Kategoriat
Hyvinvointi

Näissä asioissa mä oon hyvä (mutten kuitenkaan)

Mä kyllä tykkään itsestäni ja luonteestani (ei voinut itserakkaammin tämä postaus alkaa), mutta en ole kovinkaan monessa asiassa hyvä. Tai synnynnäisesti lahjakas sanan perinteisessä merkityksessä.

Aloin miettimään että missä mä sitten olen hyvä ja niihinkin keksin joka kohdalle omat ”vastaväitteet”. Eikä tarkoitus ole missään nimessä vähätellä omia taitoja tai luonteenpiirteitä, vaan antaa ehkä ansaittua kunniaa myös olosuhteille ja kovalle työlle. Sitä paitsi, se tuo mulle lohtua kun mietin että moni taito ei synny luonnostaan, vaan jokainen voi kehittää lähes jokaista osa-aluetta itsessään.

Antakaa kun demonstroin:

Mä oon hyvä muistamaan asioita (suurimmaksi osaksi siksi, että kirjoitan ne ylös, jolloin a) ne jää paremmin mieleen ja b) aina voi tarkistaa mitä pitikään muistaa)

Mä oon hyvä äiti (jokainen äiti on – tai ainakin yrittää olla)

Mä oon hyvä ystävä (mutta mun ystävät on sata kertaa parempia. Yritän aina antaa takaisin, mutta jään aina kakkoseksi)

Mä oon hyvä organisoimaan arkea (koska mun arjessa ei ole montaa muuttujaa: mulla on yksi lapsi ja yksi mies, jolla on säännölliset työajat ja mielenterveys, joka kestää suunnittelua)

Mä oon hyvä kirjoittaja (koska mulla oli maailman parhaat suomi kakkosen ja äidinkielen opettajat, ja kotona mua on aina kannustettu lukemaan ja kirjoittamaan. Eikä se kannustus ole loppunut aikuisiälläkään: Ferhatkin aina varmistaa että ehdin päivittämään blogia äitiyslomallakin)

Hahah mä en oikeasti keksi muita asioita kuin nuo. Sen sijaan keksin lukuisia asioita missä olen pohjattoman surkea. Kaikki sorminäppäryyttä vaativat työt, eläinten kanssa kommunikointi, ruoanlaitto, matematiikka… Mutta uskon, että jos mikään noista asioista olisi mulle tärkeää, voisin kehittyä siinä. Olla joskus niissä jopa hyvä. (Paitsi matikassa.)

Missä te olette hyviä tai vaihtoehtoisesti luokattoman surkeita?

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

7 vastausta aiheeseen “Näissä asioissa mä oon hyvä (mutten kuitenkaan)”

Saanko kysyä miten tää ilmenee, että oot huono kommunikoimaan elänten kanssa? Ihan mielenkiinnosta! 😀

Haha hyvä kysymys. 😀 Kommunikointi oli ehkä hölmö sana. Oon jotenkin vaan tosi kömpelö eläinten kanssa. Mulla ei ole koskaan ollut lemmikkiä ja siksi eläinten kanssa oleilu ei tunnu kauhean luontevalta. 🙂

Vastaa

Mulle on ollut helpottavaa myöntää asiat, joissa oon pohjattoman surkea, koska se jotenkin auttaa arvostamaan ja näkemään kirkkaammin just ne jutut joissa loistan! Ja ymmärtämään, ettei kaikessa voi olla hyvä.

Hei tää on varmaan ihan totta. 🙂 Ja kun KUKAAN meistä ei ole hyvä tai surkea kaikessa.

Vastaa

Sä oot myös hyvä keksimään nerokkaita avainsanoja sun teksteille – liibadaabaa!

Hahah 😀 Ihana. 😀 Oon keksinyt sen vajaa 6 vuotta sitten mutta se sopii edelleen tällaisiin mihinkään luokkaan sopiviin postauksiin. 😀

Vastaa

Kommentoi