Kategoriat
Perhe & Ihmissuhteet

Näitä asioita ei pitänyt tehdä häissä – mutta tein kuitenkin

IMG_6303.jpg

Mulla oli selvä visio meidän häistä – tyylikkäät, yksinkertaiset ja mahdollisimman ympäristöystävälliset ja tasa-arvoiset. Tunnen itseni ja mieheni, ja ärsyynnymme kaikesta ylimääräisestä krääsästä. Meillä oli moni asia, jonka olimme alussa päättäneet jättää pois häistä, mutta päivän lähestyessä sydämemme sulivat ja onnistuimme kuitenkin ujuttamaan ne sinne… Kuten:

Uusi häämekko

IMG_5385.jpg

IMG_6436.jpg

Kuten kerroin tässä postauksessa, mun oli tarkoitus pitää puoli vuotta aikaisemmin Lovebirdsista ostettua ja käytettyä mekkoa. Törmäsin kuitenkin siihen oikeaan alle viikko ennen häitä ja se oli kaikessa tavallisuudessaan rakkautta ensi silmäyksellä.

Kukkia ja koristeita

IMG_5138.jpg

IMG_5153.jpg

IMG_6202.jpg

Emme halunneet kuormittaa ympäristöä koristelemalla jo valmiiksi kaunista ravintolatilaa, mutta annoin tässä vähän periksi sisäiselle esteetikolleni. Lopuksi meillä oli kuvan mukaisesti pöydissä vaaleanpunaista ruusua ja harsokukkaa sekä yksinkertaiset pöytänumerolaput. Kriiseilin myös mun hääkimpun kanssa ja googlettelin paljon ”mitä muuta morsian voi pitää käsissä kuin kimppua”. Loppujen lopuksi päädyin perinteiseen kukkakimppuun jossa oli samaa kukkaa kuin pöydissäkin ja meidän hääkakussa. Olin kukkiin todella tyytyväinen – kiitos ravintolan henkilökunta ja mun ihanat kaasot ja morsiusneidot niiden asettamisesta! Ja kun menin häiden jälkeen kukkakauppaan kiittämään keksipaketin kanssa, kukkakauppias liikuttui kyyneliin. ♥

First look -kuvat

IMG_5209.jpg

IMG_5229.jpg

IMG_5234.jpg

IMG_5247.jpg

Mä ajattelin aluksi että se olisi vähän mälsää, jos näemme toisemme ennen vihkimistä. Mutta sitten tajusin että näemmehän me joka tapauksessa, sillä halusin kävellä ”alttarille” Ferhatin kanssa. Emme myöskään halunneet jäädä meidän juhlista sekunniksikaan paitsi tai odotuttaa vieraita, joten päätimme ottaa first look -kuvat. Ja se oli paras päätös ikinä.

Kuvien perusteella sitä luulisi että puhumme toisillemmme jotain todella sööttiä, mutta todellisuudessa Ferhat kertoo, että lokki kakkasi juuri ennen kuvaushetkeä hänen päälleensä pukua ja hiuksia myöten. Siis mikä tsägä!? 😀

Vegaaninen menu paitsi…

IMG_5667.jpg

IMG_5668.jpg

IMG_5669.jpg

Ravintolan kokit loivat meille todella herkullisen vegaanisen menun, johon Ferhatkin ihastui – pääruokaa tofua lukuun ottamatta. Tofu on kuitenkin sellainen mikä maistuu useammalle joten päädyimme siihen joka tapauksessa. Yllätin kuitenkin Ferhtin niin, että hääpäivänä hän sai lautaselleen tofun sijaan härän lihaa. Mitäs sitä rakkauden takia ei tekisi…

Kolmen juoman sijaan viisi

IMG_5173.jpg

IMG_6045.jpg

Meidän oli tarkoitus tarjota vieraille alkujuomat sekä kaksi kaatoa ruokailun aikana (meillä oli ihanat luomu- ja vegaaniviinit), mutta budjetin vähän venyessä, tarjosimme myös avec-juomat kakun kanssa sekä häävalssin jälkeen (valssi oli viimeinen virallinen ohjelma ennen tanssilattialle siirtymistä), vielä yhden lasin kuohuvaa. Baari oli auki koko illan ja monet hakivat sieltä omakustanteisesti juotavaa.

Kukkakimpun ja sukkanauhan heitot

IMG_6303.jpg

IMG_6308.jpg

IMG_6324.jpg

IMG_6331.jpg

IMG_6339.jpg

IMG_6345.jpg

IMG_6349.jpg

IMG_6356.jpg

IMG_6333.jpg

Ajattelin kukkakimpun heiton olevan vanhanaikainen tapa ja että ”en mä haluan että naimisiinmeno on joku asia jota kaikki sinkkunaiset muka haluaa tavoittaa ja sitten kun ne saa sen kimpun ne pääsee naimisiin”. Ja tavallaan niin ajattelen vieläkin, mutta jotenkin loppujen lopuksi halusin sen häihimme joka tapauksessa – monet vieraat kun sanoivat oikeasti odottavansa sitä. Sukkanauhan heittokin päätettiiin vasta hääaamuna kun morsiusneitoni vakuuttivat minut siihen, ja lopulta ystäväni meni etsimään sellaista kantakaupungin jokaisesta vaateliikkeestä. Ja löytyi!

IMG_6365.jpg

Mun kimpun sai ihana Ani. ♥

Sittenkin kyllä ketjuravintolalle

IMG_5131.jpg

IMG_5156.jpg

Olin aluksi sitä mieltä etten halua ketjuravintolassa naimisiin. Satuimme kuitenkin rakastumaan Ravintola Töölönrantaan, joka on Royal Ravintoloiden omistama. Ja ravintolapäällikkö auttoi meitä ihan kuin kyseessä olisi ollut hänen oma ravintolansa – niin lämpimästi ja vankalla ammattitaidolla ja kokemuksella, suunnittelun alkuvaiheesta hääpäivän viimeisille tunneille asti. Emme olisi mitenkään voineet olla tyytyväisempiä. Oli oikeasti sellainen tunne että mitä tahansa halusi, sen toteuttamiseksi tehtiin kaikki mahdollinen.

IMG_5293.jpg

IMG_5327.jpg

IMG_6275.jpg

IMG_6406.jpg

Töölönranta oli sijainninkin puolesta erinomainen, Helsingin ydinkeskustassa, ja lähellä oli upeita kuvauspaikkoja: meidän potretteja otettiin Töölönlahden kaislikossa ja Talvipuutarhassa ja iltavalon aikaan vieraat saivat kauniita kuvia laiturilla. Terassilla oli hyvin tilaa vihkimisille ja häävalssille.

Lue myös:

Morsiamen puhe

Morsiamen meikki, hiukset ja puku – tältä näytin omissa häissäni

Häät: 21 yksityiskohtaa, joita en halua koskaan unohtaa

Kaikki kuvat: Katarina Kirvesmäki

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

7 vastausta aiheeseen “Näitä asioita ei pitänyt tehdä häissä – mutta tein kuitenkin”

Teidän häät näyttää ja kuulostaa kyllä olleen kaikin puolin todella ihanat! 🙂 Ihanaa ajatella että itselläkin vielä joskus edessä tuollainen toivottavasti yhtä ihana päivä!

No ne oli. <3 Omasta mielestämme hehe… No eii, vieraatkin kehui kovasti. 🙂 Ja niimpä, oon siitä sulle vähän kade! 🙂

Teidän häät vaikuttaa niin kertakaikkisen ihanilta ja nämä kuvat hipoo täydellisyyttä! Johan tässä iskee kohta hääkuume itsellekin! 😀

Niin ihanan näköiset häät ja sulla oli upea mekko! Noi first look -kuvat on niin hauskoja: melkein olin tippa söpöilystä silmässä kunnes luin kuvatekstin 😀

Kiitos paljon. 🙂 Ja hahah ihana, totuus on tarua ihmeellisempi paitsi että tässä päinvastoin. :D:D

Kommentoi