Kategoriat
Perhe & Ihmissuhteet

Morsiamen puhe

IMG_5136.jpg

Aurinkoista tiistaipäivää, ihanat. Mulle tästä päivästä, kuten jokaisesta muustakin, tekee erityisen se, että sain herätä kaikkein rakkaimman ihmisen vierestä. Sen saman ihmisen, joka kosi mua vuosi sitten toukokuussa Italiassa ja jonka kanssa mun oli kunnia päästä naimisiin vain muutama viikko sitten täällä Helsingissä. Me fiilistellään meidän häitä yhdessä joka ikinen päivä, siitä tuli meidän elämämme onnellisin päivä vaikkei kummankaan odotukset olleetkaan välttämättä ihan niin korkealla.

Meidän häissä pidettiin todella aitoja ja koskettavia puheita – ensin puhui mun rakas isosisko, joka on tuntenut mut elämäni ensisekunneista asti. Sitten puhui Ferhatin pikkuveli, hänen jälkeensä vielä yksi parhaimmista ystävistäni ja vielä lopuksi Ferhatin paras ystävä, joka oli myös toinen bestmaneista. Väliin tulivat pääruoat pöytiin, ja kun ne oltiin syöty, oli morsiamen ja sulhasen vuoro.

IMG_6065.jpg

Ferhatin puhe oli todella kaunis ja se sai miehetkin kyyneliin edellisillan epäilyksistä huolimatta. En kuitenkaan viiti julkaista toisen puhetta tänne (vai viitinkö? F, mitä mieltä? 😀) . Alla kuitenkin oma puheeni jonka kirjoitin kaikessa rauhassa monen kuukauden ajan. Totuus on se, että ei mun tunteita ja rakkautta Ferhatia kohtaan voi pukea sanoiksi, ei millään meidän kielillä. Ajattelin että jos aloitan puheen kirjoittamisen ajoissa, löytäisin ajan myötä täydellisesti kuvaavia adjektiiveja ja vertauskuvia, mutta ei päästy lähellekään. Tämä oli parasta mihin pystyin. <3

IMG_5131.jpg

IMG_6076.jpg

Morsiamen puhe

Hei kaikki. Mä haluan kiittää jokaista sydämeni pohjasta kun olette päässeet tänään paikalle.

Mä en aluksi ollut kauhean innoissani tästä päivästä. Ensin mun mummi ei saanut viisumia Kosovosta ja sitten mun isoisä kuoli alle kuusi viikkoa ennen häitä. Ilman isoisäni apua näitä häitä ei olisi tapahtunut tänään. Hän ei olisi kuitenkaan päässyt sairaana Australiasta asti tänne joten nyt mä haluan uskoa että hän on täällä tänään näkymättömästi seuraamassa.

Mitä lähemmäksi tämä päivä tuli, sitä enemmän viha ja suru väistyivät ilon ja jännityksen tieltä. Ilo siitä että saan jakaa näin tärkeän päivän monen rakkaan perheenjäsenen ja ystävän kanssa ja jännitys siitä että saan jakaa loppuelämäni mun unelmieni miehen kanssa.

Ferhat, mä tiesin jo meidän ensitreffeiltä asti että me mennään naimisiin. Mä tiesin sen silloin kun tulit vain kahden treffien jälkeen mua vastaan lentokentälle ja sä olit piilottanut ruusukimpun auton takakonttiin kun sä et ollut varma oliks se sittenkin vähän yliampuva ele. Mä tiesin sen aina silloin kun päivä mateli ilman sua enkä malttanut odottaa että pääsen kotiin sun luokse. Mä tiesin sen siitä, kun tajusin ettei ole mitään mitä tämä elämä voi heittää eteen mistä mä en selviäisi sun kanssa. Ja mä tiesin sen siitä kun ei ole ollut ainuttakaan tavoitetta tai unelmaa, jonka kurottamisessa sä et ole auttanut.

Sun jokainen katse ja jokainen sana, meidän jokainen päivä ja jokainen matka on johtanut tähän.

Nyt me ollaan naimisissa. Kauhean moni asia ei tule muuttumaan – me mennään meidän yhteiseen kotiin ja me jatketaan meidän yhteistä elämää joka me ollaan aloitettu jo yli neljä vuotta sitten. Enkä mä siksi mennytkään sun kanssa naimisiin jotta asiat muuttuisivat. Mä menin sun kanssa naimisiin jotta mun rinnalla olisi aina tuo ihana, lämmin, kiltti, kunnianhimoinen ja kannustava mies, joka saa mut aina nauramaan. Sama mies josta edelleen joka päivä mietin että se on liian ihana ollakseen totta. Liian ihana ollakseen mun.

Mä oon todella onnellinen että susta tulee osa meidän sukua ja musta osa teidän, myös muista syistä kuin vain siksi että sun äiti tekee maailman parasta ruokaa.

Ferhat, sä oot mun koti, mun paras ystävä, mun piristyslääke kun oon surullinen ja mun voima kun sitä tarvitsen. Mä lupaan olla kaikkia samoja asioita myös sulle. Mä lupaan myös jatkossa nalkuttaa lattialle jätetyistä sukista ja puoleenpäivään venyvistä yöunista mutta ne asiat nyt vain tulevat kaupan päälle.

Mä rakastan sua, Ferhat, kaikilla meidän kielillä, kaikkialle minne me mennään, koko meidän yhteisen loppuelämän.

IMG_6082.jpg

Lue myös:

Morsiamen meikki, hiukset ja puku – tältä näytin omissa häissäni

Häät: 21 yksityiskohtaa, joita en halua koskaan unohtaa

Kaikki kuvat: Katarina Kirvesmäki

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

8 vastausta aiheeseen “Morsiamen puhe”

Siis nyt mä itken töissä!
Aivan tolkuttoman hyvä puhe!!!
Pystyitkö itkemättä pitään tän?

IHANA sinä! 😀 Tulee niin kiva olo kun tää koskettaa muitakin. 🙂 Itkin isoisän kohdalla heti alussa mut sit päätin tosissani skarpata ettei koko puhe muutu vaan mikkiin itkemiseksi. 😀

No itkuksihan se meni! 😀 Ihanasti kirjoitettu ja paljon onnea ja rakkautta teidän avioliittoon<3

Miten ihana kommentti! 😀 <3 Niin kiva kuulla että herätti tunteita. 🙂 Lämmin kiitos onnitteluista!

Kommentoi

%d bloggaajaa tykkää tästä: