Kategoriat
Kulttuuri Matkat

Neljän päivän (intialaisalbanialaiset) häät

DSC_1357.JPG

Saavuimme viime viikolla myöhään keskiviikkoiltana Melbourneen ja jo torstaina alkoi enoni ja hänen kihlatunsa neljän päivän häät – tai hääfestivaalit kuten he kutsussa sen ilmaisivat. Kyseessä oli isot, 160 hengen intialaisalbanialaiset häät, jossa riitti eloa, väriä, lämpöä ja älyttömään hyvää (kasvis!)ruokaa molemmista kulttuureista.

DSC_1132.JPG

DSC_1167.JPG

DSC_1211.JPG

Ensimmäisen päivän ohjelmassa oli risteily vuokratulla jahtiveneellä Melbournen Yarra-järvellä, jossa tarjoiltiin mm. pitsaa, muita suolasia välipaloja ja samppanjaa. Koin heurekahetken kun maistoin pitsaa jossa oli käytetty juuston tapaan myskikurpitsaa – niin taivaallista ja nerokasta! Tätä kokeilen heti kun pääsen kotiin.

DSC_1352.JPG

DSC_1337.JPG

Toisena päivänä kaikki pukeutuivat morsiamen kulttuurin asuihin ja juhlivat, söivät ja tanssivat morsiamen äidin kotona. Paikalla oli mm. hennatatuoija. En viitsinyt ottaa muista ihmisistä kuvia (ainakaan tänne blogiin), mutta tässä oli mun vähän erilaisempi #outfitoftheday .

Kolmantena päivänä oli varsinaiset hääjuhlat erään upean gallerian salissa. Seremonia oli todella koskettava vihkiparin valoineen, johon osallistui heidän pelastuskoiransakin ja jossa itsekin lausuin puheen isoisäni (eli sulhasen isän) puolesta. Hääparin toive oli nauttia päivästä ilman vieraiden kuvaamista (paikalla oli lukuisia ammattilaiskuvaajia) ja toivetta kunnioittaen en kuvia ottanutkaan. Suurimmalla osalla vieraista oli kuitenkin saripuvut päällä (meillä mukaan lukien), ekologisuus ja eettisyys oli mietitty tosi pitkälle (ei muovia tai lihaa, pakolaisten pitämä pitopalvelu jne.), ruoka oli totuttuun tapaan herkullista, paikalla oli Bollywood-tanssijoita ja puheet saivat vieraat kyyneliin. Juhliminen jatkui senkin jälkeen kun hääpaikasta piti lähteä sillä lähistöltä oltiin vuokrattu iso omakotitalo koko yöksi.

DSC_1359.JPG

DSC_1369.JPG

DSC_1379.JPG

DSC_1399.JPG

Neljäntenä päivänä oli ”recovery lunch” jossa kokoonnuttiin tuoreen avioparin kotona syömään ja palautumaan hääfestivaaleista. Olin vieraanakin tässä vaiheessa ihan poikki, miltäköhän hääparista mahtoi tuntua… Väsymyksestä huolimatta filis oli edelleen korkea ja kaikki olivat iloisella tuulella.

Häät olivat niin kauniit ja ikimuistoiset ja jokainen päivä älyttömän hauska. Omia (yhden päivä, tylsäää) häitä odotellessa.

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

12 vastausta aiheeseen “Neljän päivän (intialaisalbanialaiset) häät”

Oot upea! Ja vau, mikä elämys tuo on ollutkaan, vieraillekin! Pääsisipä itsekin nauttimaan Melbourneen – nauti sinä meidän muidekin edestä 🙂

Ihana kommentti, kiitos paljon. <3 Minä nautin ja yritän jakaa parhaani mukaan kokemuksia tänne. 🙂 Kivaa viikonlopun jatkoa. <3

Varmaan aivan ihana kokemus! 🙂 Mutta niin tulee varmasti olemaan myös teidän yhden päivän häänne! 🙂

Tunnelmalla on se suurin vaikutus. Yhden ystäväni häät ovat parhaimmat missä olen koskaan ollut. Niistä huokui rentous ja hyvä fiilis. Mekin miehen kanssa poistuttiin paikalta vasta yöllä, lapset sentään äitini haki illalla hoiviinsa. 😀 Mutta hyvä ruoka, ja kannat kattoon tanssiminen morsiamen ja sulhasen kanssa oli ihan mahtavaa! Häissä ei ollut liikaa ihmisiä, ja vaikka jotain hääpari ja kaasot olisivat stressanneet tai jokin ei olisi mennyt ihan putkeen, ei sitä huomannut ollenkaan. Kaikilla oli hyvä fiilis! 🙂

Vitsi miten upean kuuloiset juhlat. <3 Niin mukavaa niin vieraille kuin hääparillekin. 🙂 Aika #häägoals !

Tuo neljäs kuva varsinkin on kyllä niin paras! <3 Voi sanoa että oot kyllä täynnä onnea kuvan perusteella. Btw, en oo tällä viikolla lukenut ollenkaan blogeja mutta sun oman halusin nyt klikata heti auki. :)

En kestä miten ihana kommentti! <3 Sydän heitti ihan kärrynpyörää. <3 Kiitos niin paljon. 🙂

Kommentoi