Kategoriat
Matkat

Motivaatiomaanantai: ulkomaille työharjoitteluun

Tänään on ollut pitkä mutta sitäkin ihanampi päivä! Olen tallustanut mäet ja montut nahkatakissa ja aurinkolaseissa, ja tällä kertaa ne tuli kyllä jäädäkseen. Toivotaan, että lämpö ja aurinko kans. Mulla lähti käyntiin kymmenes ja viimeinen työharjoitteluviikko, ja iltapäivällä iski sellainen onnellinen haikeus siitä miten nopeasti aika ja koko vuosi on mennyt.

Viime viikolla omassa koulussani Laureassa oli kansainvälinen viikko, jossa kävin kuuntelemassa luentoja ulkomaille harjoitteluvaihtoon lähteneistä opiskelijoista. Itsellänihän olisi tällainen edessä ensi keväänä, ja sitä pitäisi alkaa tämän harjoittelun jälkeen suunnitella kunnolla. Minne päin maailmaa ja tekemään mitä? Opiskelen siis sosionomiksi ensimmäistä vuotta ja ensi keväänä olisi tarkoitus suorittaa toinen. Mun kiinnostuksen kohteet olisivat eri järjestöt, lastenkodit tai esimerkiksi aistivammaisten koulu. Haluaisin kans suorittaa sen mahdollisimman kaukana Suomesta. Oon haaveillut jo jonkun aikaa Kapkaupungista, mutta nyt Balikin on alkanut houkutella luokseen. Australia ja Florida on mietinnässä myös!

IMG_20140305_103827.jpg

Koulun hissiin jätetty lappu. Touche.

Mutta hei, jos joku teistä on tehnyt minkä tahansa alan työharjottelun ulkomailla tai tiedätte hyviä aiheeseen liittyviä blogeja, feel free to share! Olisi ihanaa käydä lisää keskustelua kommenttilootan puolella. Oon kans tosi avoin kaikille muillekin maaehdotuksille, eli jos olette ollut jossain siistissä maassa lomalla tai muuten vaan, kertokaa sekin!

Koulussa oleminen on kivaa, varsinkin niin ihanien tyyppien kuin omien luokkalaisten kanssa, mutta on mahtavaa viihtyä harjoittelupaikoissakin – oon sillä tavalla tajunnut että oon niin oikealla alalla! Ensi viikolla pääsen muuten ensimmäistä kertaa sosiaalialan opiskelijana vapaaehtoistyöntekijän hommiin. Kyseessä on kansainvälinen rasisminvastainen viikko, jossa ollaan Punaisen Ristin kanssa järjestämässä yhtä mielenkiintoista tapahtumaa. Säästän yksityiskohdat myöhemmälle!

IMG_20140310_102842.jpg

Saranda

2 vastausta aiheeseen “Motivaatiomaanantai: ulkomaille työharjoitteluun”

Eikö Eurooppa kiinnosta yhtään? Oon kuullut, että Belgia, Saksa ja Iso-Britannia on tosi suosittuja ja pidettyjä vaihtokohteita, jossa on tosi paljon opiskeloijoita. Mä olin itse lukiossa vaihdossa USA:ssa, New Yorkissa ja lähtisin koska vaan takasin. *haikeus*

Oii kuuloataa niin ihanalta 🙂 Missä päin New Yorkia vai ihan New York Cityssä? Eurooppa on ihana mantere ja voisin reissata sen sisällä mielelläni enemmänkin mutta kun kerran olen sen puoli vuotta poissa, haluan olla jossain kauempana. 🙂 Ja lämpimämmässä haha…

Kommentoi