Kategoriat
Perhe & Ihmissuhteet Työ & Opiskelu

Näihin asioihin ja näin paljon meidän perheessä menee rahaa

Mä nyt esitän, että kaikkia kiinnostaa tietää mitä meidän perheen eläminen maksaa kuussa – koska syystä tai toisesta, mua kiinnostaa muiden. On mielenkiintoista pitää kirjaa omista menoista ja verrata kuluttaako itse keskivertoa enemmän vai vähemmän. Aina välillä sitä saa myös muiden listauksista hyvän säästövinkin jos toisenkin.

Olen tullut siihen johtopäätökseen, että kahden aikuisen ja yhden vauvan taloudessa menomme sijoittuvat johonkin siihen keskitasolle. Kaksiomme vuokra on asuinalueeseen nähdän edullinen ja ruokaan menee keskivertoa vähemmän, sillä syömme tosi usein anopilla… Auto on miehelleni pakollinen, sillä kodistamme hänen työpaikalleen on julkisilla 1h 35min – suunta. Jouduimme vaihtamaan kalliimpaan autoon ennen Elan syntymää, sillä vaunut eivät olisi mahtuneen vanhan takakonttiin ja maksamme erotussummasta lyhennystä pois.

Lyhennämme molemmat myös opintolainaa. Olen itse päättänyt maksaa omaa lainaa enemmän pois (koska sitä on aika paljon enemmän hehe he… he…). Viihdepalvelut maksavat meille summan x kuussa, mutta ne ovat joka pennin arvoiset. Puhelimet olemme ostaneet korottomalla osamaksulla. Minusta se on ihan järkevää, jos haluaa käyttää säästönsä sitten johonkin muuhun asiaan, jota ei voi ostaa osamaksulla tai korottomana.

Jos imetys olisi onnistunut, korvikkeen sijaan käteen jäisi kuussa ylimääräiset 120e, ja aina välillä soimaan itseäni imetyksen epäonnistumisesta tästäkin näkökulmasta. (Olisin säästänyt tähän asti 120e x 5 = 600e. Tsiisus.)

Mutta hei, itse kuluihin:

Vuokra (sis. veden): 901e
Ruoka ja talousostokset: n. 350e (ei sisällä ulkona syötävät lounaat)
Äidinmaitokorvike: n. 120e
Auton polttoaine: n. 200e
Auton lainalyhennys: 200e
Matkakortti: n. 50e (tosin vanhempainvapaalla lataan harvemmin näin paljon, sillä vaunuilla pääsee ilmaiseksi)
Opintolainalyhennykset: Ferhat 45e, Saranda 150e
Netflix, Spotify, HBO: 39e
Puhelin- ja nettimaksu: 120e
PlayStation-nettimaksu: 25e (jotta pääsee pelaamaan Fifaa netissä, tää on musta niiiiiin turha…)
Sähkölasku: 20e (joka 2. kuukausi n. 40e)
Office 365 Personal: 7e
Suomen World Vision -kummitoiminta: 29e

Yhteensä: 2256e

Näiden lisäksi kummallakin menee x määrä rahaa ”vapaa-aikaan”ja muihin hyväntekeväisyyskohteisiin aina kuusta riippuen. Itselläni n. 300e kuussa, lähinnä lounaisiin ja kahvitteluun. Shoppailen niin harvoin, sekä itselleni että Elalle. Välillä tietty täytyy ostaa jotakin suurempaa (kodinkoneet, lomamatkat, vakuutukset jne.), mutta ne maksamme säästötililtä. Se kuinka paljon säästötilille siirtyy per kuukausi, riippuu kunkin kuukauden tuloista ja ylimääräisistä menoista. Joskus 0e, joskus monta sataa.

Alle olen listanut useamman aikaisemman rahaa koskevan postauksen, mm. säästövinkkejä ja meidän häiden hinnan.

Tiedätkö, paljonko teidän perheessä menee rahaa ja mihin?

Lue myös:

Koko kuukauden rahapäiväkirja

Kuusi asiaa, jossa pihistelen

Meidän parisuhteen raha-asiat

Opintolainan takaisin maksamisesta

Häät: mitä kaikki maksoi?

51 asiaa, jossa olemme säästäneet rahaa

11 vinkkiä: miten puolittaa ruokamenot?

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

21 vastausta aiheeseen “Näihin asioihin ja näin paljon meidän perheessä menee rahaa”

Hei! Tosi mielenkiintoista lukea muiten ihmisten menoja sillä tavalla listattuna 🙂 Itse aloitin omien menojen merkkaamisen keväällä ihan exceliin koska jotenkin tuntui että niin on selkeämpi kuva niistä menoista kun saa verrata ja laitta numerot viereen. Mutta teidän perheen menot tuntuu aika pieneltä, yli 2200 euroa ja kolme henkilö. Ei paha.

Joo excel on varmasti tosi hyvä! 🙂 Kiitos kommenttistasi, ihanaa kesää ja kivoja talousmerkintöjä myös jatkossa sinne! 🙂

Vastaa

Täh? Kai se on perhekin? 😀 Eri asia, että olisiko kontekstiin sopinut paremmin sana kotitalous mutta kyllä me ollaan myös perhe. 😀

Vastaa

Kyllä tiedän. Silloin, kun ei ollut rahaa aina edes kaikkeen pakolliseen, oppi hyvin laskemaan ja listailemaan. Ja se on jäänyt päälle, vaikka nykyään rahaa onkin enemmän. Omakotitalon lainanlyhennys 350€, sähkö 30€,jäteastian tyhjennys 20€, polttoaineet kahdelta autolta yht. 450€, puhelinlaskut yht. 50€, ruokakauppaan 400€( 2 ihmistä, 4 kissaa ja koira). Sitten tietysti vakuutukset jne jotka ei mene joka kuukausi. On ihan mukavaa olla kartalla mihin rahaa menee. Ja tällaisia tekstejä on hauska lukea, miten ihmisillä erilaisissa tilanteissa menee.

Nää on ihan super mielenkiintoisia! Itse en ole vielä uskaltanut edes laittaa menojamme ylös, saati kirjoittaa niitä julkisesti auki, mutta aion kyllä varmasti sen vielä tehdä. Tästä sain jo hurjasti rohkaisua 🙂

Hei mahtavaa. 🙂 Tää on yllättävän terapeuttista! 😀

Vastaa

Jos imettäisit, joutuisit syömään enemmän. Jostain ne kalorit siihen äidinmaitoonkin tulevat. Korvikkeessa olevat kalorit ovat toki vähän kalliimpia kai kuin ruoka jota syöt, eli mitä äidinmaidon kalorit ja ravintoaineet olisi, mutta kannattaa silti laskeskella sitä myös tuo oma syöminen huomioonottaen niin ei tunnu niin isolta tappiolta.

T. Toinen korvikkeita syöttävä äti

Totta, hyvä pointti. 🙂 Ja olisin aivan varmasti joutunut ostaa edes muutaman imetysvaatteen! Eli säästö siinäkin. 😀

Vastaa

Hyvä pointti nimetön! Imettäessäni esikoista pohdin, että Töölössä asuvan Woltilla ruokittavan lypsylehmän maito ei varmasti ole halvimmasta päästä 🙈 Oli kaikenlaisia haasteita vauvan kanssa ja itse imetyskin oli todella vaikeaa niin tuli sitten lähinnä Woltattua…

Mielenkiintoinen postaus! Sinulla on ihailtava tarkat laskelmat rahankäytöstänne ja kiva että avaat asiaa tännekin 🙂

Ikävää, että äidinmaidonkorvike on noin kallista 🙁 Turha kuitenkaan syyttää itseäsi mistään. Ei ole sinun syysi, vaan joskus asiat eivät vain onnistu odotetusti. Olet aivan yhtä ihana ja hyvä äiti muutenkin ja jotkut menot ovat vain ikävän pakollisia, vaikka tuntuvatkin tavallaa ylimääräisiltä (itsekin harmittelin juuri vastaavia ylimääräisiä kuluja toisessa asiassa, joten ymmärrän harmituksen).

Olet ihana, kiitos tosi paljon. <3 Se tuntuu välillä tosi epäreilulta kun ylimääräistä rahaa menee asioihin, joihin ei voi itse vaikuttaa: oli se sitten silmälasit, jotkut lääkkeet tai sitten tässä tapauksessa korvike… Mutta onneksi meillä on varaa tuohon, toisin kuin ehkä monilla muilla perheillä. 🙂

Vastaa

Onpas Suomessa kallista toi korvike!! Sen verran olen täällä päin kiinnittänyt huomiota korvikkeiden hintoihin vaikka itse imetänkin ja ei todellakaan ole noissa hinnoissa. Aika jännä

Onpa ihmeellistä, koska Australiahan on kallis maa ja esimerkiksi Kosovo jossa hintataso on paaljon alhaisempi, maksaa korvike melkein saman verran… Eli hyvä Australia! <3

Vastaa

hei playstation plus jäsenyyttä ei enää tarvii jotta voi pelata onlinessä! tarvitsee vain olla se tili ps networkissä, eikä se maksa mitään. (oletan että teillä se plus jäsenyys siis on, en ole ihan perillä itse asiasta, että millaisia vaihtoehtoja sieltä löytyy :D)

Hei eikä! 😀 En tiennyt!! Otan puheeksi asian tuon talouden ainoan Fifa-pelaajan kanssa. 😀 Kiitos paljon tiedosta!

Vastaa

Sanos muuta. 😀 Oikeasti vuokra on 850e + 3x17e vesilasku.

Vastaa

Kiitos postauksesta!:) On näitä aina mielenkiintoista lukea, ja myös huomata, kuinka erilaiset elämäntilanteet ja -vaiheet tuovat myös erilaisia menoja. Musta on hyvä olla omalla kohdalla tietoinen siitä, paljon rahaa suunnilleen menee mihinkin ja että osa niistä on omia valintoja.
Kivoja kesäpäiviä!<3
Ida
Kotona kaupungissa -blogista

Just näin! 🙂 Kiva jos pidit. Aivan ihania kesäpäiviä myös sinne! <3

Vastaa

Kommentoi