Kategoriat
Matkat

Muutamat vinkit Roomaan

DSC_0084.JPG

Ensiksi majoitus. Yövyimme Anglo Americano -hotellissa, joka oli sijainnin puolesta todella hyvä: kävellen pääsi oikeastaan kaikkialle – Vatikaania mukaan lukien – palvelu oli hyvää ja huoneet mukavia. Aamiainen oli vaatimattoman puoleisempi ja wifi maksullinen (muistaakseni 5e/24h, tosin ei 24 tuntia putkeen vaan jos wifin laittoi illaksi päälle esim. kahdeksi tunniksi ja taas pois, oli käyttöaikaa jäljellä 22 tuntia. Jos ymmärsitte.) En ottanut kuvia hotellista sen ihmeellisemmin, mutta niitä voit halutessasi nähdä täällä.

(Viime visiitillä majoituimme Erasmus-kampuksella ja sitä nyt ei voita mikään.)

DSC_0170.JPG

DSC_0231.JPG

DSC_0285.JPG

Sitten ruoka. Colosseumin lähettyvillä Via Cavour -nimisen tien päädyssä on kaksi hyvää ravintolaa: Massenzio Ristorante ai Fori, jossa söin törkeän herkullista meririsottoa ja sen vastapäätä Angelino ai Fori, jossa puolestaan herkuttelimme lasagnella. (Joo ollaan tylsiä kun syötiin kahdessa niin lähellä olevassa, myönnän, mutta onneksi kumpikaan ei ollut pettymys.) Osoitteessa Via Nazionale 215 on Doveralú, ravintolabaari, jossa oli tosi hyvää pizzaa, live-musiikkia ja rento meininki, ja johon voi syömisen sijaan mennä ihan vain lasillisellekin.

DSC_0081.JPG

DSC_0180.JPG

DSC_0071.JPG

DSC_0078.JPG

DSC_0181.JPG

Lempi ravintolani oli tällä kertaa kuitenkin Ristorante Panizirone, aito italialainen, missä antaisin ruoasta, palvelusta, sijainnista, tunnelmasta ja ainakin yhden kerran kokemuksen jälkeen ihan kaikesta täydet pisteet. Ristorante Panizirone löytyy Piazza Navonasta. Kaikki kala- ja mereneläväruoat, jotka maistoin Roomassa, olivat herkullisia ja jokaisen aterian pystyi näin tammi-helmikuun vaihdessakin syömään lämpölamppujen ja liekkiviritysten avulla terassilla, ilman takkia.

Gelatoa eli italialaista jäätelöä ja leivoksia saa mistä vain. Lempi herkuttelupaikakseni on muodostunut useampi Fontana di Trevi -suihkulähteen lähellä sijaitseva kahvila. Esplanjalaisten portaiden juurella taas on Cafe Creco, joka pyörii jo yli 250. vuotta, ja jossa voi nauttia aitoja italialaisia jälkiruokia, vanhanaikaisella sisustuksella ja korkeatasoisella palvelulla. Lempi kakkumakuni on tiramisu (ihan sata nolla jokaiselle muulle maailman kakulle) ja jäätelömauista suosikkini on cappuccino.

DSC_0150.JPG

DSC_0152.JPG

DSC_0148.JPG

DSC_0191.JPG

DSC_0167.JPG

DSC_0196.JPG

Sitten tietysti nähtävyydet – niitä Roomassa riittää. Fontana di Trevi on henkilökohtainen suosikkini; se on aina täynnä väkeä, mutta siellä on romanttinen ja inspiroiva tunnelma. Se on erinomainen paikka mennä ystävien ja viinipullon kanssa istuskelemaan. Vatikaani itsessään on mielenkiintoista ja kaunista aluetta, Pietarinkirkon kupoliin kannattaa kiivetä, vaikka onkin äärettömän tiukka suoritus jokaiselle vähänkin ahtaan- tai suljetunpaikankammoiselle. Forum Romanum, tuo muinaisen Rooman ydinalue, on todella kiehtova, puhumattakaan sen naapurirakennuksesta Colosseumista. Pantheonissa (kaikkien jumalten temppeli ja parhaiten Roomassa säilynyt, antiikin aikaan rakennettu monumentti) tuli ihan kylmät väreet.

Shoppailusta: en osaa sanoa. Niistä kannattaa lukea täältä. (Mutta pistäytykää kaupoilla ainakin Via del Corsossa.)

DSC_0197.JPG

DSC_0202.JPG

DSC_0203.JPG

Roomassa on lukuisia aukioita ja leveitä teitä, mutta suurimmat salaisuudet piilevät niillä pienillä kaduilla, jossa asuminen ja yöpyminenkin on edullisempaa. Roomassa on helppo kulkea ja metrolinjat ovat yksinkertaiset, vaikkakin pysäkkejä ei olekaan joka nurkassa. Gluteenittomia vaihtoehtoja ei ollut mitenkään mahdottomasti ja supermarketeissa oli vaikeaa löytää hyviä mehuja tai terveyspatukoita.

Suosittelen Roomaa omien kokemusten perusteella historiasta kiinnostuneille, ruoan ystäville ja ainakin pariskunnille. (Mielestäni Rooma oli esimerkiksi paljon Pariisia romanttisempi. Näimme siellä myös kosinnan tavallisella pienellä suihkulähteellä, ja mun sydän tuntui pakahtuvan ulos rinnasta.) 3-4 päivää riittävät oikein hyvin keskustaan tutustumiselle, jos olisimme olleet pidempään olisimme loikkineet maaseudulle tai viininmaistiaisiin, ehkä Pisan kaltevalle tornille tai junalla toiseen italialaiseen kaupunkiin…

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

2 vastausta aiheeseen “Muutamat vinkit Roomaan”

Meni siis ilmeisesti kaikki hyvin Roomassa ja oli kiva reissu? 🙂

Kiitos vinkeistä, ehkä jos joskus tulee mentyä Roomaan uudestaan, koitan muistaa nämä vinkit!

Meni, oli ihanaa! Toivottavasti pääset uudestaan ja että seuraava kokemuksesi on edellistä parempi 🙂

Kommentoi