäneet toisemme.

”Are we enough?”

”Kid, we’re too much.”

Me juhlittiin meidän hääpäivää viime viikonloppuna viemällä Ela isoäidilleen yöksi ja tilaamalla kolmen ruokalajin illallisen Tenho Restobarista (saatiin illallinen blogin kautta). Ruoka oli uskomattoman hyvää ja kyllä, kuten kuvasta näkyy, sitä jäi reeeippaasti seuraavallekin päivälle. Säästyttiin kokonainen vuorokausi ruoanlaitolta kun oli kerrankin lapsivapaatakin. Nykyajan luksusta!

Ruoan ja ruokalevon jälkeen puettiin uikkarit päälle ja lähdettiin heittämään sateeseen talviturkit. Iltauinnit on myös varsinaista ylellisyyttä nykyään. Kotona katsottiin muutama jakso hyvää sarjaa ja nukuttiin kuin vauvat. Mä heräsin pitkästä, pitkästä aikaa ilman herätyskelloa.

Ja ihan tällaisena tavallisena perjantai-iltana laitoin äsken meille kasvonaamiopakkaukset esiin, joita voidaan saunan jälkeen asettaa kasvoille kun Ela on käynyt nukkumaan. Loppujen lopuksi vain niillä arkisilla teoilla, arkisina iltoina on todellista merkitystä.

Seuraa: INSTAGRAM / FACEBOOK

Yhteydenotot: tyhjaajatus@live.fi

4 vastausta aiheeseen “Not so terrible twos”

Siis niin ihanaa lukea tällaisia kirjoituksia parisuhteesta. <3 Ihanaa, että ootte löytäneet omat avaimenne onnelliseen parisuhteeseen ja perhearkeen! <3

Kommentoi