Kategoriat
Pukeutuminen & Kauneus Vastuullisuus

Miten valita vastuullisesti valmistettu vaate?

Jokainen uusi vaate kuluttaa luonnonvaroja, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Sillekään tosiasialle emme voi mitään, että jokainen meistä tarvitsee vaatteita.

Mutta jos päätämme ostaa uutta, miten osaamme valita vastuullisesti valmistetun vaatteen?

Vastuullisuus voi tarkoittaa jokaiselle eri asioita. Yhdelle riittää, että vaatteen valmistajalle on maksettu riittävä palkka, toinen haluaa läpinäkyvyyttä koko prosessille, kolmannelle on tärkeää, että tuote ei sisällä mitään eläinperäistä.

Olen tehnyt pitkään yhteistyötä Weecosin kanssa. Weecos on suomalainen kauppa-alusta joka on kerännyt yhteen saman verkkokaton alle vastuullisesti toimivia design-merkkejä. Jokainen merkki ylläpitää omaa kauppaansa (eli välissä ei ole varastoa tai ylimääräisiä välikäsiä, ostat siis suoraan merkiltä itseltään) mutta Weecosin avulla löydät merkit, jotka ovat lähellä omia arvojasi. Voit siis tehdä ostokset suoraan Weecosissa, seikkailematta lukuisissa eri verkkokaupoissa.

Ja nyt se merkkien löytäminen on entistä helpompaa. Weecosin sivuilla on aina lukenut hyvin selkeästi valmistajan ja tuotteen tiedot, mutta nyt siellä on toinenkin tapa täsmäshoppailla. Weecosiin on tullut vastuullisuusleimat, joiden avulla voit filtteröidä sun arvopohjaasi sopivat tuotteet. Jos siis haluat esimerkiksi vain muovittomia tai vegaanisia vaatteita, on ne helppo suodattaa parilla klikkauksella. Leimat ovat: korjauspalvelu, kuluttajan ylijäämä, käsintehty, luonnonmateriaalit, muoviton, Reilu kauppa, setifioiduit materiaalit, sosiaalinen vastuu, teollisuuden ylijäämä, tuotanto-olot varmistettu, uniikkikappale, valmistetaan tilauksesta, kierrätetty raaka-aine, lähituotanto, tehty Suomessa, tehty EU-alueella, vegaani ja luomu.

Kuvissa näkyvät tuotteet olen filtteröitynyt seuraavasti:

SOSIAALINEN VASTUU – Kaiko (musta mekko)

Kaiko aloitti valmistamalla eettisiä lastenvaatteita, mutta laajeni myöhemmin myös naisten- ja miestenvaatteisiin. Cross Dressistä on tullut mun jokamenonmekko. Sosiaalisen vastuun Kaiko kantaa lahjoittamalla 7% myytyjen vaatteiden tuotosta naisten ja lasten kouluttamiseen kehitysmaissa. Muita Kaikon leimoja ovat mm. sertifioidut materiaalit ja tuotanto-olot varmistettu.

TEOLLISUUDEN YLIJÄÄMÄ: Puuvillatehdas (petroolin värinen t-paita ja housut)

Puuvillatehdas on vaate- ja kodintekstiilibrändi, joka luo ajatonta muotia kaikille. Riikka-housut ovat sekä skarpit että rennot ja juuri siksi niistä on tullut ihan mun lempparit. Fernanda -t-paita menee samaan kategoriaan. (Kuvittelin, että ne olisivat sopineet hyvin yhteen, mutta näytänkin yhdessä puettuna teho-osaston sairaanhoitajalta. 😀 Mutta erikseen toimivat täydellisesti.) Muita Puuvillatehtaan leimoja ovat mm. luonnonmateriaalit ja muoviton.

VALMISTETTU SUOMESSA: Kaisa Turtiainen (turkoosi mekko)

Kaisa Turtiainen valmistaa värikkäitä ja hauskoja naisten vaatteita ja asusteita. Savonlinnassa, aivan Olavinlinnan vieressä. Turkoosi Sesilia-mekko on varsinainen iloisten päivien mekko (tai surullisten päivien, joita haluaa muuttaa iloisiksi) ja löytyy useammassa värissä. Muita Kaisa Turtiaisen leimoja ovat mm. kierrätetty raaka-aine ja luomu.

Weecosin sivut ovat uudistuneet muutenkin kuin vastuullisuusleimojen osalta: ne ovat entistä kauniimmat ja selkeämmät. Tuotteita voi etsiä myös mm. värin, koon ja brändin kotimaan mukaan. Uudistuksen myötä sieltä löytyy myös Weecos Journal, jossa on mielenkiintoisia artikkeleita merkeistä, tuotteista ja vastuullisuudesta laajemminkin.

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

4 vastausta aiheeseen “Miten valita vastuullisesti valmistettu vaate?”

Hei, saanko kysäistä että minkä kokoisena sinulla on tuo alin mekko? Haaveilen samanlaisesta 🙂

Tällaisia yhteistyöpostauksia on mukava lukea! 🙂 Hyviä vinkkejä ja upeita vaatevalintoja! Näyttää niin kauniilta päälläsi <3

Tosi kiva saada tällaista palautetta.  Yritän tehdä yhteistyöpostauksia huolella ja blogin linjaa mukautuen. Siispä iso kiitos. <3

Vastaa

Kommentoi