Kategoriat
Uncategorized

Näin omaksuin terveellisen ruokavalion

DSC_0322.JPG

Vielä muutama vuosi sitten, kun muutin vasta omilleni, söin omassa mittakaavassani aika epäterveellisesti. Roskaruokaa, herkkuja päivittäin, nopeita einesannoksia… Vatsaan sattui usein, verensokeri heitteli miten sattui ja päähän särki usein.

”Terveellinen” on laaja käsite, ja tutkimukset osoittavat kokoajan samoista ruoka-aineista eri tuloksia. Kaikkein tärkeintä on myös tiedostaa se, että jokaisen kroppa on yksilöllinen, eli se mikä toimii kaverillesi, ei välttämättä toimi sinulle. Minulle ”terveellinen ruokavalio” käsittää paljon vihanneksia (ja kasvisruokavalion ylipäätään), runsaasti kuituja, säännölliset ruoka-ajat, tuorepuristettuja mehuja, maltillisempaa herkuttelua ja puhtaita proteiinilähteitä. Yhden mielestä tämä voi kuulostaa vielä tosi epäterveelliseltä kun taas toisen mielestä liioitellun hifistelyltä. Noudatan myös sellaista ”90%”-sääntöä että kun suurimman osan ajasta syö terveellisesti, voi välillä nauttia viiniä ja kakkua.

DSC_0320.JPG

Asiat, jonka avulla olen omaksunut vuosien saatossa terveellisemmän ruokavalion ovat olleet:

– Suunnittelemalla syömisiäni etukäteen

– Nauttimalla proteiinipitoisen aamupalan

– Löytämällä omasta mielestäni hyvänmakuisia, terveellisiä ruokia

– Vaihtamalla prosessoitua sokeria sisältävät herkut hedelmiin ja raakasuklaaseen

– Tuomalla omat eväät ja välipalat töihin

– Syömällä aina edes vähän etukäteen kotona ennen juhliin menemistä (yleensä juhlien valmiit tarjoilut eivät ole terveellisemmästä päästä ja silloin tulee naposteltua tyhjiä kaloreita tyhjään vatsaan)

– Liikkumalla. Jos käyn lenkillä tai salilla, en halua ”nollata” treeniä roskaruoalla (yhteys näiden välillä on tutkitusti tosi pieni mutta liikuntahan vapauttaa endorfiinia eli samaa hormonia mitä myös esim. suklaa)

– Pitämällä terveellistä ruokaa jääkaapissa

– Sillä, etten kiellä itseltäni mitään vaan sallin itselleni parempaa polttoainetta, jolloin voin ja jaksan paremmin

 

Tuleeko teille muita vinkkejä mieleen?

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

5 vastausta aiheeseen “Näin omaksuin terveellisen ruokavalion”

Hei mitä ruukaat syödä aamupalaksi? Mä oon siirtynyt aika vasta hyvin kasvispainotteiseen ja lähes maidottomaan ruokavalioon, mutten tahdo löytää aamupalalle mitään riittävän helppoa ja täyttävää syötävää. 

Hei mahtava juttu! 🙂 Mä syön yleensä joko soijaproteiinia sisältävää granolaa tai puuroa eri lisukkeilla (hedelmillä). Syön sitten lähes poikkeuksetta välipalan ennen lounasta. 🙂

Kiitos vinkistä, tuosta granolasta en ollu kuullutkaan, mutta niitä näyttikin olevan vaikka minkälaisia, täytyy kokeilla sitte ku palataan Suomeen 🙂

Voi ei miten tarvitsenkaan itsekin ryhtiliikettä! 

Terkuin Sipsiä aamupalaksi -86

Oi. 😀 Onnea sen kanssa! 🙂 Suosittelen nappamaan tuosta pari ”ohjetta” ja suhtautua lempeästi niihin ja itseesi. Hitaasti mutta varmasti!

Kommentoi