Kategoriat
Hyvinvointi

Musta ei tuu koskaan sellaista naista

DSC_0676.JPG

I will never be the women with the perfect hair, who can wear white and not spill on it. – Carrie Bradhsaw

Muistatteko Sinkkuelämää-jakson jossa Carrie on ärsyyntynyt (tai no okei, kateellinen) Bigin uuden puolison Natashan täydellisyydestä? Ja kun jakso päättyy niin että Natasha, kaikesta täydellisyydestään huolimatta, tekee kiitoskirjessään kirjoitusvirheen?

Mä ihailen lukemattomia naisia kahdesta syystä. Yleensä heissä ihailemani asiat ovat sellaisia, joissa yritän itsekin kehittyä. Joskus taas ihailen heitä muuten vaan sellaisista piirteistä tai teoista, joita en jaksa edes yrittää itse. Molemmat ihailut ovat mielestäni ihan okei.

Koskaan ei kannata sanoa ei koskaan, mutta usein mietin että musta ei tuu koskaan ”jonkin tyyppistä naista”. Joko koska en kaikista yrityksistä huolimatta onnistu siinä tai koska en ihailustani huolimatta edes koe omakseni yrittää.

DSC_0688.JPG

Musta ei tosiaankaan tuu koskaan sellaista naista joka pystyy pitämään valkoista asua tahrimatta sitä. Mä en yksinkertaisesti osaa syödä siististi. Se on vähän noloa mutta oon ihan sujut sen asian kanssa. Kavereitakaan ei (aina) hävetä.

Musta ei tuu koskaan sellaista naista joka kykenee kirjoittamaan joka päivä. Luovuuteni ei vain toimi niin. Haluaisin olla sellainen joka saa 12 tunnin flown jonka aikana en muistaisi syödä tai käydä edes vessassa, mutta sen sijaan tarvitsen jo kahden tunnin tekstin tuottamisen jälkeen tunnin päiväunet.

Musta ei tuu koskaan sellaista naista joka osaa ajaa bikinirajat täydellisesti. Ja vuosiin en ole onneksi edes välittänyt.

Mä en tuu koskaan olemaan sellainen kaveri jota pyydetään taidenäyttelyihin. Kaikki ystäväni tietävät etten ymmärrä taiteesta mitään.

Musta ei tuu koskaan sellaista naista miehelleni, joka tälläytyisi vain hänen takiaan. Enkä tarkoita tälläytymistä seksistisenä asiana vaan ihailen esimerkiksi pariskuntia jotka molemmat laittautuvat kunnolla esimerkiksi yhteisenä treffi-iltana. Oli miten tärkeä ilta kyseessä, jos mun ei tee silloin mieli meikata, mä en meikkaa.

Musta ei tuu koskaan menestyvää urheilijanaista. Oon liian mukavuudenhaluinen.

DSC_0692.JPG

DSC_0652.JPG

Mä en tuu koskaan omalta osaltani lisäämään positiivisia mielikuvia naispuolisista sijottajista. En keksi mitään kuivempaa aihetta kuin sijoittaminen. En koskaan vaivautuisi myöskään itse vaihtamaan auton renkaita, ei siksi koska olen nainen vaan koska autot on tylsiä eivätkä ne kiinnosta minua.

(Toisaalta, uskoin vahvasti etten koskaan aio avata ASP-tiliäkään joten kuten sanoin, never say never!)

Musta ei varmaan koskaan tuu sellaista naista, joka onnistuu pysymään tyyneenä kun vastapuoli puhuu syystä tai toisesta syrjivästi. Joskus tyyneydestä voisi olla hyötyä toisen lähtökohdan ymmärtämisessä tai oman näkökulman vakuuttamisessa toiselle, mutta mun verenpaine ei vain malta olla nousematta jos koen vääryttä tai epäoikeudenmukaisuutta.

Ollaan onneksi jokainen nainen upeita juuri sellaisina kuin aidosti olemme. Meissä jokaisessa on jotain mitä joku toinen katsoo ylöspäin. Kateuden sijaan ihaillaan ja tuetaan toisiamme erilaisuudesta huolimatta. <3

Ps. Tässä vielä sunnuntain kunniaksi koko viikon postaukset:

Suomalaista kestävää syysmuotia

#onkopakkojaksaa – työuupumuksesta seurasi masennus

Kolme sairaslomapäivää ja 101 ajatusta

Ensimmäiset raskauskuvat ja päivän äitiysajatukset

Mistä lauantait on tehty?

Musta ei tuu koskaan sellaista naista

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

8 vastausta aiheeseen “Musta ei tuu koskaan sellaista naista”

Koita nyt kuitenkin käydä taidenäyttelyssä, sillä ei taidetta tarvi ymmärtää. Sitä voi vaan katsoa ja tunnustella, että tuntuuko kivalta vai yököttääkö. Itse koen hirveitä kiksejä tuijotellessani joitain taideteoksia ja toiset taas ei tunnu miltään. Jotkut teokset tekee pahaa ja joitakin katsoessa ihmetyttää, että mitenkä tämä on saatu tehtyä näin hienosti.
Tietysti jos kivojen asioiden katsominen ei kiinnosta, niin sitten ei kannata käydä taidenäyttelyssä.

Siis ilman muuta käynkin vaikka en koekaan että ”tajuan taidetta”. 🙂 Viimeksi tässä postauksessa kerroin että tähänkin syksyyn kuuluu taidenäyttelyitä. Ja viimeistään äitiyslomalla lunastan museokortin!

Samaistun myös! Etenkin jälkimmäiseen. Tuli taas ladeltua eilen aika napakkaa tekstiä mutta tulipahan ilmaistua suoraan, että meidän kotona ei oo vierailla sijaa heittää pienimpiäkään rasistisia vitsejä tai viljellä typeriä stereotypioita. Tai sitten ei ole enää tervetullut.

Musta ei myöskään koskaan tuu sellaista naista, joka tuijottaa vaan omaa napaansa eikä kiinnostu ympärillä olevista ihmisistä ja asioista. Oon itse niin utelias, että viime päivien hormonimyrskyissä on kummastuttanut ja vihastuttanut ihmiset, jotka ihan tyytyväisenä elelee omassa kuplassaan vailla mitään yleistietämystä tai kiinnostusta edes oppia mitään. Pelottavinta on, että tiedostan hyvin, miten pahasti tulen vuodenvaihteessa uppoamaan omaan vauvakuplaani ja kiinnostuksenkohteet saattaa alkuun liikkua hyvin paljon minä-minä-minun lapsi-minä-akselilla. Uskon näiden kauhukuvien olevan onneksi ohimeneviä.

Ymmärrän kyllä tosi hyvin että kotona ei halua kuulla mitään syrjiviä herjauksia. Kodin pitää olla safe zone, ja vaikkei kommentit kohdistuisi itseensä, ei kotona tarvitse kuunnella mitään mikä on täysin omien arvojen vastaista. Ihan oikein siis teit. 🙂

Tiedäksä, mä pelkään kans et uppoon johonkin vauvakuplaan ja menetän tällaisen yhteiskunnallisen ajattelijaosan ittestäni kun vauva syntyy. Ihanaa et sä sanoit tästä ääneen koska mä oon oikeesti miettinyt tätä tosi paljon. 😀 Voisin kirjoittaa tästä kokonaisen postauksen.

Mun mielestä maailmaan tarvitaan just sun kaltaisia ihmisiä jotka ei suostu sulkemaan silmiä vääryydeltä ja on valmiita ottamaan asioista selvää vaikkei se olisikaan mukavaa. Kunnioitan ja arostan. <3

Voi että, ihanasti sanottu. <3 Ja hei, odotan blogipostausta aiheesta innolla! Olis mielenkiintoista kuulla sun mietteitä asiasta enemmänkin, kun itseänikin hirvittää tältä kannalta se kuplaan putoaminen. :D

Kommentoi